אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: האוצר מתנגד לתוספות השכר ברשות השידור צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי: האוצר מתנגד לתוספות השכר ברשות השידור

ל"כלכליסט" נודע כי האגף הממונה על השכר באוצר שוקל להכריז על תוספות השכר כבלתי חוקיות ולדרוש השבת הכספים. לרשות הועמדו 30 יום להסביר את חריגות השכר

10.06.2008, 17:23 | אדריאן פילוט
האגף הממונה על השכר באוצר שלח היום (ג') מכתב חריף לבכירי רשות השידור בנוגע לסדרה של הסכמים שהתבצעו בין הנהלת הרשות לבין העובדים, העומדים בניגוד מוחלט להסכמים שנחתמו בין הרשות לממונה על השכר באוצר, כך נודע ל"כלכליסט".

מהמכתב, שנשלח ליושב ראש רשות השידור, משה גביש ולמנכ"ל מוטי שקלאר, עולה כי הממונה על השכר, אלי כהן, שוקל להכריז על תוספות השכר כבלתי חוקיות ולדרוש השבת הכספים. לרשות הועמדו 30 יום להסביר את חריגות השכר.

מבדיקת האוצר עולה, כי ברשות השידור משולמות שעות נוספות לעובדים אשר מקבלים שכר לפי הסכם כולל. בנוסף, ישנם עובדים המקבלים בין 175% ל-275% עבור שעות נוספות, בניגוד להסכם עם הממונה לפיו ישולם בין 125% ל-150% בלבד. כמו כן, הרשות נוהגת לשלם כבר כמה שנים "שעת הסכם", המהווה תשלום שעה נוספת באופן אוטומטי בסך 125 אחוזים. עוד עולה כי בדיקת נוכחות עובדים לא מתבצעת דרך מכשירים אוטומטיים בתדירות יומית כנדרש, אלא באופן ידני ובסוף החודש דבר המעלה חשש כי דווח הנוכחות במספר מקרים הינו כוזב לכאורה. יתר על כן הרשות נוהגת להעניק למספר עובדים פטור מתשלום אגרה או לחילופין מעניקה החזרי תשלום אגרה, בניגוד להסכמים עם הממונה על השכר.

בנוסף, נוהגת הרשות להעניק לעובדים לפני פרישה דרגה נוספת בניגוד להסכמים. יתרה מזו, הוענק למספר עובדים דרגת 46, דרגה שאיננה נכללת במסלול הקידום ברשות. עוד עולה כי לצורך חישוב תנאי פרישה, במקרים רבים נצברו ימי חופשה בגין עבודה בשבתות, דבר שאיננו תואם את ההסכמים החתומים. במשרד האוצר מעריכים כי במקרים רבים חריגות השכר מהוות עד מחצית מהשכר המשולם לעובד.

תגיות