אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטייפלס רוכשת את קורפורט אקספרס ב-2.7 מיליארד דולר צילום: בלומברג

סטייפלס רוכשת את קורפורט אקספרס ב-2.7 מיליארד דולר

אחרי שהעלתה את סכום הרכישה שלוש פעמים מאז חודש פברואר. העסקה הופכת את סטייפלס למפיצה הישירה הגדולה בעולם של ציוד משרדי לחברות

11.06.2008, 16:11 | סוכנויות הידיעות

חברת סטייפלס הסכימה היום (ד') לרכוש את חברת קורפורט אקספרס ההולנדית תמורת 2.65 מיליארד דולר (1.68 מיליארד יורו), אחרי שהעלתה את סכום הרכישה שלוש פעמים מאז חודש פברואר. העסקה הופכת את סטייפלס למפיצה הישירה הגדולה בעולם של ציוד משרדי לחברות. סטייפלס תשלם 9.25 יורו למניית קורפורט אקספרס, שלא מחזיקה בחנויות משלה, ותיקח על עצמה את חובות החברה ההולנדית בסך 1.1 מיליארד יורו.

במסגרת העסקה משתלטת סטייפלס, שמחזיקה ביותר מ-2,000 חנויות, על עסקי משלוחי העטים, הניירות והטונרים למדפסות של קורפורייט אקספרס באירופה, בארה"ב ובקנדה. העסקה תחזק את החטיבה הרווחית ביותר של סטייפלס, חטיבת הציוד המשרדי לעסקים, שסובלת בתקופה האחרונה מירידה בהכנסות בחנויותיה בארצות הברית.

קורפורט אקספרס נוצרה בעקבות מיזוג של שלוש חברות הולנדיות ב-1993. בשנה שעברה החליטה החברה להישאר חברה עצמאית, לאחר ששקלה מכירה, פירוק או מיזוג. בעקבות העסקה הנוכחית, יתמנה מנכ"ל החברה פיטר ונטרס, שנכנס לתפקיד בשנה שעברה לאחר הדחת המנכ"ל הקודם, לנשיא סטייפלס אינטרנשיונל.

העסקה הנוכחית תבטל עסקה של קורפורט אקספרס עם יריבתה הצרפתית ליירקו, שנחתמה בחודש שעבר. החברה ההולנדית תכננה לרכוש את ליירקו, וכעת תשלם קנס ביטול בהיקף של 30 מיליון יורו. אנליסטים טענו כי העסקה עם ליירקו נועדה להדוף את ניסיונות ההשתלטות של סטייפלס. מנכ"ל ליירקו אריק ביגאר אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי החברה "הפכה את הדף" על קורפורט אקספרס, וכעת תבחן אפשרות לביצוע רכישות באירופה ואסיה-פסיפיק.

לטענת אנליסטים, המיזוג בין סטייפלס לקורפורט אקספרס, שהוא מיזוג בין חברה קמעונאית לחברה סיטונאית בתחום הציוד המשרדי, היא הגיונית, תוביל לחיסכון גדול בעלויות ותשפר את יכולת ההתמודדות של שתי החברות עם ההאטה הכלכלית בארה"ב.

מקורפורט אקספרס נמסר בהודעה: "סטייפלס וקורפורט אקספרס ייצרו את הספקית המובילה בעולם של ציוד משרדי". מסטייפלס נמסר כי לשתי החברות הכנסות שנתיות משותפות בהיקף של 27 מיליארד דולר, ויותר מ-94 אלף עובדים ב-28 מדינות.

בתקופה האחרונה נרכשו מספר חברות הולנדיות גדולות על ידי חברות זרות, בהן הבנק ABN אמרו, ספקית מוצרי החשמל האגמייר וחברת המזון נומיקו. חסמים ממשלתיים מועטים וקוד תאגידי ליברלי הופכים את החברות ההולנדיות למטרות רכישה נחשקות.

תגיות