אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מחיר הנפט הוא סכנה לכלכלה העולמית" צילום: בלומברג

"מחיר הנפט הוא סכנה לכלכלה העולמית"

כך הכריזו שרי האוצר בפסגת שמונה המדינות המתועשות שהתכנסו ביפן. בעקבות זינוק הנפט ל־139.12 דולר, שרי האוצר תומכים מטבע אמריקאי חזק יותר

14.06.2008, 20:38 | בלומברג

שרי האוצר משמונה המדינות המתועשות אמרו היום בוועידת הפסגה באוסאקה, יפן, כי הכלכלה העולמית ניצבת בפני "רוחות חזיתיות" וכי מחירי המזון והדלק המאמירים הם מוקד הבעיה. "כלכלת העולם ממשיכה לעמוד בפני אי־ודאות וסיכונים", כך אמרו גורמים רשמיים בהודעה שפורסמה לאחר פגישתם היום. "מחירי הדלק והמזון באופן מיוחד מהווים אתגר קשה". מדינות ה־G8 הנן ארצות הברית, יפן, רוסיה, גרמניה, צרפת, בריטניה, איטליה וקנדה.

משבר הנפט סעודיה תגדיל את תפוקת הנפט תפיק עוד חצי מיליון חביות ביום בשל חששות גוברים מפני מיתון עולמי סוכנויות הידיעותלכתבה המלאה

הנפט זינק לשיא חסר תקדים של 139.12 דולר לחבית בשבוע שעבר. עלויות המזון, מאורז ועד פולי סויה, הגיעו השנה לשיאים חדשים. בה בעת, הצמיחה העולמית נמצאת בירידה וארה"ב שרויה על סף מיתון. "ההתמקדות לפי שעה היא בסיכון האינפלציוני", אמר מאמורו ימאזאקי, כלכלן בכיר בזירת יפן ב־RBS סקיוריטיז בטוקיו. "פסגת ה־G8 אישרה זאת".

בעוד שרי האוצר של ה־G8 הקפידו כדרכם שלא לצאת עם הודעה משותפת בנושאי המטבעות העולמיים, בהיעדרם של ראשי הבנקים המרכזיים, שר האוצר האמריקאי הנרי פולסון אמר כי הוא מאמין בדולר חזק. שרי האוצר של צרפת, רוסיה וקנדה אמרו כי מטבע אמריקאי חזק יותר עשוי לסייע בפיקוח על המחירים. שרי האוצר ציינו את המשך הירידות במחירי הבתים בארה"ב והלחצים בשווקים הפיננסיים כסיכונים נוספים המאיימים על התייצבות כלכלית, אף כי אמרו שתנאי השוק השתפרו בחודשים האחרונים. הכפלת מחירי הדלק בשנה האחרונה תוארה כסוגיה מדאיגה באופן משמעותי על ידי הגורמים הרשמיים, אשר פנו בבקשה ליצרניות הנפט להגביר את התפוקה. על השווקים לקדם שקיפות ועל הצרכנים להשתמש באנרגיה בצורה יעילה יותר, ציינו. השווקים המתפתחים התבקשו לחדול מסבסוד מחירי מזון ודלק.

קרן המטבע הבינלאומית צופה כי ב־2008 את קצב האינפלציה יהיה המהיר ביותר בכלכלות העשירות מאז 1995.

הבנק המרכזי של ארה"ב צפוי החודש להשאיר את הריבית על 2%. הבנק האירופי המרכזי עשוי להעלות את הריבית ל־4.25% ביולי.

הדולר רשם השבוע את העלייה השבועית הגדולה ביותר לעומת היורו מאז 2005 בעקבות הספקולציות כי שרי ה־G8 יביעו תמיכה בעליות נוספות.

תגיות