אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: אורקה צילום: בועז אופנהיים

הפסקה לעסקית: אורקה

מרגש ומעולה - אלה רק חלק מהשבחים שנתנה המבקרת למסעדת אורקה בנחלת בנימין בתל אביב. מה שמסביר את מחיר העסקית, שהוא מהיקרים בארץ

15.06.2008, 16:44 | גלי וולוצקי
כסף וטעם טוב, כידוע, הולכים מצוין ביחד. תסתכלו על סופיה קופולה ותבינו איך נראה השילוב הזה. או על מסעדת אורקה. מבחינת המחירים שהיא גובה היא ממוקמת בעשירייה הראשונה של המסעדות בארץ, מה שכמובן לא מבטיח טעם טוב: עובדה שכמה מהמסעדות באותה עשירייה נראות כמו פריס הילטון, ולא כמו קופולה ג'וניור. באורקה, למרבה השמחה, : אוכל שעשוי, כמו שהדודות הפולניות אוהבות לומר, בטוב טעם.

העסקית פה מציעה מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר 98 שקל, וכוללת גם סלסילת לחם עם פרעצל נהדר תוצרת המקום. עבור חלק מהמנות צריך להוסיף בין 8 ל‭40-‬ שקל, כמו הארטישוק שהזמנו למנה ראשונה.

אורקה. יודעים מה לעשות עם המחירים הגבוהים , צילום: בועז אופנהיים אורקה. יודעים מה לעשות עם המחירים הגבוהים | צילום: בועז אופנהיים אורקה. יודעים מה לעשות עם המחירים הגבוהים , צילום: בועז אופנהיים

התחלנו בברוסקטה של דג מעושן, שם סתמי שמחביא מנה מרגשת. פרוסות דקיקות של דג ברמונדי עושנו בשיא העדינות והונחו על ברוסקטות מרוחות במסקרפונה. כמה פשוט — ככה טוב. המנה הראשונה של ארטישוק איטלקי עם איולי וסירופ עגבנייה היתה אף היא דוגמה לחומרי גלם מעולים שטופלו ביד אמן. הארטישוק וכמה מקלוני זוקיני נחצו, נחלטו והונחו על הגריל לדקה, והוגשו עם איולי ביתי סמיך ועשיר. טעים.

המשכנו עם פילה דג קוד שהושרה במרינדה מתקתקה שהכילה תפוזים, דבש ותימין והוגש על תלולית של אורז חום בניחוח כמהין. הטוויסט הגאוני של המנה היה גרידת הגבינה הצפתית המיושנת, שפוזרה על הכבודה ושילבה באופן מרתק את טעמיה עם המתקתקות של המרינדה ועם הבשרניות של הקוד. מנת שרימפס פרובנסאל על חיטה ירוקה מעושנת כללה חסילונים (קפואים, למרבה הצער, המינוס היחיד בארוחה המצוינת‭,(‬ אשר נצלו ותובלו ברוטב יוגורט מרענן, והונחו על החיטה — כן, זו הפריקה שכולם מדברים עליה. זו מנה עם טעמים ים-תיכוניים מובהקים, והיא מעניינת וטעימה.

עוגת גבינה ברוטב היביסקוס ‭38)‬ שקל‭,(‬ שהיתה עשירה ומפנקת, ואספרסו קצר ‭9)‬ שקל) מעולה חתמו ארוחה משובחת. הטעם הטוב נשאר לכל היום.

ז'אנר: מסעדת שף מיקום: נחלת בנימין 57 תל אביב, ‭.03-5665505‬ הוצאה מוכרת: 98 שקל לעסקית, מקצת המנות בתוספת מחיר. חניה: בכחול-לבן או בחניון ברחוב אחד העם הסמוך. שירות: מקצועי ונעים. התחככות: אנשים שמדברים על (ועושים) כסף. שורה תחתונה: למרות המחיר הגבוה יחסית, חוויה קולינרית בצהרי היום.

תגיות