אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: כתית צילום: עמית מגל

הפסקה לעסקית: כתית

כל המוסיף - הדיל במסעדת כתית ביהודה הלוי בתל אביב מאפשר לטעום את המטבח הנועז ועתיר האגו של השף-סלב מאיר אדוני

16.06.2008, 16:21 | גלי וולוצקי
אפילו המלצריות המיומנות בכתית מתקשות לפעמים לעקוב אחרי תעלולי השף, כשהן נאלצות לפרט את מרכיבי המנות שאינן בתפריט, כמו מנות האביב שהוכנסו לאחרונה.

העסקית בכתית מציעה שלושה מסלולים: ראשונה ועיקרית במחיר 126 שקל, ושתי אופציות: שתי ראשונות או ראשונה וקינוח במחיר 107 שקל. בחרנו בעסקית אחת מלאה ובעסקית נוספת של שתי מנות ראשונות.

כתית. בישול נועז, יומרני ועתיר אגו, צילום: עמית מגל כתית. בישול נועז, יומרני ועתיר אגו | צילום: עמית מגל כתית. בישול נועז, יומרני ועתיר אגו, צילום: עמית מגל

ראשונות הגיעו הראשונות. מוח בגריל פחמים וקרם חמציץ היה המנה המאכזבת בארוחה. המוח, שנראה כאילו נחלט והתפרק בסיר, הוגש בקרם חמציץ אגרסיבי מדי שהעלים את טעמיו העדינים, ולווה בניוקי מוקפצים בפירורי בריוש, שהיו טובים אך טבעו אף הם ברוטב השתלטן. מנת שקדי עגל בגריל פחמים עם קרם תפוחי אדמה וכרשה בשום ודבש עם קרוסטיני, בצלצלי פנינה וקציפת פטרוזיליה היתה — למרות עומס המרכיבים — טובה. שקדי העגל נצלו בעדינות, ושלל מרכיבי הרוטב החמיאו להם ויצרו מנה קלילה ומפתיעה, למרות המרכיבים הכבדים.

הראשונה המוצלחת ביותר היתה מנת קלמרי בגריל עם גספצ'ו אפרסקים לבנים ושקדים, שקדים ירוקים וגבינת עזים בטמפורה. מלבד סופגניות גבינת העזים, שהיו מיותרות, זו היתה מנה אביבית, ששילבה יפה את טעמי הקלמרי החרוכים עם הרעננות של השקדים הירוקים והמתקתקות המעודנת של האפרסקים.

עיקרית של פילה דניס במחבת עם קרם שעועית, עגבניות וכרשה עם פסטה של דיו תמנונים, ורביולי של סלק ממולא בקרם לימון, היתה מצוינת, אף שדניס הוא בחירה משעממת למנה. הדג הונח על קרם שעועית, עגבניות וכרשה שתובל בשמן כמהין והיה מלא טעם, והוגש על עלה פסטה שחורה שתרומתה היתה עיצובית בלבד. הרביולי, שהוכנו מפרוסות סלק דקיקות במילוי גבינת עזים בניחוח לימוני, היו מסוג התוספות המצועצעות של אדוני, שלפעמים עובדות ולפעמים לא. הפעם זה עבד והוסיף למנה עניין וחן.

מאיר אדוני הוא שף מעורר מחלוקת. הבישול שלו נועז, יומרני ועתיר אגו. כמעט בכל מנה אפשר למצוא מרכיב אחד שמוטב היה לו הושמט. אך למרות הז'אנר הבעייתי, שלפעמים מתרסק בצלחת, הארוחה העסקית בכתית מאפשרת לחובבי אדוני — שהפך לאחרונה לשףסלב — טעימה מהסגנון המיוחד שלו באווירה קלילה יותר וללא ספק במחיר נוח יותר ממחירי הערב.

‭ ‬שם: כתית ז'אנר: מסעדת שף יצירתית. התחככות: אנשי עסקים בעלי חשבון הוצאות שמן. הוצאה מוכרת: עסקיות ב‭107-‬ או 126 שקל. בימים א‭-'‬שבת ‭.14:45-12:00‬ חניה: שני חניונים ברחוב יהודה הלוי הסמוך. מיקום: היכל התלמוד 4 תל אביב.

טל‭03-5107001 :'שורה תחתונה: עסקית מהנה לחובבי הסגנון הבארוקי.

תגיות