אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אטריקס מנסה להתחרות בחברות התקשורת בתחום ה-WiMax צילום: בועז אופנהיים

אטריקס מנסה להתחרות בחברות התקשורת בתחום ה-WiMax

אטריקס מתכוונת להשתמש בטכנולוגיית WiMax כדי לספק שירותי תקשורת אלחוטיים ללקוחות עסקיים קטנים בלי להשקיע מיליונים בתשתיות

16.06.2008, 14:20 | אמיר טייג
שירותי תקשורת הוא תחום של ענקים. כדי לספק חיבור מהיר לאינטרנט או טלפון קווי וסלולרי, נדרשת תשתית תקשורת עניפה ומאות אנשי שירות. אין זה מקרה שבזק, סלקום, פרטנר ו־HOT הן בין החברות הגדולות במשק. אך שילוב של רשתות האלחוט החדשות המבוססות WiMax וסביבה רגולטורית תומכת עשוי להגביר את התחרות ולאפשר לחברות קטנות להיכנס לתחום.

חברת אטריקס (Ethrix) החלה באחרונה בניסוי לאספקת שירותי תקשורת אלחוטיים בהשקעה מינימלית של כמה עשרות אלפי דולרים, באישור משרד התקשורת. החברה הקימה אנטנת WiMax באזור רמת החי"ל בתל אביב, שבאמצעותה היא מספקת שירותי אינטרנט מהיר וטלפון לעשרה נסיינים ברדיוס של עד שלושה ק"מ.

"התשתית אינה העיקר"

היזמים שאול וילנסקי ואבי גבריאלי מתכוונים לפנות לשוק יעד של עסקים קטנים ובינוניים. "לא נתחרה על משקי הבית. שם אין לנו יתרון לעומת חברות הכבלים ובזק. בתחום זה התחרות היא בעיקר על המחיר, והמרווחים נמוכים מאוד. כמו כן, פנייה למשקי בית דורשת שירות לקוחות נרחב. מנגד, נוכל למכור שירותים מתקדמים למשרד עורכי דין לא גדול או לבית עסק במרכז העיר. לקוחות אלו לא מקבלים את המחירים הנמוכים של עסקים גדולים, אך צריכים סל של שירותים רחב למדי. זה תחום רווחי הרבה יותר", אומר וילנסקי.

אבי גבריאלי (מימין) ושאול וילנסקי, צילום: בועז אופנהיים אבי גבריאלי (מימין) ושאול וילנסקי | צילום: בועז אופנהיים אבי גבריאלי (מימין) ושאול וילנסקי, צילום: בועז אופנהיים

אטריקס החלה לפעול בתחום התוכן. החברה מפתחת יישומי תוכן שונים, כמו שירות ההיכרות הטלפוני Love Me ואתר חרדי סלולרי, ומספקת שירותי תוכנה וחומרה התומכים בשירותי תוכן של אחרים. על בסיס זה רוצה החברה להרחיב את סל השירותים.

עולם ה־IP מאפשר לחברה כמו אטריקס להיכנס בצורה קלה וזולה יחסית גם לתחום הטלקום. וילנסקי וגבריאלי מבטיחים לספק שירותי טלפון קוויים וגישה לאינטרנט, ובצדם שירותי ערך מוסף, כגון ניהול מרכזיות מרוחקות ואבטחה באמצעות מצלמות וידיאו, שהיו עד כה מנת חלקם של ארגונים גדולים בלבד. באמצעות רשת ה־WiMax הם רוצים לספק שירותים מקצה לקצה על בסיס תשתית עצמאית.

"התשתית היא כבר לא העיקר", אומר וילנסקי. "כדי לחבר את הלקוח הראשון מספיקה השקעה נמוכה יחסית של כמה מאות אלפי דולרים בהקמת אנטנה אחת. איני מחויב לפרוס רשת בכל הארץ, וניתן לפרוס אותה בדיעבד, כלומר להשקיע רק בלקוחות שיחזירו את ההשקעה".

וילנסקי וגבריאלי מבטיחים כי אמטנה אחת תספק ללקוחות שירותי גישה לאינטרנט בקצבים גבוהים של עד עשרה מגה־ביט לשנייה. "מספר הלקוחות לאנטנה תלוי בהיקף השירותים שהלקוחות רוכשים. כמה עשרות לקוחות עסקיים, שלהם הרבה שלוחות וחיבור אינטרנט מהיר מאוד, הם שווי ערך לאלפי לקוחות ביתיים. אנחנו מכוונים לעשרות עד מאות בודדות של לקוחות לאנטנה", אומר גבריאלי.

גבריאלי מסביר כי החברה עדיין לא גיבשה מודל עסקי סופי. "ייתכן שהלקוח לא ישלם לנו כלל עבור שיחות הטלפון. הרווח שלנו יהיה ממכירת שירותי ערך מוסף ללקוחות אשר יקר להם מדי לרכוש שירותים אלו כיום", הוא אומר. לדברי וילנסקי, "נוכל לתפור לכל לקוח עסקי את הפתרון המתאים לו מרחוק, ולתמחר זאת בהתאם".

לדבריו, "כדי להרים את הפעילות נזדקק לשותף פיננסי. אנחנו במגעים עם כמה גופים שמתעניינים". הוא מוכן לומר כי הגופים שמולם נבחנת העסקה הם גופים שאינם פועלים כיום בתחום התקשורת, אך יש להם גישה לצבר לקוחות לא קטן.

מחכים למשרד התקשורת

משרד התקשורת צפוי לפרסם בקרוב מכרז תדרים שיאפשר לכמה חברות לספק שירותים מבוססי WiMax. המשרד מסר שבכוונתו לפרסם את המדיניות שלו בנושא בתוך חודשיים, וכי תינתן עדיפות למפעילים חדשים. נכון לעתה משרד התקשורת מתכוון להעמיד למכרז שתי רצועות תדרים לשני מפעילי WiMax נייד, שעליהן צפויות להתמודד מירס ו־012 סמייל תקשורת. עוד יעמיד המשרד למכרז כמה רצועות תדרים המיועדים למפעילים נייחים, כגון אטריקס.

לא ברור מה הסיכוי של אטריקס לקבל את הזיכיון המיוחל ולחולל תחרות מול ענקי התקשורת. דבר זה תלוי מאוד בנחישות של משרד התקשורת להקל על מפעילים קטנים וחדשניים.

תגיות