אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הייעוץ דלויט: "לישראל אין סיכוי להפוך למרכז פיננסי בינלאומי" צילום: אלכס קולומויסקי

חברת הייעוץ דלויט: "לישראל אין סיכוי להפוך למרכז פיננסי בינלאומי"

חשיפת "כלכליסט": הדו"ח שוועדת אריאב תעדיף לגנוז: חברת הייעוץ דלויט קובעת כי "ישראל לא תהיה לונדון או וול סטריט, ואפילו לא מרכז פיננסי אזורי במזרח התיכון:

18.06.2008, 07:06 | אדריאן פילוט

בעוד ועדת אריאב, בראשות מנכ"ל משרד האוצר ירום אריאב, ממשיכה גם בימים אלה בדיוניה, התקבל בימים האחרונים במשרד האוצר דו"ח קשה השופך צוננים על התוכניות להפוך את ישראל למרכז פיננסי עולמי.

הדו"ח, שנכתב בידי כלכלני חברת הייעוץ הבינלאומית דלויט בהזמנת אריאב ושפרטיו הגיעו לידי "כלכליסט", מחסל את חזונה המרכזי של הוועדה לרפורמה בשוק ההון. "ישראל לא תהיה לונדון או וול סטריט. היא גם לא תהיה מרכז פיננסי אזורי במזרח התיכון או בורסה בינלאומית דומיננטית, וגם לא מקלט מס לפעילות פיננסית בינלאומית", כותבים מחברי הדו"ח.

עוד מציינים בדלויט כי "על תל אביב לעבור שיפור משמעותי כדי להפוך לאטרקטיבית יותר כמרכז פיננסי בינלאומי בעתיד".

אבל בדלויט לא כותבים רק מה ישראל לא תוכל להיות, אלא גם מה כן. על פי הדו"ח, תוכל להתפתח כאן כלכלה בעלת סקטור פיננסי פנימי מפותח, המסוגל להציע מספר מצומצם של מוצרים פיננסיים ברמה בינלאומית.

הניתוח המעמיק של דלויט מבוסס על כמה פרמטרים המוגדרים חיוניים, המתארים את רמת התחרותיות של הסקטור הפיננסי המקומי לעומת מרכזים פיננסיים בינלאומיים בעולם, כגון לונדון, סינגפור, מדריד ודבלין. הבשורה המרה מבחינת ישראל היא שבמרבית הפרמטרים, הכלכלה המקומית מצויה בתחתית, בדומה לאיסטנבול. הציון הנמוך ביותר ניתן עבור הפרמטר "תדמית ומוניטין", שבו זוכה ישראל לציון עלוב של 10 מתוך 100, פחות מאיסטנבול, שזכתה ל-30 נקודות, ובמרחק שנות אור מלונדון, שקיבלה 80 נקודות.

בדלויט גם לא מרוצים במיוחד מהסביבה הרגולטורית של ישראל, שזכתה ל-25 נקודות בלבד. למרות הצורך הגורף לבצע שינויים מבניים בסביבה הרגולטורית בשוק ההון, הן באמצעות איחוד הפיקוח והן באמצעות שינוי מבני אחר, בוועדת אריאב פחות רוצים להתעסק בנושא הכאוב הזה ומעדיפים לדבר על "הרמוניזציה של הפיקוח".

ישראל קיבלה ציון עלוב גם בעוד שני פרמטרים: איכות התשתיות הפיננסיות וזמינות של שירותים מקצועיים פיננסיים. במה קיבלה ישראל את הציון המרבי? בפרמטר המודד את הקושי לעשות עסקים: ציונה עומד על 70 נקודות, לעומת המתחרות הפוטנציאליות, שציונן נע סביב ה-50 נקודות.

חברי ועדת אריאב, שקיבלו את הדו"ח לעיונם בראשית השבוע, הופתעו מהציונים הנמוכים. לדברי כמה מהם, שנפגשו עם עורכי הדו"ח, לא ברור איך בכל זאת מגיעים לכאן משקיעים זרים, אם אכן זהו המצב.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
דוח וינוגרד של שוק ההון
מדובר בדוח וינוגרד של שוק ההון הישראלי. סוף סוף מישהו מציב מראה מול האוליגרכים בשוק ההון. לא רק שישראל אינה מרכז פיננסי אלא שהיא מרכז של רפובליקת בננות. יש לפרק את הבנקים מכוחם הלא סביר--כפי שדוח העמלות שפורסם על ידי בנק ישראל מוכיח. יש לבטל את פונקציית הפיקוח על הבנקים בתוך בנק ישראלץ נותנים לחתול לשמור על השמנת. יש לנתק את חברות כרטיסי האשראי מהבנקים. יש להפסיק את גילויי העריות בין חברות הדירוג לחברות במשק. ומדי פעם יש לזרוק מישהו שהפר את החוק לכלא.
18.06.08
1.
דוח לגניזה
איך ישראל תהפוך למרכז פיננסי עולמי הרי בשוק משחקים מספר מצומצם של משפחות מוישה קונה עושה קופה מוכר לינקל ינקל לדודל וחוזר חלילה שאר 99% מהאנשים הם ניצבים בתיאטרון האבסורד הזה הלאה אם הזרים לא היו מעורבים במסחר בדולר ובבורסה היינו נראים כמו זימבבואה ואחרון הרי אנו תלויים בכספים האמריקאיים יבוא נשיא יקצץ ואז נראה איך מדינת הסעד תתפקד
המיואש  |  18.06.08