אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וייסברג ורואימי מתכוונים לגייס 50 מיליון דולר צילום: ג'רמי פלדמן

וייסברג ורואימי מתכוונים לגייס 50 מיליון דולר

ל"כלכליסט" נודע כי הגיוס לשלד הבורסאי שלג אמור להיערך בעיקר באג"ח. אחד הגופים שאמורים להוביל אותו הוא כלל חיתום

24.06.2008, 07:38 | גולן חזני

ימים ספורים אחרי שרכשו סופית את השליטה בשלד הבורסאי שלג, מתחילים אבי רואימי ורון וייסברג בהכנות לקראת גיוס הון לשלד.

ל"כלכליסט" נודע כי וייסברג כבר שוחח עם גופים מובילים בתחום החיתום לגיוס של 50 מיליון דולר לשלד. הגיוס אמור להיערך בחלקו הקטן במניות, ובחלקו הגדול באיגרות חוב, כשאחד הגופים שאמורים להוביל אותו הוא כלל חיתום. תזכורת: כלל חיתום היתה זו שגייסה מאות מיליוני שקלים עבור וייסברג והקבוצה שרכשה את קופת הגמל גדיש, ונאלצה עם דש איפקס לרכוש חלק נכבד מהאג"ח בשל התחייבות חיתומית.

אתמול הודיעה שלג גם על משא ומתן ראשון לרכישת קרקע בשטח של 35 דונם באזור לוס אנג'לס לשם הקמת 86 יחידות דיור לאוכלוסייה מהמעמד הסוציו־אקונומי הגבוה. עלות הפרויקט צפויה להסתכם ב־35 מיליון דולר. עלות הקרקע לבדה הנה 4.5 מיליון דולר. השלמת הקמת הפרויקט צפויה עד 2012.

במקביל דיווחה שלג על מו"מ לרכישת זכויות בנייה בפרויקט בשטח של 36 דונם בצפון לאס וגאס. הפרויקט כולל זכויות בנייה לשישה בנייני מגורים ו־168 יחידות דיור. הפרויקט כבר מצוי בבנייה וחלקו, שני בניינים, כבר הושלם. בניין נוסף בפרויקט נמצא בשלבי בנייה. חצי מיליון דולר, תמורת הפרויקט בלאס וגאס, כבר הועברו לנאמנות, ואילו 7.2 מיליון דולר נוספים ישולמו עם סיום בדיקות הנאותות. השלמת הפרויקט צפויה עד 2011 ובכוונת שלג לפעול למכירת הדירות או להשכרתן.

בדיווח אתמול הודיעה שלג כי רואימי ימונה לתפקיד יו"ר החברה ואילו וייסברג ישמש כמנכ"ל שלה. עדיין לא ברור גובה דמי הניהול שהשניים צפויים לקבל. החברה אמורה להתמקד ברכישות נדל"ן בחוף המערבי של ארצות הברית, בעיקר בלאס וגאס שם כבר פועל רואימי באופן פרטי בתחום הנדל"ן. בתשובה לשאלה אמר רואימי ל"כלכליסט" כי אין בכוונתו לצקת נכסים פרטיים לתוך שלג בעסקאות בעלי עניין. "לא יהיה ניגוד עניינים בין עסקי שלג לעסקיי הפרטיים", אמר רואימי.

רואימי מחזיק בנדל"ן בהיקף של כ־250 מיליון דולר בלאס וגאס. הוא הגיע לשם בתחילת שנות ה־80 בגיל 51, הקים חברה לצלוני רכב ממנה התעשר. בשנת 1995 חזר לארץ והמשיך לעבוד במקביל בלאס וגאס, שם הקים פרויקטים בהיקף של כ־200 מיליון דולר, כולל מימון.

מאז, רכש מניות בחברת מאקפל הבורסאית, בעלת השליטה בתפרון לשעבר, כשאת המימון לעסקה בסך של 10 מיליון דולר קיבל מבנק לאומי, שתבע אותו ב־2003 אחרי שסירב לשעבד את המניות של מאקפל לטובת החוב. הבנק חזר בו מהתביעה שהסתיימה בפשרה בה מכר רואימי את מניות מאקפל והחזיר 50 מיליון שקל ללאומי תמורת החוב שצמח בספרי הבנק ל־117 מיליון שקל, דבר שאילץ את לאומי לבצע הפרשה.

תגיות