אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר בוועדת העבודה הרווחה: פיצויים גם לעובד שהתפטר צילום: shutterstock

אושר בוועדת העבודה הרווחה: פיצויים גם לעובד שהתפטר

שתי הצעות חוק, שאם יתקבלו יחייבו תשלום פיצויים גם לעובד שהתפטר מעבודתו, לאחר 3 שנים לפחות, ולא רק לכזה שפוטר, אושרו לקריאה ראשונה בכנסת

24.06.2008, 12:18 | שאול אמסטרדמסקי

ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה הבוקר (ג') לקריאה ראשונה שתי הצעות חוק, שמטרתן לחייב מעסיקים לשלם פיצויי פיטורים גם לעובדים המתפטרים ממקום עבודתם ולא רק לאלה המפוטרים, בכפוף לתנאים מסוימים. זאת למרות התנגדות הממשלה, שטוענת כי אל למדינה להתערב בחקיקה ביחסים מעין אלה - שבין עובד למעביד.

על פי הצעת החוק, עובדים המתפטרים ממקום עבודתם יזכו לפיצויי פיטורים בדומה לעובדים המפוטרים בידי המעסיק, בתנאי שעבדו במקום עבודתם במשך שלוש שנים לפחות. סכום הפיטורים יהיה זהה לזה שלו זכאי מפוטר.

את הצעות החוק יזמו ח"כ חיים אורון (מרצ) וח"כ סופה לנדבר (ישראל ביתנו). אורון הגיש את הצעת החוק שלו לראשונה בשנת 2003, בעקבות יוזמה של חתן פרס ישראל לכלכלה, פרופ' אריאל רובינשטיין. הממשלה התנגדה להצעת החוק, בנימוק כי אין להתערב ביחסים שבין עובד ומעביד, וכך גם ההסתדרות וארגון העצמאים (לה"ב).

ח"כ אורון אומר, כי "כיום מוסדות ציבור רבים משלמים לעובדיהם פיצויים גם במקרה של התפטרות ובכירים במשק אף זוכים לקבל פיצויי פיטורים גבוהים מהסכום הקבוע בחוק".

"יחד עם זאת", מוסיף אורון, ספק בציניות, "מי שאינו עובד מדינה, אינו בכיר, אינו עומד להיבחר לראש עיר, ואינו מעוניין להתרשל בעבודתו כדי לאלץ את מעבידו לפטרו, יאבד חיסכון משמעותי מאוד כשינסה למצות את אפשרויותיו בשוק העבודה, באמצעות עזיבת מקום העבודה ומעבר לאחר, תוך שיפור תנאי שכרו ועבודתו."

ח"כ לנדבר הוסיפה כי "החוק כיום לא נותן מענה לעובדים ותיקים, המחליטים להתפטר מטעמים שונים וביניהם בשל רצונם להתקדם. העובד אינו עבד של המעביד והצעת החוק תפסיק את תחבולות המעסיקים כנגד עובדיהם."

תגיות