אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלויט: הניהול הפיננסי של הארגונים הציבוריים והממשלתיים כושל צילום: יואב גלאי

דלויט: הניהול הפיננסי של הארגונים הציבוריים והממשלתיים כושל

רו"ח חיים בן דוד: "מצב הניהול הפיננסי של מוסדות ציבוריים וממשלתיים בישראל אינו טוב יותר מאשר במדינות אחרות"

24.06.2008, 15:02 | אדריאן פילוט
כמחצית מהבכירים במגזר הציבורי סבורים כי היכולות של הארגונים הציבוריים והממשלתיים בתחום הניהול הפיננסי אינן מספיקות. כך עולה ממחקר שערכה פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בקרב למעלה מ-200 נושאי משרות ציבוריות בכירות ב-28 מדינות. המחקר איננו כולל את ישראל.

המחקר חושף כי במקרים רבים, הגורמים הפיננסיים במוסדות הציבוריים נכשלים במשימתם לענות על צרכיו של הארגון. זאת, למרות ההתקדמות המשמעותית שחלה בעשור האחרון בפישוט וייעול העסקאות.

68% מהבכירים במגזר הציבורי סבורים, כי העדר מידע עדכני בנושאים הקשורים לניהול פיננסי מהווה מכשול לשיפור ביצועי הארגון הציבורי שאליו הם משתייכים. אותם משיבים גם ציינו כי ההתמודדות עם נושא זה ניצבת בראש סדר העדיפויות בשלוש השנים הקרובות.

עוד עולה מהמחקר, כי ציות רגולטורי וניהול הסיכונים במרבית הארגונים הציבוריים אינם ברמה מספקת. רק 29% מהנשאלים טענו כי לארגונים יכולות יותר מבסיסיות בנושאים אלה, עובדה שמתבטאת בסיכון מהותי לטעויות בדיווחים הפיננסיים, שיסתירו את מצבו הפיננסי האמיתי של הארגון.

רו"ח חיים בן דוד, שותף וראש המגזר הציבורי בפירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte בריטמן אלמגור זהר, אומר בתגובה כי "מצב הניהול הפיננסי של מוסדות ציבוריים וממשלתיים בישראל אינו טוב יותר מאשר במדינות אחרות. ניהול פיננסי של מוסדות ציבור הוא נושא קריטי למינהל תקין, יעיל ושקוף, וראוי שראשי הממשל יקדישו לו יותר תשומת לב ומשאבים".

לדבריו, הממשל בישראל מקדיש בשנים האחרונות יותר תשומת לב לנושא, אך זו אינה מספיקה. "בשנים האחרונות אנו עדים לתהליכים דומים המנוהלים על ידי החשב הכללי ועל ידי החשבונאי הראשי באוצר. חלק ממשרדי הממשלה התחילו ב-2007 בהכנת דו"חות כספיים על בסיס מצטבר ועל פי תקני דיווח של חשבונאות ממשלתית. המטרה היא להגיע למצב שבו בעתיד יוכל כל משרד ממשלתי בפני עצמו, והממשלה כולה, להציג דו"חות כספיים מבוקרים על פי עקרונות חשבונאיים נאותים", סיכם בן חיים.

תגיות