אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדען הראשי: על המדינה להשקיע במדעי החיים - על חשבון תחום התקשורת צילום: מיכאל קרמר

המדען הראשי: על המדינה להשקיע במדעי החיים - על חשבון תחום התקשורת

לדברי אלי אופר, "לא יתכן שאלפי בוגרים של מקצועות מדעי החיים יסיימו את לימודיהם ולא תהיה להם תעסוקה"

24.06.2008, 13:15 | אסף גלעד
"במקום להשקיע בתחומי התקשרות ומערכות מידע, תחומים שבהם יש לנו תעשייה מבוססת שמקיימת את עצמה, על הממשלה להשקיע יותר במדעי החיים. אם המדינה לא תתערב שום דבר לא יקרה. עלינו ועליכם מוטל להילחם על התקציב" - כך אמר היום המדען הראשי במשרד התמ"ת, ד"ר אלי אופר, בכנס רעננה לתכנון מדיניות הייטק בישראל.

אלי אופר. להילחם על התקציב, צילום: מיכאל קרמר אלי אופר. להילחם על התקציב | צילום: מיכאל קרמר אלי אופר. להילחם על התקציב, צילום: מיכאל קרמר
לדבריו, "הסכומים שהושקעו בעבר בתעשיית התקשורת על ידי ממשלת ישראל הם עצומים, ולהשקעות הללו חלק רב בהצלחת התעשייה הזו בארץ. עכשיו על הממשלה להשקיע בחברות מדעי החיים בכדי ליצור כאן תעשיה משגשגת לא פחות".

"לא יתכן שאלפי בוגרים של מקצועות מדעי החיים יסיימו את לימודיהם ולא תהיה להם תעסוקה. הם נתקלים במצב שבו הכישורים שרכשו אינם מנוצלים, ולכן קל להם יותר לעזוב את הארץ ולמצוא תעסוקה מעבר לים", אמר אופר. "מרבים לדבר על כך שצריך להגדיל את מספר האוניברסיטאות והסגל האקדמי. אני לא מסכים. הבעיה היא הפוכה: חסרה כאן תעשייה שתקלוט את כל בוגרי האוניברסיטאות בתחום מדעי החיים".

רות אלון, שותפה בכירה בקרן ההון סיכון פיטנגו, ואחראית על תחום מדעי החיים בקרן, אמרה: "אין סיבה שישראל, שהיא הראשונה בעולם בתפוקת פטנטים לנפש בתחום המכשור הרפואי, ורביעית בעולם בתחום פיתוח התרופות, לא תהיה תעשייה גדולה בתחומים הללו. כדי שלפחות 10% מבין 500 החברות בתחום המכשור הרפואי שיש כיום בישראל יגיעו להצלחה, אנו זקוקים לתקציב של כ-500 מיליון דולר בשנה, שכיום קשה לגייס.

"התעשייה המקומית ניזוקה מהמיזוגים המתרחשים בין ענקיות תרופות ומכשור רפואי בעולם. הקונסולידציה יוצרת מצב שבו יש פחות חברות המוכנות לממן פרויקטים ישראליים, ופחות נכונות לקחת סיכונים ולהשקיע בחברות סטארט-אפ ישראליות. כתנאי להשקעה הן מציבות אישור של FDA, אישור יקר שעולה כ-50-70 מיליון דולר לחברה ודורש שנים רבות של בדיקות ותהליכים. לחברות הישראליות כבר אין את אורך הרוח לשם כך".

תגיות