אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מספר המיליונרים בישראל זינק ב-13.6% ל-8,200 איש ב-2007 צילום: יונתן בלום

מספר המיליונרים בישראל זינק ב-13.6% ל-8,200 איש ב-2007

כך לפי דו"ח העושר של חברת מריל לינץ', שפורסם היום. לפי הדו"ח, שיעור גידול המיליונרים בישראל הוא כפול מהממוצע העולמית. במה הם משקיעים? בפרויקטים ירוקים. ואיפה הם מבזבזים את הכסף? בגלריות

24.06.2008, 17:08 | אדריאן פילוט

אם יש לכם הון נזיל ופנוי בהיקף של לפחות מיליון דולר - לא כולל הון המושקע בנכסים ובניכוי כל ההתחייבויות - אתם משתייכים לקבוצת 8,200 המיליונרים של מדינת ישראל. כך לפחות לפי דו''ח העושר של חברת מריל לינץ'.

לפי הדו''ח, אלף ישראלים הצטרפו לרשימה היוקרתית בשנת 2007, גידול של 13.6%. מדובר בשיעור גדול יותר מכפול לעומת שיערו גידול המיליונרים הממוצע בעולם כולו. עם זאת, רק אלפית מאוכלוסיית המיליונרים העולמיים מתגוררים בישראל.

לפי דו"ח העושר העולמי, מספר המיליונרים בעולם בשנת 2007 היה 10.1 מיליון איש. הונם הכולל הגיע לסכום שיא של כ-40.7 טריליון דולר, גידול של 9.1% לעומת השנה שעברה.

שרי אריסון בעלת בנק הפועלים, צילום: אביגיל עוזי שרי אריסון בעלת בנק הפועלים | צילום: אביגיל עוזי שרי אריסון בעלת בנק הפועלים, צילום: אביגיל עוזי

סיגל שפירא, מנהלת הבנקאות הפרטית במריל לינץ' ישראל, אמרה כי הגידול המרשים במספר המיליונרים בישראל נובע בין השאר מהעושר והרווחים שצברו בעלי שליטה בחברות ישראליות. לדבריה, ניצלו אותם אנשי עסקים את השווקים הפיננסיים בישראל ובעולם כדי להפיק רווחי הון גדולים ולצבור עודפי מזומנים גדולים ונזילים.

אך זה לא הכול. מתברר שלמרות הבעיות הגיאו-פוליטיות וביטחוניות אנו חיים באזור טוב: החלוקה הגיאוגרפית של מספר המיליונרים בעולם מלמדת כי דווקא השווקים המתעוררים הובילו את הגידול במספר המיליונרים בשנת ,2007 כאשר הצמיחה הגדולה ביותר נרשמה במדינות המזרח התיכון.

בשנה האחרונה נוספו 10 ישראלים לאוכלוסיית המולטי-מיליונרים: בישראל חיים כיום 97 אזרחים שהונם הפנוי הנזיל עולה על 30 מיליון דולר. מספר המולטי-מיליונרים בעולם גדל בשנת 2007 ב-8.8% ל-103,320 איש.

אז איפה הם משקיעים את הכסף? כנראה שהטרנד הירוק לא פסח על בעלי הממון. ההירתמות של חלק מבעלי ההון להפניית משאבים ל"השקעות ירוקות" המציעות תשואות גבוהות מצד אחד, ומעורבות ואחריות חברתית מצד שני, נובעת הן מרצון להשקיע בתחומים אלה והן מדרישות רגולטוריות.

ואיפה הם מבזבזים אותו? עדיין בגלריות. מהסקר עולה כי ההשקעה ביצירות אמנות של עשירים בעולם היא עדיין ההשקעה הגדולה ביותר באופן יחסי, והיא היתה אחראית על יותר מ-16% מסך ההשקעות. ההשקעה במטוסים פרטיים, יאכטות, מכוניות יוקרה ועוד הולכת גם היא ותופסת מקום של כבוד, והיא היתה אחראית על כ-16% מהסכומים שהשקיעו העשירים. ההשקעה בתכשיטים, שעונים, אבנים יקרות ועוד היתה אחראית על 14% מההשקעות, וההשקעה בקבוצות ספורט היתה אחראית על 5% בלבד.

תגיות