אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: ארוחת שחיתות בפרסקו צילום: בועז אופנהיים

הפסקה לעסקית: ארוחת שחיתות בפרסקו

מסעדות רומניות נבחנות על פי מדד הסיפוק הקרניבורי שהן מעניקות. במבחן הזה עמדה פרסקו בהצלחה רבה: יצאנו ממנה סחוטים ומגרגרים

01.07.2008, 11:15 | גלי וולוצקי

ארוחה רומנית ראויה לעולם תותיר את הסועד מחרחר ומתפקע. הרבה בשר, עוד יותר שום ולא מעט שומן - לא שיא העידון, אלא תענוג מהסוג הקרניבורי. ואם זה המבחן, מסעדת פרסקו עומדת בו בהצלחה מרובה.

המסעדה חידשה את פניה לאחרונה בעקבות כניסתו של השף אליעזר לויה (בארכה, לוונטיני ועוד) כשותף של הבעלים המקורי, מפעל הבשר קרל ברג. המסעדה מציעה דיל לאורך כל היום, משעת הפתיחה, 12:00 בצהריים, ועד הסגירה ב־1:00 לפנות בוקר, הכולל מזנון חופשי של סלטים, נקניקים ודגים כבושים במחיר המנה העיקרית, או מזנון חופשי ללא מנה עיקרית במחיר 35 שקל.

מזון משובח, צילום: בועז אופנהיים מזון משובח | צילום: בועז אופנהיים מזון משובח, צילום: בועז אופנהיים

המזנון בהגשה עצמית לא הרשים. מתוך כ־20 מנות רק פלחי בטטה בקינמון, הרינג כבוש חביב וסלט עדשים חומות בכוסברה מצאו חן בעינינו. אבל האיקרה האוורירית ומלאת הטעם וסלט החציל הרומני המנוקד בגמבה שהוגשו לשולחן, ללא חיוב נוסף, היו מעולים. שניהם צופו בתלולית של שבבי בצל חי, שהוסיפו להם עוקצנות נהדרת.

בעיקריות התלבטנו בין קבב רומני לאשכי שור על הגריל, שתי קלאסיקות רומניות, אך לויה, שהסתובב במסעדה כבעל בית רומני (והוא בכלל בולגרי), הבחין בהתלבטות והתיישב לידנו בפמיליאריות. הוא דווקא המליץ על השרימפס ברוקפור ואגוזים (85 שקל) - לא מנה רומנית מסורתית, אבל כשהשף ממליץ אני נוטה להישמע. לא התחרטנו. השרימפס השמנמנים נצלו בעדינות ונותרו נגיסים, והרוטב היה עשיר וטעים. ובכל זאת, לא בשביל השרימפס האלו תבואו לפרסקו.

הבייבי ריבס בחרדל ודבש (65 שקל) התעכבו. לויה מיהר להנחית על שולחננו מנה של קבב רומני, שלא נרעב בינתיים, ואנחנו בירכנו על העיכוב. הקבב היה מצוין, קליל וקפיצי, עמוס בשום ומגיר את נוזליו בנדיבות, בדיוק כמו שקבב רומני צריך להיות.

צלעות החזרזיר שהגיעו מיד אחריו היו אף הן טובות. צלויות באופן מושלם, שהותיר אותן פריכות ועם טעמי חריכה מבחוץ, וורדרדות ועסיסיות מבפנים. את רוטב החרדל והדבש המתקתק שהוגש לצדן זנחנו; בשר כל כך טוב חבל להחביא ברוטב.

לא ויתרנו על פפאנש (29 שקל) לקינוח. סופגניית הגבינה הרומנית (בגודל אקסטרה לארג') המוגשת עם ריבת דובדבנים מתוצרת המקום ועם שמנת חמוצה היתה מופלאה, והשאירה אותנו סחוטים ומגרגרים מעונג.

שם: פרסקו

ז'אנר: מסעדת בשר - בעיקר, אבל לא רק - רומנית.

התחככות: רומנים קשישים שמתגעגעים לטעם של בית.

מיקום: הרצל 23 רחובות. 08-9349788

הוצאה מוכרת: מזנון סלטים ועיקרית במחיר 39–98 שקל, 12:00–1:00, 7 ימים בשבוע.

שירות: חביב וזריז, בנוסח ביתי.

חניה: ללא תשלום, מול המסעדה.

שורה תחתונה: נווה מדבר למי שמאס בקינואה ובנבטוטים.

תגיות