אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההרכב החדש בתיק איקאה - הטוב ביותר מבחינתה צילום: שאול גולן

ההרכב החדש בתיק איקאה - הטוב ביותר מבחינתה

לאחר שהוחלף ארבע פעמים, ההרכב הסופי שידון בערעורים בתיק המכרז של אירוס הגלבוע בראשון לציון נוטה להתחשב בעיקר בשיקולים כלכליים

07.07.2008, 08:47 | מארק שון

היום צפוי בית המשפט העליון לדון בערעורים שהגישו כל הצדדים על החלטת בית המשפט בתל אביב בעניין פרויקט איקאה בראשון לציון.

בית המשפט ביטל את זכייתה של אירוס הגלבוע, שבאמצעותה פנתה איקאה למכרז, בקרקע באזור התעשייה של ראשון לציון. הרכב השופטים שנקבע לקראת הדיונים בערעורים הוחלף כבר ארבע פעמים בשל דחיות שונות וכעת הוא נוח ביותר לאיקאה ולאירוס הגלבוע.

חנות איקאה בראשון לציון, צילום: שאול גולן חנות איקאה בראשון לציון | צילום: שאול גולן חנות איקאה בראשון לציון, צילום: שאול גולן

ההרכב יכלול את השופטים אשר גרוניס, חנן מלצר ואיילה פרוקצ'יה. הסיבה הרשמית להרכב שנקבע היא מומחיותו בדיני מכרזים.

מלצר, מינוי תקדימי בבית המשפט העליון, בא מהשוק הפרטי וטיפל בין השאר בפרויקטים גדולים בתחום התשתיות, דוגמת כביש חוצה ישראל. גרוניס ידוע בהתנגדותו העקרונית להתערבות משפטית בהחלטות של רשויות מנהליות ומוצב לדיונים הנוגעים לדיני מכרזים על דרך השגרה. בפסק דינו בעניין צ'רלטון נגד מינהלת ליגת העל בכדורסל מיוני 2004, בו נטען כי מתן הזכויות לצ'רלטון ללא מכרז פוגע בעקרון השוויון, הכריע גרוניס לטובת היעילות הכלכלית, ובחר לא לפגוע בהסתמכות של צ'רלטון על חוזה קיים.

לפני כיומיים הודיעה אירוס הגלבוע למינהל מקרקעי ישראל כי במקרה בו היא תידרש לפנות את הקרקע, בכוונתה לתבוע מהמינהל את מלוא השקעותיה בקרקע, בהיקף של יותר מ־400 מליון שקל.

בית המשפט המחוזי בתל אביב ביטל את זכייתה של אירוס הגלבוע במגרשים לאחר שקבע כי עיריית ראשון לציון הבטיחה לסייע לחברה לממש את הפרויקט, בכפוף לקבלת כל האישורים לפי חוק. בהתחשב בכך קבע בית המשפט כי לחברה נוצר יתרון על פני המתמודדים האחרים במכרז, ובכך נפגע עקרון השוויון בו.

ההערכה היא כי ההרכב שנקבע יתמקד בהיבטים הכלכליים והמסחריים הטהורים של המכרז וישים פחות דגש על עקרונות שמבטלים היבטים אלה, דוגמת עקרון השוויון.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שינוי ייעוד
מאז תחילת שנות ה-50 במאה הקודמת היה ייעוד השטח בו מצויה חנות איקאה שטח שייעודו תעשיה. בראשון יש עוד שני אזורים שייעודם ושימושם בהתחלה היה תעשייה ומלאכה. כך גם במקומות אחרים במדינה. כך גם בנתניה,שם ממוקמת חנות איקאה. גם בנתניה וגם בראשון אזורים אלו נקראים, גם היום, אזור תעשייה(בראשון "אזור תעשייה ישן"-א.ת.י. ו"אזור תעשייה חדש"=א.ת.ח.) למרות שמזה שנים רבות הם הפכו לאזורי מסחר ובילוי ותעשייה יש בהם מעט מאד. לא ברור מדוע העיריה לא שינתה את הייעוד בשטח מעויין שורק כבר לפני שנים רבות.כך היה נחסך כל הבלגן. מאידך,עיניינית,נדמה לי שמבחינת גודל השטח בכלל, הפעילויות שאיקאה מבקשת קצת גדולות על השטח ודרכי הגישה אליו וממנו. חוששני שהנהלת איקאה שגתה בבחירה בשטח הזה במיוחד אם הפעילויות הנוספות שתיכננה לא תאושרנה לה.לכן כדאי לה אולי להחזיר השטח ולקבל את עלות הקמתו ולבחור בשטח אחר.
שכן  |  07.07.08