אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טבע יורדת ב-5% בעקבות כשלון הגרסה החדשה לקופקסון צילום: עמית שעל

טבע יורדת ב-5% בעקבות כשלון הגרסה החדשה לקופקסון

מדובר בגרסה של 40 מ"ג, שלא הוכחה בניסוי קליני כיעילה יותר מהגרסה הקיימת והדבר עלול למנוע הארכת הפטנט לתרופה ב-3 שנים נוספות. סמנכ"ל פיתוח המוצרים בטבע: "המחקר מאשרר כי 20 מ"ג הוא המינון האופטימלי של הקופקסון"

07.07.2008, 11:02 | תומר קורנפלד

מניית טבע צונחת ב-5% במסחר בבורסה בעקבות כישלון בניסוי קליני בתרופת הקופקסון במינון 40 מ"ג לטיפול בטרשת נפוצה. תרופת הקופקסון במינון של 40 מ"ג נועדה לשפר את יעילות הטיפול בחולי טרשת מצד אחד נפוצה ולהאריך את תוקף הפטנטים המגנים על תרופת הקופקסון שפוקעים בארה"ב בשנת 2014 ובאירופה בשנת 2015.

"למרות שתוצאות המחקר לא הוכיחו שיפור ביעילות במינון הגבוה, המחקר מאשרר כי 20 מ"ג הוא המינון האופטימלי של הקופקסון". אמר משה מנור, סמנכ"ל בכיר - מוצרים ייחודיים בטבע. "טבע מחויבת להמשך המחקר והפיתוח בתחום הטרשת הנפוצה ותמשיך להשקיע בפיתוח אפשרויות טיפול נוספות לחולי טרשת נפוצה".

משמעות ההודעה מבחינתה של טבע הוא הגדלת האיום על תרופת המקור הראשונה של טבע, הקופקסון שמכירותיה בשנת 2007 הסתכמו ב-1.7 מיליארד דולר עולה מדרגה. לפני כחודש חברת התרופות מיילן חתמה על הסכם עם חברת התרופות ההודית NATCO לשיווק גרסה גנרית של תרופת הקופקסון, אולם השתיים טרם הודיעו לטבע על כוונתם לעשות זאת.

האנליסטית גל רייטר מכלל פיננסים התייחסה להודעה: "אי הצלחת הניסוי מונעת מטבע מלהאריך את הפטנט בשלוש שנים נוספות. במידה והתרופה הייתה מוכיחה יעילות, הדבר היה עשוי להגדיל את נתח השוק של הקופקסון, להגדיל את ההכנסות והרווחיות. למרות זאת, טבע ממשיכה להשקיע במחקר ופיתוח בתחום הטרשת נפוצה, בכך שהיא מפתחת תרופה אורלית – Laquinimod ופיתוח תרופות נוספות לטרשת נפוצה כגון ATL/TV1102". לאור תוצאות הניסוי רייטר מעריכה שלפני 2011 טבע לא תוכל להציג תרופה חדשה נגד טרשת נפוצה.

במסגרת הניסוי שערכה טבע , היא בחנה את יעילות הטיפול בחולי טרשת נפוצה בקופקסון במינון של 40 מ"ג בהשוואה לחולים שטופלו בקופקסון במינון של 20 מ"ג. בניסוי רחב ההיקף השתתפו 1,155 חולים ב-136 מרכזים רפואיים. תוצאות הניסוי הראו כי שהקופקסון במינון של 40 מ"ג לא הוכיחה יעילות גבוהה יותר בהפחתת שיעור ההתקפים השנתי של חולי טרשת הנפוצה בהשוואה לתרופת הקופקסון הניתנת היום לחולים במינון של 20 מ"ג.

תגיות