אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלשכה מסייעת: סדנה לפרקליטים מתחילים צילום: יריב כץ

הלשכה מסייעת: סדנה לפרקליטים מתחילים

לשכת עורכי הדין מנסה ללמד עורכי דין צעירים כיצד להצליח בשוק הצפוף באמצעות סדנה לפתיחת משרד. זה לא הפריע לכמה מהמרצים בקורסים להפנות את המשתתפים למשרדם לקבלת מידע נוסף בתשלום

09.07.2008, 09:34 | מארק שון

העלייה המתמדת במספר עורכי הדין בישראל, בצד הקושי הגובר להיכנס לתחום, הולידו יוזמה של לשכת עורכי הדין - סדנה לפתיחת משרד, המיועדת לפרקליטים צעירים.

במסגרת הסדנה עוברים עורכי הדין ימי הדרכה מרוכזים המכשירים אותם להתמודד עם חבלי הכניסה לתחום. בסיום הסדנה, שננעלה שלשום, שמעו המשתתפים סיפורי הצלחה מתחילת הדרך של עורכי הדין רון גזית, אביתר קנולר ואילן שרקון, ששיתפו את הקהל במה שלדעתם הביא אותם להצלחה במקצוע.

עו"ד גזית המליץ לפרקליטים הצעירים לדעת לזהות הזדמנויות עסקיות, ולהישאר תמיד פתוחים לשינויים בשטח. אחת הדוגמאות שנתן היתה הדרך שבה השיג את מיקרוסופט כלקוח קבוע בתחילת הקריירה שלו. על פי גזית, כשהיה עורך דין עם ותק של כשנתיים, הוא שוחח עם מנהל חברת מחשבים במהלך טיסה לחופשה, ולאחר שהבין שתחום דיני המחשבים לא מפותח בארץ טס ללונדון כדי ללמוד את הנושא. לאחר חזרתו החל גזית לייצג לקוחות בתחום זה, ופנה לבית המשפט בבקשות לצו מניעה שימנע גניבת תוכנות על סמך עילות כלליות, דוגמת דיני יושר. לאחר הצלחתו בבית המשפט פנה אליו אביו של ביל גייטס, שהוא עורך דין במקצועו - והשאר הוא היסטוריה.

עו"ד קנולר דבק במסורת של עורכי דין ממשרדים גדולים המתפארים ב"אווירה הטובה" במשרדם, והרחיב את הדיבור על חוסר הפורמליות של משרדו. כדוגמה לאווירה הטובה השוררת במשרד ציין קנולר כי לשותפות המקורית בין דוד גילת, אביתר קנולר וגדי גראוס אין הסכם שותפים המסדיר את אחוזי הרווחים ביניהם.

זווית ראייה נוספת

מארגני הסדנה היו פורום עורכי הדין הצעירים וועדת עורכי הדין הצעירים (ארצית), שארגנו את הסדנה כדי להעניק לעורכי דין המעוניינים להקים משרד, או שכבר פתחו משרד הלכה למעשה, כלי עבודה להתמודדות עם הקשיים בדרך. הסדנה כללה שבעה מפגשים וההרצאות ניסו לתת מענה בשלל נושאים, ובהם ניהול ספרי מס ודיווחים לשלטונות המס, יסודות שיווק המשרד ודגשים בניהול שוטף.

בסדנה השתתפו כ־80 עורכי דין, ומתוכם כ־50 הגיעו למפגשים באופן רציף. המשתתפים הביעו שביעות רצון מהתנהלות הסדנה, ואמרו כי ההרצאות העניקו להם זוויות ראייה נוספות לגבי הדרכים שבהן אפשר להצליח במקצוע. עו"ד בוריס פרלמן אמר ל"כלכליסט" כי הסדנה עזרה לו להבין כיצד עורך דין צריך להציג את עצמו בפני סוגי הקהל השונים שעמם הוא מתמודד - הלקוח, השופט ועורך הדין שמנגד. עו"ד ארקדי אליגולאשוילי מירושלים, שפתח משרד עצמאי זמן קצר לאחר סיום התמחותו, אמר כי הסדנה סייעה לו למקד את תחומי העיסוק של המשרד ונתנה לו כללי אצבע לגבי שיווק ופרסום

משרדו.

לעורכי הדין הצעירים היו כמה הסתייגויות בולטות. העיקרית שבהן היתה שחלק מהפרקליטים הבכירים (לא כולל קנולר וגזית) הפנו אותם להמשך קבלת הסברים וטיפול במשרדם תמורת תשלום מלא. טענה נוספת של כמה מעורכי הדין היתה לגבי רמתם הנמוכה של המשתתפים. לטענתם, הדבר גרם להורדת רמת ההרצאות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
ותנו לי לנחש מהי הסיבה לרמה הנמוכה...
אולי, כל המשתתפים הם בוגרי מכללות בשקל, שנכנסו בזכות היותם בעלי דופק לשערי הפקולטאות. ואחרי כל זה פותחים עוד 2 מכללות למשפטים. כלום לא יעזור לאותם בוגרי מכללות , אף משרד שמכבד את עצמו לא יעסיק עצלנים שחיפשו קיצור דרך, וכך גם הרמה במכללות בהתאם. אבל לא נורא, תפתחו עוד מכללות. חופש העיסוק, לא? עוד מעט יהיה יותר יוקרתי להיות מנקה שירותים. בושה.
09.07.08
לכל התגובות