אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לשמוע מוזיקה בתוך המים צילום: אלעד גרשגורן

איך לשמוע מוזיקה בתוך המים

האמת, בקלות: רק הצטיידו ברמקולים עמידים במים שהולכים מצוין עם מסך ה־LCD הצמוד לג'קוזי. כלכליסט מגיש רשימת פתרונות מקוריים למכורים הכבדים

13.07.2008, 10:02 | אורית זרובבל

מוזיקה ניידת אנחנו צורכים עוד מימי הווקמן הראשונים באמצע שנות השמונים, אבל כשמדובר בטלוויזיה רובנו עדיין דבוקים למסך המוצב בסלון, או מקסימום בפינת הטלוויזיה, בחדר השינה או בחדרי הילדים. אבל כיום מתברר שמוזיקה וטלוויזיה אפשר לשמוע ולראות גם ממעמקי הבריכה והג'קוזי, בשירותים, באמבטיה, בגינה, ביאכטה ובכל מקום אחר שתוכלו להעלות על דעתכם. כל מה שצריך זה דמיון. אה, וגם פנקס צ'קים.

אז דמיון כבר יש, השאלה היא מה אפשר למצוא בעזרתו, והתשובה היא הרבה מאוד: רמקולים המוסתרים בתוך הקירות ועליהם חיפוי טיח מיוחד, או כאלו השקועים בדופנות הבריכה, למי שחייבים לשמוע מוזיקה גם במעמקים; מזנונים מעוצבים המסתירים בקרבם מסכים, או מסכים המוחבאים מתחת לרצפה, משם הם עולים ויורדים בלחיצת כפתור באמצעות מנוע חשמלי; מסכים המותקנים בסמוך לג'קוזי בחצר, במתקנים העמידים בפני כל טמפרטורה ומזג אוויר (וכמובן רטיבות); מסכים מיוחדים לחדרי האמבטיה, וגם מסכי LCD השקועים ברצפת חדר השירותים ומאפשרים למשתמש לבדוק את מצב תיק המניות או לקרוא את העיתון או המגזין המועדף עליו בגרסה מקוונת. והכל שקוע, מוסתר, מוחבא או מעוצב.

יורם פלגי, מנהל מותג פנסוניק ביורוקום ישראל, מתקשה לכמת את גודל השוק. "זה שוק מאוד נישתי, שמטפל במתן פתרונות לדמיונות הכי פרועים של הלקוחות, אבל הוא עדיין לא הפך לטרנד. הייתי מעריך אותו בכמה עשרות, עדיין לא במאות".

"זה הטרנד החדש של מי שיכולים להרשות לעצמם", אומר אלון לסקי, מנכ"ל משותף של ניופאן פרויקטים, העוסקת בהתקנות של פתרונות מיוחדים לאלפיון העליון. "וזה מעבר לאיכות הסאונד והצפייה. מגיעים אלינו לקוחות שרוצים לשבת בג'קוזי בחוץ ולצפות בטלוויזיה, ומוכנים לשלם מחיר יקר כדי שברגע שירצו, יוכלו ללחוץ על כפתור, ומסך שהיה טמון ומוסתר עד לאותו רגע באדמה, מחופה במארז עמיד בפני כל טמפרטורה, יעלה על פני השטח ויתחיל לשדר".

"יש לקוחות שרוצים להתקין רמקולים בבריכה ולשמוע בעת השחייה בדיוק את מה שהם שומעים בחוץ", אומר לסקי. "את הפיתוח הזה אנחנו חייבים לביל גייטס, שהיה הראשון שבבריכה שלו הותקנו רמקולים שפותחו במיוחד על פי דרישתו. מאז זה הפך לטרנד".

ויכוחים עם האדריכל

יוסי גול, סמנכ"ל טופ אודיו, חברת אדריכלות הפנאי, מסביר שמתן פתרונות לכל שיגעון הוא בדיוק מה שהחברה שלו חרטה על דגלה, ומעריך שכל לקוח שני שלו מעוניין בפתרונות לא קונבנציונליים להצבת מסכים ומיקום רמקולים. כל ההתקנות הסבוכות הללו נעשות בעיקר כדי ליצור מראה נקי ואינטגרלי, הוא אומר. "אנחנו יושבים עם הלקוח משלב התכנון. האדריכלים, באופן טבעי, מעדיפים ליצור סביבה נקייה מאלקטרוניקה. אנחנו רוצים להכניס כמה שיותר, וההתקנות המיוחדות הן הפשרה שבאמצע, מה שמאפשר להכניס לבית ולסביבתו את כל האלקטרוניקה הבידורית ועדיין לשמור על חזות נקייה".

סער חסר מחברת גליל שלג מעיד כי כבר שמע על הכל. הוא יודע לספר על הרצפה הקורסת: בור (מכוסה) בגודל שני מטרים על שני מטרים הפעור באמצע הבית, שממנו עולה מעלית חשמלית החושפת מסך פלזמה המסוגל להסתובב על צירו ב־360 מעלות (180 אלף שקל); בור שנפער בחצר צמוד לג'קוזי, ובו מותקן מסך שכדי לשמור על חייו מרטיבות הג'קוזי חופה בנירוסטה מאחור, פלטות זכוכית מקדימה, פתחי אוורור, פילטרים ותרמוסטט הדואג לשמור על טמפרטורה קבועה (45 אלף שקל); מעלית המותקנת במקביל לתקרה וממנה יורד בעת הצורך מסך פלזמה (15 אלף שקל) וגם מסך הנוסע על מסילה חבויה המותקנת לאורך התקרה, נשלט על ידי שלט קטן בגודל מחזיק מפתחות והולך אחרי בעליו לכל מקום: מפינת האוכל והסלון ועד לקיר זכוכית שמאחוריו נמצא הג'קוזי המשפחתי (180 אלף שקל).

אבל מלבד ההתקנות המיוחדות - שלסקי מניופאן מעריך את שוויין הכולל בטווח שבין 100 אלף דולר למיליון דולר - יש לא מעט מוצרי מדף, בעיקר מתחום השמע אך גם מתחום המסכים, שתוכלו להציב בגינה, במרפסת ומתחת לפרגולות, גם באזורים עתירי לחות ליד הים.

רמקולים: בתוך הסלע

למותגי רמקולים כמו Bose, JAMO ו־B&W יש רמקולים בעלי איכות צליל גבוהה ועיצובים שמשתלבים בעיצוב החצר או הגינה, אבל בעיקר, הם עשויים מחומרים עמידים וחסינים ללחות ולפגעי אקלים. בהם בולטים רמקולים המעוצבים כסלע, כמו ROCK 6.3A של JAMO, המגיע בצבעי טרקוטה, אבן חול וגרניט (2,290 שקל לזוג רמקולים, טופ אודיו, הרצליה פיתוח); וגם A2 של JAMO, עם גריל קדמי מאלומיניום ותיבה קשיחה (מ־2,290 ועד 5,490 שקל לזוג, טופ אודיו); או סדרת דגמי Weather Monitor של B&W, עם מעטפת שעשויה מחומר קשיח (מ־2,690 שקל ועד 5,990 שקל לזוג, טופ אודיו).

וישנם גם Freespace 51 של Bose, הקטנים והירוקים שיכולים להתמזג ללא קושי בסביבת הגינה (3,780 שקל לזוג רמקולים, בוז סנטר, דיזיין סנטר, הוליווד סינמה סטור בהרצליה פיתוח); Environmental Speaker מדגם 251 של Bose, העמידים בתנאי מזג אוויר קשים (3,430 שקל לזוג, בוז סנטר, הוליווד סינמה סטור); Marine Speakers 131 של Bose, רמקולים שקועים בעלי ציפוי סיליקון והגנה מחלודה, המתאימים ליאכטות או לבתים הקרובים לים (1,500 שקל לזוג, בוז סנטר, הוליווד סינמה סטור); או דגם 151 העמיד בתנאים קשים במיוחד (2,030 שקל, בוז סנטר, הוליווד סינמה סטור).

מסכים: בקולט האדים

מסכי ה־LCD של Envirovision הם מסכים חסיני מים בגדלים 17 ו־19 אינץ', הבנויים מפלדת אל חלד ומצוידים בטכנולוגיית חימום ישיר של המסך, המונעת הצטברות אדים. אפשר להזמינם בכל ציפוי וגימור, מליטוש ראי ועד ציפוי זהב. את המסך מלווה שלט חכם, גם הוא חסין מים. המסכים מתאימים גם לחדרי ספא, בריכות וסביבות ג'קוזי (16,000–18,000 שקל, טופ אודיו). מסך אמבטיה נוסף הוא מסך LCD הבנוי בתוך מראה ונראה כחלק ממנה (12 אלף שקל למסך 20 אינץ', טופ אודיו). ויש גם מסכים המשובצים במקררים (20 אלף שקל, LG, בהזמנה מיוחדת), מסכים המשובצים בקולטי אדים (31,190 שקל, ly-vent c590) ומסכים המשובצים בארונות מטבח (20 אלף שקל, טופ אודיו).

תגיות