אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל נורטל ישראל: "עם אלווריון נציע פתרון טוב יותר" צילום: בועז אופנהיים

מנכ"ל נורטל ישראל: "עם אלווריון נציע פתרון טוב יותר"

סורין לופו, המנכ"ל הישראלי של יצרנית ציוד התקשורת נורטל, מזים את השמועות בשוק הנערך לדור הרביעי של הסלולר על נטישת פיתוח ה־WiMAX לטובת טכנולוגיית ה־LTE. ראיון

15.07.2008, 08:02 | תומר קורנפלד ועומרי כהן

אלווריון ונורטל הכריזו לפני כחודש על שיתוף פעולה אסטרטגי בתחום טכנולוגיית ה-WiMAX. בימים שלאחר ההודעה החלו הבלוגים הטכנולוגיים באינטרנט להתמלא שמועות וספקולציות על האפשרות שנורטל החליטה לנטוש את פיתוח הטכנולוגיה האלחוטית רחבת פס למרחק של עשרות קילומטרים, בשל רצונה להתמקד בטכנולוגיה מתחרה המכונה LTE (Long Term Evolution).

בראיון ל"כלכליסט" מזים מנכ"ל נורטל ישראל סורין לופו את השמועות ומסביר את ההיגיון מאחורי הצעד שנקטה החברה.

בשנים האחרונות שוק רשתות הדור השלישי הולך וצובר תאוצה, וככל שהטכנולוגיה מתפתחת הציבור דורש תקשורת בקצבים גבוהים יותר ויותר. כיום מתנהלת מלחמה שתקבע איזו טכנולוגיה תוביל את הדור הבא - הדור הרביעי של הרשתות.

שתי טכנולוגיות נלחמות בשלב זה ראש בראש. בצד האחד ניצבת טכנולוגיית ה-WiMAX, שצוברת תאוצה בעולם וצפויה להגיע לנתח מכירות כולל של 5 מיליארד דולר ב-2012. בצד השני ניצבת הטכנולוגיה שמפתחות חברות הסלולר - LTE. מדובר בטכנולוגיה מוכרת פחות, אולם חברות הסלולר הגדולות בארצות הברית, ובראשן וריזון, מנסות לדחוף אותה קדימה.

כיום מנסות חברות הסלולר ככל שניתן למשוך את טכנולוגיית הדור השלישי שהן מציעות, ומולן ניצבות ספקיות שירותי האינטרנט, המנסות בכל כוחן לשדרג באופן מהיר יותר את התשתיות. שיתוף הפעולה בין אלווריון לנורטל נועד לתת דחיפה בתחום ה-WiMAX לשתי החברות, באמצעות שילוב תחנות הבסיס של אלווריון עם השירותים, האפליקציות וטכנולוגיית ליבת הרשת של נורטל.

מדוע חתמתם על שיתוף הפעולה עם אלווריון?

"בשנים האחרונות עסקה נורטל בפיתוח תחנות הבסיס לבדה וצברה ידע רב בתחום ה-WiMAX. שיתוף הפעולה עם אלווריון נועד לאחד את הידע שצברו שתי החברות כדי לפתח בזמן מהיר יותר פלטפורמה משותפת. שיתוף הפעולה נועד לאפשר לנורטל להיות ממוצבת בשוק הזה. עם אלווריון נוכל להציע לשוק פתרון אחד טוב יותר מהפתרונות השונים שמציעות החברות המתחרות".

לופו. איחוד ידע למען פיתוח מהיר יותר, צילום: בועז אופנהיים לופו. איחוד ידע למען פיתוח מהיר יותר | צילום: בועז אופנהיים לופו. איחוד ידע למען פיתוח מהיר יותר, צילום: בועז אופנהיים

אולם מדוע הפסקתם את פיתוח תחנות הבסיס והעברתם אותן לאלווריון?

"ראשית, כל השמועות על כך שזנחנו את הטכנולוגיה אינן נכונות. נורטל מחויבת לשתי הטכנולוגיות. גם חברות הסלולר מעדיפות להיות בשתי הטכנולוגיות. בהתחלה הן ראו ב-WiMAX איום, אבל עכשיו הן כבר בודקות זאת כטכנולוגיה משלימה. מבחינת פיתוח, הטכנולוגיה נמצאת שנתיים לפני ה-LTE. כל חברה צריכה לעשות פוקוס - אי אפשר לעשות הכל".

"הפוקוס שלנו", אומר לופו, "באמצעות שיתוף הפעולה עם אלווריון, עדיף מאשר להתחיל לפתח את שתי הטכנולוגיות בתוך הבית. ההשקעה בטכנולוגיה חדישה היא גדולה מאוד לפני שרואים את ההחזר. הדבר הנכון ביותר הוא להביא שותף אסטרטגי. כך ניתן להגיע לשוק מהר יותר".

שיתוף פעולה: נורטל תשתף פעולה עם אלווריון בתחום ה-WiMAX שתי החברות ישלבו את הטכנולוגיות שלהן במטרה לאפשר למפעילים בכל העולם לספק פס רחב אלחוטי במהירות גבוהה באופן קל ויעיל. נורטל תפיץ את פלטפורמת הווימקס של אלווריון על מנת למכור פתרון כולל ללקוחות תומר קורנפלדלכתבה המלאה

"שתי הטכנולוגיות יתמזגו"

נורטל היא חברה ותיקה בתחום הטלקום. יצרנית ציוד התקשורת הקנדית, שנוסדה לפני מאה שנה, הפכה עם הזמן לחברה מובילה בתחום. יש לה גם היסטוריה ענפה בשוק הישראלי, והיא אחראית להקמת המרכזייה הדיגיטלית הראשונה בארץ. מבחינת שוק הסלולר מתגאה החברה בהקמת רשת התקשורת הסלולרית הדיגיטלית הראשונה בישראל (סלקום), כשבהמשך הקימה את שתי רשתות הדור השלישי של פלאפון ופרטנר.

החברה מעסיקה כיום כ-150 עובדים בארץ, בעיקר בתחום המכירות.

איך אתה רואה את מקומה של נורטל בשוק ה-WiMAX?

"במשחק הזה אין מקום ליותר משלושה שחקנים מובילים בשוק - ונורטל רוצה להיות אחת מהשלושה. קשה בשלב הזה להגיד מי יוביל את השוק. היום יש הרבה שחקניות. יש את ספרינט שהיתה לה תוכנית לפרוש רשת אלחוטית ברחבי ארה"ב עם חברת קלירוויר. יש את סמסונג, מוטורולה, אלקטל לוסנט, סיסקו שרכשה את חברת נביני ואפילו חברה סינית אחת בשם ZTE".

איזו טכנולוגיה תוביל לדעתך בסופו של דבר, ה-WiMAX או ה-LTE?

"אני חושב ששתי הטכנולוגיות יתמזגו בסופו של דבר. הלקוחות מתעניינים פחות באיזו טכנולוגיה הם משתמשים, ויותר בציוד הקצה. המיזוג בין הטכנולוגיות לא יקרה בדור הרביעי, אלא יתבצע רק בדור ההמשך".

תגיות