אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוזמה: חיוב חודשי של כרטיס האשראי באמצעות קרן כספית צילום: בלומברג

יוזמה: חיוב חודשי של כרטיס האשראי באמצעות קרן כספית

בבנק ישראל בודקים את האפשרות לגבות את החיוב החודשי של כרטיס האשראי מכספים שיופקדו בקרן מיוחדת , כשהרעיון הוא שהכסף שיהיה בקרן ייהנה מריביות, בניגוד למצב בחשבון העו"ש

16.07.2008, 10:56 | רימונה פרקש ברוך

בנק ישראל מקדם מהלך שיאפשר לגבות את החיוב החודשי של כרטיס האשראי באמצעות שימוש בכספים שהופקדו בקרן כספית, ולא באמצעות חשבון העו"ש של הלקוח.

לצורך כך בודקים בבנק ישראל את האפשרות ליצור תשתית רגולטורית שתפריד בין הבנקים לחברות כרטיסי האשראי. מהלך כזה יאפשר לבצע את החיוב החודשי שלא באמצעות חשבון העו"ש. 

מאחורי המהלך עומדת ההנחה לפיה ברוב משקי הבית יורד החיוב בכרטיס האשראי סמוך למועד כניסת המשכורת. עם זאת, עבור הימים שבהם חשבון העו"ש נמצא ביתרת זכות, רוב הבנקים אינם מעניקים ריבית זכות לבעלי החשבון. בכך למעשה מתכוונים בבנק ישראל להגדיל את התחרות בשוק העו"ש הבנקאי.

הלכה למעשה, חיוב החשבון החודשי יתבצע באמצעות חיוב ישיר של כרטיס האשראי הבנקאי בשילוב עם חשבון העו"ש, או באמצעות חיוב בכרטיס אשראי חוץ בנקאי.

דודו לביא, מנהל המחלקה לפיקוח על קרנות הנאמנות ברשות לניירות ערך, שיזמה את המהלך, אמר כי "הרעיון הוא לקחת את הקרן הכספית ולנצל אותה כמוצר שמאופיין בתנודתיות מאוד נמוכה, בשילוב עם שימוש בכרטיס אשראי המוכר כמוצר נגיש לציבור". לביא אמר את הדברים בפורום שוק החוב שקיימה חברת מידרוג.

הוא הוסיף כי "אנו גם יודעים שכסף שנמצא בעו"ש בתקופת המעבר שבין כניסת המשכורת לירידת החיוב החודשי של כרטיס האשראי הוא בעצם  'כסף מת,' במובן הזה שהוא כסף שלא נהנה מריבית. אם עוקבים אחרי ביצועי הקרנות הכספיות, רואיםו שלאורך תקופה של חצי שנה, במרבית הקרנות הכספיות היתה תשואה חצי שנתית סביב 2%. זו תשואה שהיא רחוקה מאוד מהתשואות שהניבו הפיקדונות הבנקאיים באותה תקופה. עובדה זו כשלעצמה מייצרת ערך מוסף כשמדובר בלקוח שמבצע עסקאות באשראי".

תגיות