אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרויקט תמ"א 38 הגדול בארץ יוצא לדרך באילת צילום: רוחמה ביטון

פרויקט תמ"א 38 הגדול בארץ יוצא לדרך באילת

בפרויקט לחיזוק מבנים נגד רעידות אדמה הראשון באילת ישופצו שני "בתי רכבת" שבהם 74 דירות, ובתמורה ייבנו 30 דירות נוספות ברווח צפוי של כ-11 מיליון שקל. רעידת האדמה שהורגשה אתמול בישראל הפכה שוב את תמ"א 38 לרלבנטית

16.07.2008, 09:46 | אורי חודי

התוכנית הממשלתית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה (תמ"א 38) חוזרת שוב לכותרות לאחר רעידת האדמה שהורגשה אתמול ברחבי הארץ, ולאחר ארבע רעידות נוספות בצפון הארץ שמקורן בלבנון. שר התשתיות בנימין בן אליעזר הודיע על כוונתו להגיש לממשלה דרישה לתקציב של יותר מ-3 מיליארד שקל לחיזוק מבני ציבור ישנים, ולצד זה עולה שוב דיון על דחיפות הטיפול בתחום זה גם בשוק הדיור הפרטי.

בימים האחרונים מתגבשת תוכנית לפרויקט תמ"א 38 הגדול ביותר בישראל עד כה, וגם הראשון באילת - כך נודע ל"כלכליסט". הפרויקט יכלול שיפוץ של שני מבני "רכבות" בני 74 דירות תמורת בנייה של 30 דירות חדשות על גגות המבנים. אילת היא אחד היישובים הנמצאים בסכנה גדולה בשל מיקומה קרוב לשבר הסורי-אפריקאי. זוהי הפעם הראשונה שבה יזמים מגלים עניין בפרויקט כזה באילת, מחוץ לטווח אזורי הביקוש במרכז הארץ.

"רוב הקבלנים פונים תחילה לדיירים, ורק אחר כך הם פונים לאישורים אחרים", אומר אבי מסס, מנכ"ל חברת הבנייה החיפאית א. מ. כחול, שיעמוד בראש הפרויקט באילת. "אולם לפני הפנייה לדיירים עשינו את עבודת השטח באופן עצמאי. הבאנו מודדים, מהנדס ביצוע (קונסטרוקטור), הכנו תוכניות ובנינו את כל החבילה בעלות של 20 אלף דולר. רק אז פנינו לדיירים בחסות ראש העירייה, והדיירים שבאו לפגישה חתמו".

החברה של מסס החלה לפעול באילת לפני כשנתיים ושיפצה עד כה חמישה בנייני מגורים בעיר, בשיתוף העירייה והאגודה לתרבות הדיור, וללא הפעלת תמ"א 38. "באילת יש פוטנציאל גדול לפרויקטים של התחדשות עירונית, כי יש שם שכונות חלשות כלכלית ועירייה תומכת", אומר מסס.

התכנון המקדים ורק לאחריו הפנייה לדיירים מלווים בסיכון מסוים, אך מסס אינו מודאג: "הרשות המקומית מרוויחה מהשיפוץ, הדיירים מקבלים חבילה שלא יוכלו לקבל בדרך אחרת, והקבלן מרוויח מהדירות הנוספות". הוא מעריך כי ההשקעה שלו תעמוד על 4-3 מיליון שקל לכל בניין. מחיר כל דירה שייבנה יהיה 500 אלף שקל.

בהתחשב בהשקעה, מדובר על רווח של כ-11 מיליון שקל. "הבאנו עורך דין שמתמחה בתמ"א ומשרד אדריכלים מזכרון יעקב המתמחה גם הוא בתחום, והדייר יודע בדיוק על מה הוא חותם", הוא אומר.

עורך הדין שמלווה את החברה הוא גיא פרבמן, המלווה במקביל עוד כמה פרויקטים לחיזוק מבנים במקומות שונים בארץ. "לפרויקטים באילת יש סיכוי טוב מאוד להתקדם במהירות", הוא אומר. "לפני כשבוע נערכה פגישה בעיריית אילת עם חלק מדיירי הבניין ומנהל השכונות הוותיקות של עיריית אילת נחום סרי, ובעקבותיה חתמו 18 דיירים מתוך 40 בבניין. אנו מצפים שעד סוף השבוע אנחנו נאסוף את שאר החתימות הדרושות כדי לצאת לדרך".

לדברי פרבמן, מיד לאחר הפגישה כבר קיבל טלפון שבישר לו על עוד פרויקט בעיר. "מדובר בבניין עם 30 דיירים, ו-28 מהם כבר חתמו על הסכם עקרונות מקדים". פרבמן ומסס מקווים להתחיל בפרויקט כבר בחודש הבא. זמן הביצוע הצפוי לפרויקט הוא כשנה.

ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי מסר בתגובה: "אני מקדם את ביצוע תמ"א 38 באילת. אני מניח שנראה עוד כמה בניינים שיחוזקו בהמשך. אני מקווה שהממשלה תדע לסייע בעניין חיזוק המבנים".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
כתבה לא רצינית !!!!!!!!!!!!!!!111
תפסיקו לספק כתבות בינוניות לא מקצועיות שמתבססות על תחקיר של כתב מתחיל: תסבירו לי איך מכירה של 30 דירות במחיר של 500,000 ש"ח = 15 מיליון פחות השקעה לבניין -3-4 מילון X 2 = בין 6-8 מיליון רווח לפני הוצאות מיסוי, אגרות וכו' = סביב 7-9 מליון בלבד מאיפה הבאתם 11 מיליון רווח תפסיקו לשדר כאליו יזמים עושים מיליונים - אני בספק אם בכלל הפרויקט כדאי
17.07.08
לכל התגובות