אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: "מחירי הנפט ישחקו את רווחי נילית בעשרות אחוזים" צילום: ערן יופי הכהן

בלעדי: "מחירי הנפט ישחקו את רווחי נילית בעשרות אחוזים"

מנכ"ל יצרנית הפולימרים ממגדל העמק, אריה גוטליב, אמר ל"כלכליסט" שלמרות השחיקה, החברה לא תעבור להפסדים: "אם המחיר יישאר ברמה של 150 דולר, אנחנו ערוכים לכך"

21.07.2008, 07:00 | נעמה סיקולר

העלייה הנמשכת במחירי הנפט גובה מחיר יקר מתעשיות הפלסטיק, שבהן משמש הנפט חומר גלם עיקרי. זאת אף שבימים האחרונים התמתנה ההתייקרות ומחיר הנפט הגיע ל-130 דולר לחבית.

מנכ"ל נילית אריה גוטליב אמר ל"כלכליסט" שהוא מעריך שבמחירי הנפט כיום תיגרם לחברה שחיקה של עשרות אחוזים ברווחיות, אך שהיא לא תעבור להפסדים. נילית ממגדל העמק, יצרנית פולימרים וסיבי ניילון, היא חברה פרטית, כך שתוצאותיה הכספיות אינן מפורסמות בציבור.

מפעל נילית במגדל העמק, צילום: ערן יופי הכהן מפעל נילית במגדל העמק | צילום: ערן יופי הכהן מפעל נילית במגדל העמק, צילום: ערן יופי הכהן

"אין לנו כוונה לפטר כרגע עובדים, לעשות רה-ארגון או להוציא קווי ייצור מהארץ", אמר גוטליב. "אנחנו עובדים בתפוקה מלאה בשלושה מארבעת המפעלים שלנו ובתפוקה של 85% במפעל הרביעי, מכיוון שהבנו שבעת הזו עדיף לנו לרכוש פולימרים ולא לייצר בעצמנו. עם זאת בשנים הקודמות, שבהן היו מחירי הנפט נמוכים יותר, ייצרנו פחות, כך שהמפעלים פועלים במלוא הכוח".

אך השחיקה ברווחים אינה עשויה להביא לקיצוצים?

"אם מחיר חבית נפט יישאר ברמה של 150 דולר, אנחנו ערוכים לכך - גם ברמת כוח האדם וגם ברמת הרווחיות. ברור שאם מחיר חבית נפט יעלה מעל הרמה הזו, כל התחזיות שלנו ישתנו ואז נצטרך לשקול צמצומים. למשל אם נגיע לרמה של 200 דולר לחבית. עם זאת, עדיין מדובר בקבוצה עם מכירות של חצי מיליארד דולר בשנה, מהן 280 מיליון דולר מהייצור בישראל. גם אם ההכנסות יישחקו והרווחיות תרד, במצב של היום עדיין מדובר בשנה חיובית מבחינתנו".

ובכל זאת אתם יצואנים גדולים ונפגעים גם משחיקת הדולר?

"הדולר פוגע בנו כמו בכל יצואן, אבל מרכיב השכר מבין ההוצאות שלנו נמוך יחסית, כך שלא מדובר בפגיעה הרסנית. עובד שלי מייצר 400 אלף דולר הכנסות בנילית לשנה, שזה המון. ביצענו גם הגנות מט"ח, ובנוגע למחירי הנפט, אנחנו מגלגלים חלק מהעליות על הלקוחות, מה שמסייע במאבק שלנו".

נילית עוסקת בייצור ניילון כחומר גלם לענף הפלסטיקה ובייצור חוטי ניילון לטקסטיל, ומתמחה בייצור חוטים דקים להלבשה תחתונה. היא אחת החברות הפרטיות התעשייתיות הגדולות בישראל, ומובילה בתחומה עם מספר מתחרות מצומצם באירופה. החברה נמצאת בשליטת מיכאל לוי. ממאי 2005 קרן מרקסטון שותפה בנילית ב-20%. מהקמת המפעל בתחילת שנות השבעים ועד היום הושקעו בו 400 מיליון דולר.

נילית מייצרת גם ניילון קשיח לחומרים מונעי בעירה לתעשיית הרכב, המשמש למחברים של מנועים חשמליים ברכב. הפלסטיק מיועד להאט את הבעירה, ואם נוצר ניצוץ מתחת למכסה המנוע הוא אמור למנוע התלקחות כוללת.

תגיות