אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברזיל: שיחות הסחר הן "חסרות טעם לחלוטין" צילום: בלומברג

ברזיל: שיחות הסחר הן "חסרות טעם לחלוטין"

לדברי דיפלומטים בז'נבה, היעדרו של שר התעשייה והמסחר ההודי קמאל נאת', שנשאר בניו דלהי כדי להשתתף בהצבעת אי אמון מכריעה, משפיע לרעה על הדיונים

22.07.2008, 11:21 | סוכנויות הידיעות
שרים מ-35 מדינות חידשו היום (ג') את הדיונים על אמנת סחר גלובלית, אחרי שהיום הראשון של השיחות הוגדר כ"חסר טעם לחלוטין" על ידי ברזיל. דיפלומטים שמשתתפים באירוע אמרו שהיעדרו של שר המסחר והתעשייה ההודי משפיע לרעה על הדיונים.

השרים נפגשים השבוע בז'נבה בניסיון להתניע מחדש את השיחות, שהחלו בדוחא בירת קטאר ב-2001, וקרסו מספר פעמים מאז.

שר המסחר והתעשייה ההודי קמאל נאת' נאלץ להישאר בניו דלהי כדי להשתתף בהצבעת אי אמון בקואליציה של ראש הממשלה מנמוהן סינג על רקע עסקת הגרעין האזרחית עם ארה"ב, שתתקיים היום.

דיפלומטים בז'נבה אמרו שעד שלא תסתיים הצבעת האי אמון, לא תושג התקדמות בחזית החקלאית בשיחות הסחר, שבה הודו היא שחקנית משמעותית. לדברי אחד הדיפלומטים, שסירב להזדהות, "יום שני, יום שלישי וכנראה גם יום רביעי יהיו פחות או יותר בזבוז זמן בגלל שנאת' לא כאן. אם ממשלת הודו תפסיד בהצבעה היום, כל עסקה שתושג לא תחזיק מים".

גורמים בהודו אמרו שאי אפשר לדעת מי ינצח בהצבעת האי אמון.

המחלוקת המרכזית בדיוני הסחר נוגעת לדרישת המדינות המתפתחות מהמדינות המפותחות לבטל את הסובסידיות שהן מעניקות למגזר החקלאי שלהן, ולדרישת המדינות המפותחות מהמדינות המתפתחות לפתוח את השווקים. הודו ממלאת תפקיד מפתח כאן, וביחד עם ברזיל מדברת בשם המדינות המתפתחות, שהחקלאות היא מגזר משמעותי מאוד בכלכלתן.

נאת' אמר בעבר שניו דלהי לא תקריב את האינטרסים של מיליוני החקלאים שלה כדי להשיג עסקת סחר גלובלית.בשנה שעברה הסתיימה פגישה בין נציגים מהודו, ברזיל, האיחוד האירופי וארצות הברית בפוטסדם, גרמניה, בכישלון לאחר שנציגי הודו וברזיל עזבו את המקום.

בתום היום הראשון של הדיונים בז'נבה אמר שר החוץ הברזילאי סלסו אמורים שהפגישות היו חסרות טעם לחלוטין, בגלל היעדר של רעיונות חדשים. "אולי זו היתה פגישה נחוצה, אולי צריך לעבור את זה, אבל למעשה זה היה חסר טעם מנקודת המבט שלי, כי לא שמעתי רעיונות חדשים או הצעות חדשות", אמר אמורים, והוסיף: "נחכה למחר".

האיחוד האירופי ניסה אתמול להשיג התקדמות באמצעות התחייבות לקיצוץ של 60% במכסי המגן, אך רבים טענו שמדובר בצעד חסר משמעות. ההצעה הקודמת של האיחוד היתה קיצוץ של 54% במכסים אלו.

תגיות