אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בפורטרהאוס בתל מונד נשארים נאמנים למקור צילום: עמית שעל

בפורטרהאוס בתל מונד נשארים נאמנים למקור

מסעדת פורטרהאוס בתל מונד לא מאמינה בשמות מפוצצים או בקונספטים עדכניים. היא דבקה, ובצדק, במה שהיא עושה הכי טוב: בשר משובח ועסיסי על הגריל

22.07.2008, 12:55 | גלי וולוצקי

אף שמסעדת פורטרהאוס שוכנת באזור התעשייה המוזנח של תל מונד, היא מזכירה את בתי הסטייק נוסח אמריקה. היא מעוצבת בפשטות, השירות בה זריז וענייני, והיא מכוונת לכל מי שמתאווה לנתחים של בשר איכותי הצלויים בגריל.

מסעדות שדבקות בעקשנות במה שהן טובות בו תמיד עוררו אצלי חיבה מיוחדת, ומסעדה שבכניסה אליה ניצב מקרר בשר עמוס נתחים, וכזו שהמנה הצמחונית בתפריט הצהריים שלה נקראת בפשטות "מנה צמחונית", כמו בחדר אוכל קיבוצי, משדרת את הדבקות הזו בדיוק.

ראמפ סטייק. איכות הבשר והטיפול המשובח דיברו בכל נגיסה, צילום: עמית שעל ראמפ סטייק. איכות הבשר והטיפול המשובח דיברו בכל נגיסה | צילום: עמית שעל ראמפ סטייק. איכות הבשר והטיפול המשובח דיברו בכל נגיסה, צילום: עמית שעל

העסקית סבוכה משהו וכוללת ארבע דרגות מחיר. תמורת 65 ו-75 שקל תקבלו מנה עיקרית ושתייה קלה (בדרגה הראשונה רק בשרים טחונים כמו המבורגר, קבב ונקניקיות או מנה צמחונית). תמורת 85 שקל תקבלו גם מנה ראשונה, והיצע העיקריות יכלול סטייקים. במסלול היקר ביותר, 115 שקל, מקבלים גם כוס יין או בירה.

בחרנו בארוחות ממסלול ה-75 וה-85 שקל. לפתיח קיבלנו לחם, חמאה וצלוחית של זיתים מתובלים בגרגירי כוסברה, פלפלים חריפים מטוגנים וראשי שום אפויים. לבד מהלחם התעשייתי לגמרי, הפתיח היה נחמד ומעורר תיאבון.

למנה ראשונה במסלול ה-85 שקל הוצעו לנו סלט ירוק עם אגסים, כנפי עוף או קרפצ'ו בקר, שבו בחרנו. קיבלנו את פרוסות הבשר בחיתוך דק במיוחד ובתיבול של שפע שמן זית, חומץ בלסמי וגבינת פרמז'ן מגוררת דק (לדעתנו, מתוצרת הארץ). המנה היתה טעימה, אך במסעדה המתמחה בבשר משובח אני מצפה לקבל קרפצ'ו הנותן לבשר עצמו לדבר.

העיקריות, ראמפ סטייק במסלול הזול יותר וסינטה עם עצם (ניו יורק סטייק) במסלול היקר, הגיעו עם קרם סלרי טעים, שתובל בחומץ בלסמי מצומצם, ועם צ'יפס תעשייתי.

הראמפ, נתח פשוט באופן בסיסי, הניב סטייק מצוין. הוא נצלה לדרגת מדיום ונשאר אדום, עסיסי מאוד ומלא טעם. איכות הבשר והטיפול המשובח שקיבל דיברו בכל נגיסה.

הסינטה אכזבה. היא נחתכה לנתח דק מדי, ולכן אף שביקשנו שהסטייק ייצלה לדרגת מדיום לכל היותר, רק מרכזו נותר אדום ועסיסי, ומרביתו היתה צלויה יתר על המידה.

המיקום של פורטרהאוס הרחק מהמולת העיר הגדולה ומכל ההתחכמויות הקולינריות הוא יותר מגיאוגרפי. בלי שירותים מעוצבים ובלי משפטים מפוצצים על חוויית הסועד, היא מספקת את הסחורה.

שם: פורטרהאוס.

ז'אנר: מסעדת בשרים.

התחככות: קרניבורים מאזור השרון.

מיקום: דרך בני דרור 8, אזור התעשייה תל מונד,

טל': 09-7969666.

הוצאה מוכרת: עסקית ב-65-115 שקל, א'-ה' 12:00-17:00.

שירות: זריז וענייני.

חניה: בחינם, מול המסעדה.

שורה תחתונה: אפשרות טובה למי שלא חושש מבשר אדום.

תגיות