אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: ליאו נוי מחפש שותף לקניונים של בריטיש צילום: אלירן אביטל

בלעדי: ליאו נוי מחפש שותף לקניונים של בריטיש

השווי הנכסי של קניוני החברה - כמו קניון רחובות, קניון אבנת שבפ"ת, בילו סנטר שליד רחובות, קניון השרון, קניון לב אשדוד והגרנד קניון שבחיפה - מוערך בכ־5 מיליארד שקל

23.07.2008, 08:15 | גולן חזני

המיליארדר היהודי־בריטי ליאו נוי, שמחזיק בשליטה בחברת בריטיש ישראל, בדרך לאקזיט ראשון בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי נוי מנהל מגעים להכנסת שותף לפעילות הקניונים של בריטיש ישראל הרשומים בספריה לפי שווי של 5 מיליארד שקל. המגעים מתנהלים לפי שווי גבוה יותר, ועדיין לא ברור האם השותף ישקיע במניות החברה־אם בריטיש ישראל או במניות החברה־בת נכסי אזורים - המחזיקה בפעילות הקניונים.

בריטיש ישראל - הנסחרת לפי שווי שוק של 1.3 מיליארד שקל - נחשבת לחברה השנייה בגודלה בתחום הקניונים והמרכזים המסחריים בישראל, אחרי חברת קנית של דוד עזריאלי ולפני אפריקה ישראל. את החברה מנהל עמיר בירם, והיא מתמחה באחזקה, ניהול והשכרה של נכסים מניבים. בבעלותה 16 קניונים ברחבי המדינה, בשטח כולל של 250 אלף מ"ר. דובר בריטיש ישראל סירב להגיב לידיעה על המגעים.

הנכסים הבולטים של בריטיש ישראל הם קניון רחובות (שהחברה מחזיקה משנה שעברה, לאחר שרכשה את חלקה של חברת אמות שבשליטת אלוני חץ תמורת 410 מיליון שקל), קניון אבנת שבפתח תקווה, בילו סנטר שליד רחובות, קניון השרון, קניון לב אשדוד והגרנד קניון שבחיפה. מתחילת 2007 ביצעה בריטיש ישראל עסקאות לרכישת נכסים בסכום כולל של כ־2 מיליארד שקל.

נוסף על כך החברה פעילה בתחום בנייני המשרדים ופארקי התעשייה, ונכסיה המהותיים בתחום זה הם פארק אזורים שבפתח תקווה, בית המילניום שברעננה ואזורי שוער שבכפר סבא. השווי של פעילות זו לפי הספרים של בריטיש ישראל מסתכם ב־700 מיליון שקל.

כניסה של שותף לפעילות הקניונים צפויה להציף ערך לחברה־אם בריטיש ישראל. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי במגעים שנערכו מול חברות הביטוח הגדולות, ואשר אותן ניהלו נציגיו של נוי, דובר על אפשרות מעשית להשקעה בחברה־אם, בריטיש ישראל עצמה, ולרכישת חלק מהמניות לפי שווי הגבוה מ־1.4 מיליארד שקל. י

ש לזכור שנוי רכש את החברה - ששמה אז היה אזו־ריט - באפריל 2004 תמורת 361 מיליון שקל, והפך אותה לענק ישראלי בתחום הקניונים. אם המהלך יבשיל לכדי עסקה, ימכור נוי חלק מאחזקותיו בחברה בשווי של פי ארבעה מזה שרכש אותה. עוד נודע כי בשיחות שקיים נוי עם חברת נדל"ן ישראלית, הוא הביע נכונות גם למכור את כל אחזקותיו בחברה, אם כי נושא זה הוכחש על ידי מקורבים לקבוצה.

במאי 2007 הונפקה החברה בבורסה בתל אביב, לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל, בגיוס ענק של 860 מיליון שקל. בחודש יולי היא גייסה 360 מיליון שקל נוספים בהנפקת איגרות חוב. יש לציין כי מניית החברה נפגעה באופן מינורי ממשבר הנדל"ן, והיא נסחרת בכ־9% בלבד פחות מהשווי שבו הונפקה.

בסקירה שפרסם באחרונה ישיר בית השקעות הוא כינה את בריטיש ישראל "שחקן מרכזי וגדול, עם נגישות גבוהה לגופים הקמעונאיים המובילים בישראל". בישיר הוסיפו כי "כ־50% מנכסי החברה הם מרכזים מסחריים וקניונים המצוים באזור המרכז, שבו מרוכז עיקר כוח הקנייה בישראל".

בית ההשקעות הדגיש ששיעור התפוסה של נכסי החברה מסתכם ב־99%, "וברשותה יתרת מזומן מרשימה של כמיליארד שקל, המאפשרת לה גמישות מרבית בהרחבת פעילותה בעתיד - על ידי רכישת נכסים חדשים, 'מתיחת פנים' לנכסים קיימים וניצול זכויות בנייה".

2007 היתה שנה טובה מאוד לבריטיש ישראל: הכנסותיה צמחו בכ־60% לעומת 2006 והסתכמו ב־889 מיליון שקל. הרווח נקי זינק ב־2007 בכ־18% לעומת 2006, והסתכם בכ־291 מיליון שקל. ברבעון הראשון של 2008 רשמה החברה רווח נקי של 74 מיליון שקל, זינוק של 118% לעומת הרבעון המקביל.

תגיות