אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גלקסו-סמית-קליין תמכור תרופות גנריות בשווקים מתפתחים צילום: בלומברג

גלקסו-סמית-קליין תמכור תרופות גנריות בשווקים מתפתחים

החברה הבריטית הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת אספן מדרום אפריקה, שמסמן התנתקות מהאסטרטגיה הקודמת שלה, המתמקדת בתרופות אתיות מוגנות בפטנט ויקרות

23.07.2008, 12:40 | סוכנויות הידיעות
גלקסו-סמית-קליין, יצרנית התרופות השניה בגודלה בעולם, נכנסה לשוק התרופות הגנריות הממותגות באמצעות ברית עם חברת אספן הדרום אפריקאית. על כך נמסר היום (ד') מהחברה.

הצעד, שסולל את הדרך למכירת תרופות זולות בשווקים מתפתחים, הוא שלב נוסף בניסיונותיה של החברה לגוון את עסקיה, לנוכח התנאים הקשוחים למתן פטנטים לתרופות בארה"ב ובמערב אירופה.

במסגרת תנאי העסקה תקבל הקבוצה הבריטית גישה למגוון רחב של תרופות ממותגות אך ללא פטנט. גלקסו תרשום את התרופות בשווקים בהן הן זכו כבר לאישור, ומצפה להתחיל למכור ב-2010. אספן תמשיך לשווק את המוצרים באפריקה שמדרום לסהרה ובמדינות נוספות.

אספקן, שמניותיה עלו ביותר מ-4% בעקבות הדיווח, תקבל תשלומי מקדמה מוגבלים מגלקסו, אך רוב התשלומים יתבצעו דרך הסדר שיתוף רווחים שמבוסס על נתוני מכירות אמיתיים.

ההסכם החדש מסמן את התנתקותה של גלקסו מהאסטרטגיה הקודמת שלה, שהתמקדה בתרופות אתיות מוגנות פטנט ויקרות. ההסכם משקף את החשיבות הגדלה של השווקים המתפתחים לתעשיית הפרמצבטיקה, לנוכח הקיפאון במכירות בשווקים המפותחים.

הספקולציות שחברות תרופות עשויות להשתמש בתחום הגנרי כדרך להשיג גישה לשווקים מתפתחים עם צמיחה מהירה, בעיקר באסיה, גדלו מאז שחברת דאיצ'י סאנקיו הציעה לרכוש את השליטה בחברת התרופות הגנרית ההודית ראנבאקסי.

מקורות אמרו לסוכנויות בזמנו שגם גלקסו שקלה עסקה עם ראנבאקסי. מנכ"ל גלקסו אנדרו וויטי, שנכנס לתפקידו במאי האחרון, הציב את השווקים המתפתחים בראש סדר העדיפויות, ושכר לאחרונה מנהל לשעבר באלי לילי, עבאס חוסיין, שיעמוד בראש חטיבה שמתמקדת במדינות אלו.

וויטי אמר היום לגבי העסקה עם אספן: "שיתוף הפעולה נותן לנו גישה למקור מתחדש, באיכות גבוהה ובתמחור תחרותי של תרופות ממותגות".

גלקסו מסרה ששוק הפרמצבטיקה במדינות מתפתחות צפוי לצמוח ב-13% בשנה, פי שלוש מקצב הצמיחה הצפוי בשווקים במערב. עוד נמסר כי עד 2020 יהיו השווקים המתפתחים אחראים על 40% מהצמיחה בשוק הפרמצבטיקה העולמי.

תגיות