אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פאנל חוקרים בינלאומי: קרינת הסלולר מסוכנת במיוחד לצעירים צילום: אורן אגמון

פאנל חוקרים בינלאומי: קרינת הסלולר מסוכנת במיוחד לצעירים

מכון הסרטן של אוניברסיטת פיטסבורג מפרסם אזהרה לפיה הקרינה האלקטרומגנטית עלולה לפגוע בילדים, ומציע דרכים להפחית את הסיכון גם למבוגרים

24.07.2008, 13:38 | עידו קינן
הקרינה שפולטים הטלפונים הסלולריים עלולה לפגוע בילדים, שאיבריהם עדיין מתפתחים, כך אומר ד"ר רונלד ב. הרברמן, מנהל מכון הסרטן של אוניברסיטת פיטסבורג (UPCI), בהתבסס על נתונים ראשוניים של פאנל חוקרים בינלאומי (כאן בקובץ PDF).

הפאנל הבינלאומי, שמורכב מאונקולוגים, פתולוגים ומומחים לרפואת הציבור, קובע שיש להתייחס לשדות הקרינה האלקטרומגנטית סביב הטלפונים הסלולריים כבעלי פוטנציאל לסיכון בריאותי. לדברי הרברמן, ארגון הבריאות העולמי (WHO) והסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן (IARC) אספו נתונים על ההשפעה הבריאותית של חשיפה מתמשכת לסלולריים, אולם פרסומם מתעכב מזה שנתיים, ולכן הוא החליט לפרסם את אזהרתו.

הרברמן כתב בהודעתו כי "למרות שההוכחות שקיימות עדיין שנויות במחלוקת, אני משוכנע שיש די נתונים כדי להצדיק פרסום אזהרות לגבי שימוש בטלפונים סלולריים".

מספיק נתונים כדי לפרסם אזהרות, צילם: בלומברג מספיק נתונים כדי לפרסם אזהרות | צילם: בלומברג מספיק נתונים כדי לפרסם אזהרות, צילם: בלומברג
כך תתגוננו

העצות של ד"ר הרברמן להקטנת הסיכון למחלות מטלפונים סלולריים:

1) למנוע מילדים שימוש ממושך בסלולרי, ולהגבילם לשיחות חירום בלבד.

2) בזמן השימוש בסלולרי, יש להרחיקו ככל האפשר מהגוף, ובמידת האפשר להשתמש ברמקול המובנה או באוזניית בלוטות', משום שההרחקה מורידה את רמת הקרינה.

3) להימנע משימוש בסלולרי במקומות צפופים, בהם המשתמש חושף את סביבתו לקרינה המזיקה.

4) להימנע מלשאת את הטלפון הסלולרי בקרבת הגוף, ולא לשים אותו ליד המיטה או מתחת לכרית בזמן השינה.

5) כשנושאים את הטלפון על הגוף, יש להקפיד שהצד של המקשים יהיה מופנה כלפי הגוף, כך שהשדות האלקטרומגנטיים יוקרנו הרחק מהגוף ולא לכיוונו.

6) לקצר בשיחות ככל האפשר, כי ההשפעות הביולוגיות קשורות באופן ישיר למשך החשיפה לקרינה.

7) להחליף את האוזן בה מדברים בסלולרי, כדי להפחית את החשיפה של צד אחד לקרינה.

8) להצמיד את הטלפון לאוזן רק אחרי שהצד השני עונה, מה שמפחית את הקרינה שנפלטת ליד האוזן.

9) להימנע משימוש בסלולרי כשהקליטה גרועה או כשנמצאים בתנועה מהירה (למשל בנסיעה), מצבים בהם הטלפון פולט יותר קרינה בניסיון מנסה שוב ושוב להתחבר לאנטנות סלולריות.

10) להעדיף סמסים על שיחות, מה שמפחית את הקירבה של הטלפון לגוף.

11) לבחור טלפון סלולרי עם רמת SAR נמוכה ככל האפשר. SAR, ראשי תיבות של Specific Absorption Rate, ובעברית "שיעור ספיגה סגולית", הוא מדד לעוצמת השדה המגנטי שנספג בגוף. את רמת ה-SAR של המכשירים השונים בישראל אפשר למצוא כאן.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
שלום
קראתי את מה שכתבתם באתר שלכם כלכליסט, ואף נעזרתי במידע זה לעבודה באוניברסיטה. המידע מאוד מעניין, כתוב בשפה עניינית והיה לי תענוג לעבוד איתו. אשמח אם תוכלו ליידע את ד"ר הרברמן באשר שכתבתי. מסרו לו בבקשה כי הוא כותב נפלא ומתבטא יפה מאוד רעיונותיו טובים ואף נכונים והוא מוכשר גם עצם היותו ד"ר וגם עצם רעיונותיו וחוש הביטוי המפותח שבבעלותו תודה רבה נהנתי לקחת מכם מידע וללמוד דברים חדשים ראיתי לנכון להגיב באתרכם כדי שתדעו שהאתר מצליח ושקוראים רבים קוראים בו ונהנים מקריאה מלמדת ומעמיקה שוב תודה, איילת
איילת , אילת  |  09.01.09