אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות: להקפיד לדבר בטלפון הנייד באמצעות דיבורית אישית צילום: עומר הכהן

משרד הבריאות: להקפיד לדבר בטלפון הנייד באמצעות דיבורית אישית

משרד הבריאות מפרסם היום לראשונה המלצות לגבי אופן השימוש בטלפון סלולרי. בין ההמלצות - להתקין אנטנה לדיבורית מחוץ לרכב, לא לשאת את הטלפון על הגוף ולצמצם את שימוש בטלפונים במעליות, ברכבת ואצל ילדים

27.07.2008, 19:59 | גלית שפיר

משרד הבריאות פרסם היום (א') המלצות לגבי אופן השימוש בטלפונים סלולאריים. המלצות המשרד הן לדבר בדיבורית אישית או אוזנייה שאינה אלחוטית, להקפיד להרחיק את הטלפון מהגוף ולא לשאת אותו בחגורת המכנסיים בכיס או על הצוואר. באזורים בהם רמת הקליטה נמוכה לדוגמה ברכבת ובמעלית מומלץ להמעיט בשיחות מאחר ומספר האנטנות נמוך באזורים אלו ולכן רמת החשיפה לקרינה עולה. לגבי דיבורית לרכב מומלץ להתקין את האנטנה מחוץ לרכב ולא בתוכו.

במשרד הבריאות מדגישים שיש להקפיד על כללים אלו בקרב ילדים שהם רגישים יותר להתפתחות מחלת הסרטן בעקבות החשיפה לקרינה. "המשרד ממליץ להורים לצמצם במידת האפשר את חשיפת הילדים לטלפונים סלולאריים, לשקול את גיל התחלת השימוש, ולצמצם את השימוש בו".

ממשרד הבריאות נמסר כי מדובר בהמלצות בהתאם לעקרון 'הזהירות המונעת' ובהתאם להנחיות של מרבית הגופים הבינלאומיים.

האם קרינה מטלפונים סלולאריים מסוכנת?

במשרד הבריאות מדגישים כי בין השנים 1996-1999 קמו ועדות בינלאומיות לבחון סוגיה זו. "מסקנתן הייתה כי הידע המדעי הקיים אינו מספק על מנת לקבוע קיום או העדר נזק בריאותי. ולכן קראו לעריכת מחקרים בתחום והמליצו על עקרון הזהירות המונעת. כבר בסוף שנות ה-90 פורסמו מספר מחקרים שלא מצאו עלייה בסיכון לפיתוח גידולים בקרב משתמשי טלפונים סלולאריים. הבעיה העיקרית במחקרים אלו נעוצה שלהתפתחות סרטן נדרש פרק זמן ארוך שבין 10-20 שנה ועד 40 שנה".

בישראל פורסם לפני מספר חודשים מחקר של ד"ר סיגל סדצקי מבית חולים שיבא שמצא קשר מובהק בין שימוש מתמשך בטלפונים הניידים לעלייה בסיכון להתפתחות גידולים בבלוטת הרוק.

מהפורום לסלולאריות שפויה נמסר: "הצעד של משרד הבריאות מאוחר, אבל נקווה שאיננו מאוחר מדי, בשביל מיליוני ילדים ומבוגרים. העמדה שהצגנו בשנים האחרונות בנושא הזהירות הנדרשת מקרינת טלפונים, מאומצת הלכה למעשה ע"י משרד הבריאות. על המשרד להוביל חקיקה ממשלתית מהירה, על מנת לחייב הוספת אוזניות, רישום אזהרות על המכשירים, צמצום שימוש באיזורים ציבוריים סגורים ויצירת מודעות והגבלה לשימוש ילדים".

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
קרינת הסלולרי מסכנת!! ולא משנה מה רמת הקרינה
לא משנה מה רמת הקרינה - גם אם אני אדבר עם ה מכשיר ה-Impression של חברת סמסונג שהיצרן שלו טוען שהוא בעל רמת הקרינה הנמוכה ביותר, זה לא משנה כי אני בטוח שאני עדיין ארגיש מטוגן! אני ממליץ לכל מי שהבריאות שלו חשובה לו להשתמש בדיבורית, אבל לםחות ממרחק 60ס"מ או באוזניות בעלות צינורית חלולה
משה ברנד , תל אביב  |  15.09.09
12.
אשתדל למזער למינימום את השיחות בסלולר. קצת מפחיד אותי, הגם
שגם לפני אזהרת משרד הבריאות, חשדתי שיש סכנה בקרינה מהמכשיר. כעת הם רוצים להוסיף עוד ועוד אנטנות, רק זה חסר לנו. החיים היו יותר רגועים ובריאים, כשכולנו דיברנו רק בטלפון רגיל. אני אגביר כעת את היקף השיחות שלי בטלפון הרגיל ומצידי שבזק ירשמו גידול של 80% בשימוש בטלפון ןבלבד שהציבור לא יינזק מהקרינה של הסלולריים.
רוחמה  |  28.07.08
לכל התגובות