אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוד ארט טייק 2 צילום: אוראל כהן

פוד ארט טייק 2

במקום אולם האירועים שייסגר, יפתחו בעלי פוד ארט מסעדה חדשה. הקונספט: אוכל ישראלי פשוט. וכך מסביר דני הקר, מבעלי המקום, את המהלך: "המגמה של מעבר מארוחות יקרות לבילוי פחות מחייב הגיעה לארץ"

28.07.2008, 12:02 | גלי וולוצקי

בית פוד ארט בתל אביב, שיפסיק לתפקד כאולם אירועים, כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", יעבור בחודש ספטמבר שיפוץ וייפתח אחרי החגים כמסעדה. כעת המקום פועל כמסעדה רק בשעות הצהריים וכאולם אירועים בערב. עד תחילת השיפוצים ימשיך המקום לפעול כרגיל, והאירועים שהוזמנו ייערכו כסדרם. "המגמה העולמית של מעבר מארוחות כבדות, ארוכות ויקרות לבילוי פחות מחייב הגיעה לארץ", אומר אחד מבעלי המקום, דני הקר, ומוסיף: "אני בטוח שלא נאבד את הקהל המסורתי שלנו, ומקווה שנפנה לקהלים נוספים".

גם הבעלות על המסעדה מתרחבת. לקבוצת הבעלים שמנתה את הקר, ירון קסטנבוים, איתן תגר, רונית ברונפמן ואילן בן דוד, מצטרפים שף המסעדה עומר מילר ו־LTD - חברה בבעלות סטיבן לובל (שותף במסעדות זוזוברה וסושי סמבה) ואיתי ספיבק (לשעבר שף) שעוסקת בייעוץ לענף המסעדות ושהיתה מעורבת בשנים האחרונות בהקמת מסעדת דלאל, קום איל פו בנמל וגלידריית קפוא, ומייעצת בין השאר לרשת קפנטו ולרשת מוזס.

“מדובר במקום שאינו מתאים לאירוע גדול מאוד, ובמיקום שחייב גביית תעריפים מסוימים", מסביר הקר את התעריפים הגבוהים שאפיינו את האירועים שנערכו במקום. "בנוסף, רוב הלקוחות שלנו הם בעלי בתים פרטיים, ואנחנו נמשיך לערוך אירועים בבתיהם ובחללים יעודיים לאירועים, כמו גלריה אילנה גור ביפו והקומה הרביעית”.

לדברי השותף החדש ספיבק: “פוד ארט מביאים את הרקע שלהם בתחום המסעדנות, אנחנו מביאים את הידע, ועומר הוא שף מצוין וכוכב עולה".

מילר, שהצהיר בעבר כי הצעד הבא שיעשה יהיה הקמת חווה אקולוגית עם מסעדה בנגב, מבהיר: "זו עדיין לא החווה בנגב, אבל למרות שמדובר בלב תל אביב, התוכנית היא להתמקד באוכל מאוד ישראלי ולהביא קונספט פשוט שאני מאמין ומקווה שאנשים יתחברו אליו. כשאתה מגיש לוקוס עם ירקות מקורמלים ורוטב שמנת, אמנם מדובר בחומרים ישראליים, אבל זה לא ישראלי בעיניי". הוא מסרב להסגיר את פרטי ההתקשרות שלו ואת הסכום שנדרש להשקיע במיזם, אבל מוסיף: "לראשונה אני שותף במסעדה. אני חובר כאן לגורמים מקצועיים ומנוסים, ואני מאוד נרגש ובטוח שזה יצליח”.

תגיות