אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: מסתמן - אנשי מערכת הביטחון יוכלו לעתור לבהמ"ש לעניינים מינהליים צילום: גיא אסיאג

בלעדי: מסתמן - אנשי מערכת הביטחון יוכלו לעתור לבהמ"ש לעניינים מינהליים

ועדה בראשות ח"כ מתן וילנאי צפויה לסלול את הדרך לאנשי שירות הביטחון להתדיינות אובייקטיבית על שכרם ולהמליץ כי העתירות יידונו בבית המשפט

30.07.2008, 06:56 | מיקי פלד

האם בקרוב יוכלו המשרתים בכוחות הביטחון לעתור לבית משפט אם תנאי ההעסקה שלהם ייפגעו? ל"כלכליסט" נודע כי ועדה בראשות סגן שר הביטחון ח"כ מתן וילנאי (העבודה) תמליץ כי עתירות מסוג זה יידונו בבית המשפט לעניינים מינהליים.

נכון להיום, לא קיימת ערכאה משפטית שאליה יכולים משרתי הקבע, שוטרים או אנשי שירות בתי הסוהר לעתור. במקום זאת הם יכולים לפנות אל קצין הקבילות הרלבנטי, ובמקרים מסוימים גם לבג"ץ.

בשורה זו מלווה בביקורת קשה על מערכת הביטחון, שמעכבת יותר משנה וחצי החלטה באיזו ערכאה יידונו העתירות. בבג"ץ שניתן באוקטובר 2006 קבעו השופטים, כי על מערכת הביטחון למצוא ערכאה חלופית שבה יידונו תובענות בנושא תנאי השירות והשכר. עם זאת, רק בחודשים האחרונים החלה להיערך עבודת מטה מסודרת, בין השאר בהובלת המשנה ליועץ המשפטי לממשלה עו"ד מלכיאל בלס.

עו"ד ערן גולן, מומחה בדיני עבודה, מסביר את הבעייתיות של מוסד הקבילות הנוכחי: "מי שקובע בו הם לא שופטים, אלא עובדים של הארגון. במדינה דמוקרטית זו זכות בסיסית לבחון בבית משפט פגיעה בזכויות".

ח"כ חיים אורון (מרצ), שפנה אל משרד הביטחון בדרישה לפתור את הסוגיה, אמר ל"כלכליסט": "אני מברך על ההחלטה המסתמנת. עם זאת, בשל החקיקה הארוכה שנעשתה בנושא, על משרד הביטחון לאפשר דיון בנושאים אלו בבית הדין לעבודה או בבית המשפט לעניינים מינהליים".

ממשרד הביטחון נמסר: "אנו בוחנים חקיקה שתסמיך את בית המשפט המחוזי לדון בעתירות של חיילים בקבע".

ממשטרת ישראל נמסר: "הצעת החוק נבחנת בימים אלה על ידי הגורמים המשפטיים במשטרת ישראל".

תגיות