אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל yellow לשעבר מקים רשת למזון מהיר בריא צילום: בועז אופנהיים

מנכ"ל yellow לשעבר מקים רשת למזון מהיר בריא

בן מוסקל גייס 3 מיליון דולר ממשקיעים במזרח הרחוק לצורך השקעה ראשונית בהקמת רשת eatright. הסניף הראשון ייפתח החודש ברחובות, ובתוך חצי שנה צפויים לקום שני סניפים נוספים

30.07.2008, 10:05 | אורנה יפת

לאחר שהוביל את מהפכת המזון הבריא ברשת חנויות הנוחות yellow שאותה ניהל, פונה בן מוסקל לעסוק באופן עצמאי בתחום המזון הבריא. ל"כלכליסט" נודע כי מוסקל הקים חברה להשקעות בתחום הקמעונאות, שנקראת מניב בע"מ. החברה גייסה 3 מיליון דולר להשקעה ראשונה ברשת מזון מהיר בריא שתיקרא eatright.

הסניף הראשון יוקם בתוך כחודש בפארק המדע ברחובות, ושני סניפים נוספים יקומו במהלך חצי השנה הקרובה בתל אביב ובהרצליה. כל סניף ייפתח בהשקעה של 400 אלף דולר ויתפרש על 150 מ"ר. בחברה רוצים לבחון את הקונספט בארץ, ואז לנסות לצאת איתו לחו"ל, במקביל להמשך ההתרחבות בישראל.

קרן מניב עוסקת גם בפיתוח פורמטים קמעונאיים ובייעוץ בתחום הקמעונאות. למוסקל, שינהל את eatright, חברו שני יוצאי yellow נוספים השותפים בחברה: אבי הררי, ששימש מנהל תכנון חנויות ברשת yellow, והשף עמית שוורץ, שהיה מנהל תחום המזון המהיר ברשת. המשקיע העסקי שממנו גויס הסכום הראשוני להקמת הרשת הוא גוף כלכלי מהמזרח הרחוק, המיוצג בארץ על ידי שלמה כורך, הבעלים והמנכ"ל של חברת ניב חקלאות (העוסקת בתחום הפירות החתוכים).

בן מוסקל, צילום: בועז אופנהיים בן מוסקל | צילום: בועז אופנהיים בן מוסקל, צילום: בועז אופנהיים

היזמים שואפים להיות הראשונים בישראל המקימים מסעדה אקולוגית, ולצורך כך שכרו את שירותיה של מיכל ויטל, אדריכלית ירוקה ויועצת לבנייה אקולוגית.

"כיום יש קונפליקט גדול בתחום המזון הבריא", אמר מוסקל ל"כלכליסט". "הצרכן רוצה מזון בריא, אך אין הגדרות ברורות לגבי מה בריא ומה נכון לאכול. או שכולם בריאים, או שכולם שקרנים. אנחנו יודעים שלא ניתן להקים סניף שהוא אקולוגי במאה אחוז, כמו שאין מזון שנמכר במסעדות שהוא בריא במאה אחוז. אבל אנחנו מבטיחים להיות שקופים עם הצרכן ולהסביר לו בדיוק מה הוא אוכל". 

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות