אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ירושלים: אושרה תכנית למתחם נוסף של שני מגדלי יוקרה צילום: בלומברג

ירושלים: אושרה תכנית למתחם נוסף של שני מגדלי יוקרה

הוועדה המחוזית של משרד הפנים אישרה הקמת מגדלים שישמשו למגורים ולמשרדים, על השטח המוכר כמתחם בית מפא"י, שמשתרע על 3.5 דונם במרכז העיר. הירוקים טוענים ל"פגיעה קשה במראה איזור"

30.07.2008, 19:21 | שי פאוזנר
הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז ירושלים במשרד הפנים, אישרה השבוע הקמת שני מגדלי יוקרה נוספים במרכז העיר ירושלים, אחד למשרדים והשני למגורים. מדובר בחטיבת קרקע פנויה במיקום מרכזי בעיר, ששטחה כ-3.5 דונם, הנמצאת כיום בבעלותו של הקבלן ששון לוי מירושלים. התוכנית, המוכרת כ"מתחם בית מפא'י", כוללת, בנוסף להקמת שני המגדלים הקמה של פלטפורמת שטחי מסחר, שבין רחובות יפו והנביאים ולאורך רחוב ולנברג בעיר. 

התוכנית כוללת שטחי מסחר ומשרדים בהיקף של כ-11,000 מ"ר ושטח דומה למגורים. בשורה התחתונה היא תיצור מתחם של כ-100 יחידות דיור במרכז העיר וכן ציר פנימי, שיחבר בין שני מפלסי הרחוב בו תוקמנה כיכרות עירוניות בכניסות למתחם משני צידיו.

התוכנית זוכה מאז חשיפתה להתנגדות בולטת של הארגונים הירוקים, הסבורים כי מדובר בפגיעה קשה במראה האיזור, בו קיימת בעיקר בנייה נמוכה של מבנים אשר חלקם מיועד לשימור. "התוכנית שאושרה לבניית המגדלים", הסבירו בוועדה, "יוצרת דיאלוג בין המבנים, המאפשר הפרדת שימושים ברורה בין מגורים, משרדים ומסחר".

"תמהיל השימושים במבני המתחם המוצע בתכנית והתייחסותו למרחב הציבורי", אמרו נציגי משרד הפנים שאישרו את התוכנית, "יתרום להחיאת מרכז העיר ויהווה מנוף להתחדשות עירונית". עוד נמסר ממשרד הפנים, כי התכנית תואמת את החלטת הוועדה המחוזית לעניין בניה גבוהה ותמהיל השימושים במרכז העיר.

נציין, כי בתחילת החודש נחשפה ב"כלכליסט" תוכנית להקמת שני מגדלי מגורים בני 18 קומות במתחם כי"ח (כל ישראל חברים) בירושלים. שטח המגרש הוא 10.5 דונמים ועד לא מזמן שימש מגרש חניה, בגלל קרבתו לשוק מחנה יהודה. הקרקע נרכשה לפני עשרות שנים על ידי חברת נאור מגור מהאחים קוקיה, ורק באחרונה ניתנו כל האישורים הדרושים לבנייה.

כמו כן, נחשף ב"כלכליסט", כי לפני שלושה חודשים נרכש מתחם סמוך בכ-15 מיליון דולר על ידי היזם ראובן הוכברג. מדובר בשטח של כשמונה דונמים שעליו נמצאים ארבעה מבנים היסטוריים.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תשובה למס' אחד - תכנית ספדיה אינה ההפך למגדלים
בינוי לגובה אינו התחליף היחידי להתפשטות פרברית (תכנית ספדיה), ישנן אלטרנטיבות לציפוף כמותי ואיכותי שלא בבנית גורדי שחקים במרכז העיר ההיסטורית. ראה את בנין כלל למשל שדוחה כל פעילות אנושית סביבתו. ההשלכות של בניה לגובה במרכז העיר קשות: פגיעה במשטר הרוחות והמיקרו אקלים,הצללה לא מבוקרת על מבנים, בעיות תחבורה - עומס כלי רכב בשעות ספציפיות שיסתמו כליל את הנביאים, זאת עוד לפני סוגיות אסטטיות ומהותיות - כגון אופי העיר ההיסטורית, השלכות תיירותיות ועוד. בניה מרקמית ירושלמית בת שש עד שמונה קומות יכולה לתת מענה טוב לצורך שיפור וציפוף העיר והוספת יחידות דיור שחסרות, אמיתיות ולא דיור סרק של מליונרים זרים. אבל מה כוח הציבור האדיש לעומת יזם אחד, עשיר מקושר וחרוץ...
בנימין , ירושלים  |  18.08.08
4.
מה עם פרוייקט לזוגות צעירים
העיקר שבונים עוד פרוייקט יוקרה אולי החמישי במספר וזה רק בירושלים וואללה נמאס כבר שכל הזמן בונים רק לציבור הדתי או מבני יוקרה לציבור המבוגר והעשירון העליון של ירושלים בעצם מה שקורה זה שהעשירים ימשיכו לחיות טוב וכמובן גם הילדים שלהם כי הזקנים יעזבו את האחוזות שלהם ויעברו לאחוזת בית הכרם (למשל) והילדים כבר יורשים להם את הדירות וכמובן שעל הציבור החרדי אין מה לדבר כי שכל מחירי הדירות עולים... המנהיגים שלהם גונבים קצת יותר מהרגיל ומסבסדים להם את קניית הדירה ואם תהיתם לעצמכם שאלו הם המיעוט שבחברתינו... אז על אחת כמה וכמה
ניר , ירושלים  |  09.08.08
לכל התגובות