אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת פירוק יונייטד: עידן חדש בחברות המדיה צילום: אוראל כהן

פרשת פירוק יונייטד: עידן חדש בחברות המדיה

בשלמור ובראובני, הבעלים של יונייטד, מתכוננים להגשת הערעור על החלטת הממונה ומכינים גם אפשרויות ליום שאחרי

07.08.2008, 09:01 | מיטל זדה

יום לאחר שפורסמה ההחלטה של הרשות להגבלים עסקיים לפרק את השותפות של שלמור אבנון עמיחי וראובני פרידן ביונייטד - בחברות המדיה המתחרות לא ממהרים לחייך. ההחלטה של הרשות שנחשפה אתמול ב"כלכליסט" מסמלת עידן חדש בענף חברות המדיה, לא עידן טוב יותר מבחינתן.

הראשונים שצריכים לחשוש הם בעלי חברת המדיה TMF - המשותפת לגיתם, יהושע, יורו ת"א ודרורי־שלומי - שעוקבים בדאגה אחרי הפרשה של יונייטד, בעיקר לאור העובדה כי בימים אלו בוחנים עורכי הדין של החברה אם היא צריכה לחדש את הפטור מהסדר כובל.

"ללא ספק יהיה מעניין לראות אם מדובר בתחילתו של עידן חדש שיבדוק את שיתופי הפעולה הנוספים שקיימים בענף, או שמדובר במקרה פרטני", אמר גורם באחת מהחברות. בכל מקרה, ביונייטד מבינים כי בפניהם עומדות שלוש אפשרויות.

האופציה המשפטית, הנבחנת כעת, היא לערער על החלטת הממונה לבית הדין להגבלים עסקיים. הערעור צפוי להיות מוגש בתוך כמה ימים, שכן ההחלטה של הרשות מאפשרת למיזם לפעול עד 15 בספטמבר בלבד.

עוד אפשרות היא לשנות את הבעלות בין בעלי המניות בחברה. עם פרידת ראובני פרידן ממחצית תקציב שטראוס, הפך שלמור־אבנון־עמיחי לבעל המניות החזק בשותפות שבין הצדדים. הערכות בענף הפרסום גורסות כי במידה והערעור על ההחלטה יידחה, שלמור ימהרו להגיש הצעת רכש למניותיו של ראובני פרידן ביונייטד, כך שהמיזוג יהפוך לחברה של משרד אחד. עם זאת, בכיר הבקי בדיני הגבלים עסקיים אמר ל"כלכליסט" כי ברשות להגבלים עסקיים לא יאשרו זאת באופן אוטומטי, שכן ברשות עדיין יכולים לראות במהלך זה פגיעה ממשית בתחרות בשוק הפרסום.

 

אופציה שלישית שעומדת בפני המשרדים היא לפרק לחלוטין את שיתוף הפעולה ביניהם כך שכל משרד ירכוש את המדיה שלו באופן עצמאי, כפי שהיה עד לחבירה של שני הגופים. האפשרות הזו היא הפחות מועדפת על הצדדים שכן במקרה כזה יצטרכו שני המשרדים להתחרות על התקציבים המשותפים שלהם, ובראשם אחד משני תקציבי העוגן - פרטנר.

תגיות