אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריצת דרך לקראת עין ביונית צילום: shutterstock

פריצת דרך לקראת עין ביונית

מצלמה בצורת עין עשויה לשפר את ביצועי המצלמות הדיגיטליות – ואולי אפילו להוביל לפיתוח עין ביונית

08.08.2008, 18:04 | ג'ולי סטינהויסן, רויטרס
מדענים אמריקאיים פיתחו מצלמה בצורה ובגודל של עין אנושית באמצעות רכיבים סטנדרטיים הקיימים בשוק. לדברי החוקרים, הפיתוח עשוי לשפר את ביצועי המצלמות הדיגיטליות, ליצור מכונות הדמייה רפואית יעילות יותר ואף להוביל לפיתוח עין ביונית שתושתל בבני אדם, כך מדווח המגזין נייצ'ר.
מצלמה בתוך העין? אילוסטרציה, צילום: shutterstock מצלמה בתוך העין? אילוסטרציה | צילום: shutterstock מצלמה בתוך העין? אילוסטרציה, צילום: shutterstock

החוקרים, יוגאנג וואנג מאוניברסיטת נורת'ווסטרן שבאילינוי וג'ון רוג'רז מאוניברסיטת אילינוי באורבנה שמפיין (UIUC), מצאו שיטה פשוטה יחסית לבעיה הוותיקה של הפיכת רכיבים מיקרואלקטרוניים למשטח מקומר בלי לשבור אותם: הם פיתחו חומר דמוי רשת עשויה ריבועים זעירים, מחוברים זה לזה באמצעות כבלים זעירים, שמחזיקים את הפוטוחיישנים והרכיבים האלקטרוניים. "זו הפעם הראשונה שהדגמנו מצלמה על משטח קמור כדי לגרום לה באמת להיראות כמו עין אנושית", אמר וואנג.

הקימור של המצלמה, אומר וואנג, משפר משמעותית את שדה הראייה, ומכניס את כל התמונה לפוקוס. "היום כשמצלמים תמונה, מרכזה מאוד ברור אבל בשוליים היא לא ברורה", הסביר. "טכנולוגיית הקימור תהפוך את התמונה כולה לברורה".

אבל היישום של הטכנולוגיה עשוי לספק הרבה יותר מתמונות טובות יותר מהחופשה שלכם. "זה רלוונטי לכל המכשירים האלקטרוניים שאנחנו משתמשים בהם על בני אדם. אתה רוצה משטח מקומר שיתאים לגוף האדם – זה המקום בו באמת אפשר לעשות בזה שימוש", אמר וואנג. הוא הסביר שהטכנולוגיה תאפשר מכשירי הדמיה רפואית טובים יותר, למשל חיישנים מקומרים שינטרו את פעילות המוח כשהם מותאמים לקווי המתאר שלו.

בנוסף, הטכנולוגיה תוכל לשמש לפיתוח רשתית או עין ביוניות. "אם אתה יכול לפתח עין שתחליף את העין האנושית, אתה רוצה שהצורה שלה תהיה כמו של עין אנושית", הוא אמר. "כרגע יש לנו מצלמה שעובדת. היא עובדת היטב עם מחשבים. זו רק השאלה איך מחברים אותה למוח. זו הסוגיה שעלינו לפתור

תגיות