אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: קרן וקטור רוצה להשתלט על אלדין צילום: אוראל כהן

בלעדי: קרן וקטור רוצה להשתלט על אלדין

הקרן מסן פרנסיסקו השקיעה 12 מיליון דולר בחברת פתרונות האבטחה ונהפכה לבעלת עניין עם אחזקה של 9.14%. הערכות: וקטור תגיש הצעת רכש למחיקת מניות אלדין מהמסחר

10.08.2008, 07:24 | גולן חזני ותומר קורנפלד

האם חברת פתרונות האבטחה אלדין נהפכה ליעד השתלטות מצד קרן ההשקעות הפרטית וקטור? ל"כלכליסט" נודע כי הקרן, המנהלת יותר משני מיליארד דולר, השקיעה 12 מיליון דולר באלדין ונהפכה לבעלת עניין עם אחזקה של 9.14% בחברה. כתוצאה מכך זינקה מניית אלדין ב־16% מאז השפל שאליו נקלעה ב־29 ביולי. ההערכות בשוק הן שוקטור עשויה להגיש הצעת רכש למחיקת מניות אלדין מהמסחר. אלדין נסחרת בבורסה בתל אביב ובנאסד"ק לפי שווי של 140 מיליון דולר.

קרן וקטור נוהגת לקיים מחקר אנליטי מעמיק, והאסטרטגיה המנחה אותה היא פשוטה: רכישת חברות נטולות חוב, הנשלטות על ידי המייסדים ואשר מתומחרות בחסר. לאחר מכן מוכרת וקטור את הפעילויות שאינן בתחום הליבה של החברה כדי ליצור ערך לבעלי המניות. קרן וקטור מעריכה שתוכל לשכנע את הנהלת אלדין וחברי הדירקטוריון לנקוט יחד צעדים שייצרו ערך לבעלי המניות.

מייסדי אלדין, ינקי מרגלית ואחיו דן מרגלית, מחזיקים יחדיו כ־18% ממניות החברה. קרן וקטור סבורה שמחירה של מניית אלדין - שאיבדה מתחילת השנה 61% - נמצא כעת בחסר. המניה ירדה בעיקר בשל שתי אזהרות רווח שפרסמה אלדין בנוגע לתחזית הרווח השנתית שלה.

לפי מסמך שהוגש לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), נציגים של קרן וקטור נועדו עם הנהלת אלדין ב־1 באוגוסט. באותה פגישה ביקשה וקטור לרכוש את הפעילות המסורתית של אלדין, המכונה DRM (ראשי תיבות של Digital Rights Management). מדובר בפתרונות אבטחה ליצרניות תוכנה הסובלות מהעתקות לא חוקיות.

ברבעון השני של 2008 הסתכמו הכנסותיה של אלדין מפעילות זו ב־16.4 מיליון דולר, ומדובר במגזר רווחי ויציב.

לפי אותו מסמך, הנהלת אלדין הודיעה שהפעילות איננה למכירה. בוקטור מעוניינים להמשיך ולדון עם הנהלת אלדין על מכירת ה־DRM, אך כדי ללחוץ על ההנהלה למכור את הפעילות ציינה וקטור שהיא עשויה להמשיך ולרכוש מניות של אלדין.

מדוע מתעניינת וקטור ברכישת פעילות ה־DRM של אלדין? באפריל 2007 רכשה וקטור את מתחרתה של אלדין בתחום ה־DRM, חברת SafeNet, תמורת 634 מיליון דולר, והפכה אותה לחברה פרטית. אם תרכוש וקטור את פעילות ה־DRM של אלדין, היא תוכל ליצור מיזוג סינרגטי בין שתי הפעילויות.

אנליסט שביקש להישאר בעילום שם צוטט באתרי האינטרנט באומרו כי "וקטור מעוניינת בפעילות ה־DRM של אלדין מכיוון שמדובר בפרת המזומנים של החברה. אבל מבחינת אלדין אין היגיון במכירת המגזר המממן את שאר תחומי הפעילות שלה".

ירידת המניה אינה מרפה את ידיה של אלדין, הנוקטת צעדים אגרסיביים כדי להגדיל את רווחיה. בחודשים האחרונים היא השקיעה 80 מיליון דולר (מתוך 95 מיליון הדולר שבקופתה) לרכישות שונות. לטובת רכישות כשבחודש וחצי האחרונים ביצעה שתי רכישות מהותיות עבורה כחלק מאסטרטגיית הצמיחה שלה. בסוף יוני רכשה את חברת Eutonsec האיטלקית תמורת 15 מיליון דולר, ובסוף יולי רכשה את קו המוצרים SafeWord תמורת 65 מיליון דולר.

אין זו הפעם הראשונה שקרן וקטור משתלטת על חברה ישראלית. בינואר רכשה וקטור את חברת פרסייס, המפתחת תוכנות לניהול יישומים במערכות מידע. הרכישה נעשתה מידי יצרנית האנטי־וירוס סימנטק תמורת כ־20 מיליון דולר.

תגיות