אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאומי קארד בירוק: תציע אשראי בגובה 80% למתקינים מערכות סולאריות בביתם צילום: בלומברג

לאומי קארד בירוק: תציע אשראי בגובה 80% למתקינים מערכות סולאריות בביתם

בהמשך לאישור התקנות החדשות, לפיהן ניתן לייצר 'חשמל ירוק' ולמכרו לחברת החשמל, תשיק חברת כרטיסי האשראי כרטיס חדש ללקוחות חברת סולארפאוור שיבקשו להתקין מערכות סולאריות לייצור חשמל בביתם או בבית העסק. עלות ממוצעת למערכת שכזו היא כ-60 אלף שקל

10.08.2008, 13:36 | רונית גודמן

חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד מציעה אשראי בשיעור של 80% לרוכשי מערכות סולאריות ביתיות. החברה משיקה כרטיס אשראי Multi ללקוחות חברת 'סולארפאוור', העוסקת בתחום האנרגיה החלופית ומציעה מערכות סולאריות לייצור חשמל בבתים פרטיים ובבתי עסק. הכרטיס מציע מסגרת אשראי חוץ בנקאית בגובה של 80% מסכום הרכישה.

מחירי המערכות הסולאריות נעים בין 40,000-400,000 שקל, כאשר עלות ממוצעת היא כ-60,000 שקל ללקוחות ביתיים. גם לקוחות עיסקיים שיבקשו לרכוש מערכת עד קיבולת ייצור של 15 קילו-וואט יוכלו לקבל אשראי באמצעות כרטיס ה- Multi.

לקוחות 'סולארפאוור' יהיו זכאים לריבית קבועה של פריים פלוס 2%. הלקוח יוכל לבחור בין המותג: Visa או Master Cardויוכל להחליט כמה להחזיר כל חודש בהתאם ליכולתו ורצונו. את גובה ההחזר החודשי יוכל הלקוח לשנות בכל עת, ללא כל חיוב. ההלוואה לא מוגבלת בתקופת החזר.

בחודש שעבר פורסמו תקנות ממשלתיות חדשות, שמטרתן לעודד ייצור חשמל נקי באמצעות מערכות סולאריות פוטו-וולטאיות. עפ"י התקנות החדשות, יכול כל בעל גג פרטי או מסחרי לייצר חשמל ירוק, למכור אותו לחברת החשמל ולקבל תעריף גבוה במיוחד של 2.01 שקלים לקוט"ש, בערך פי 4 מתעריף הצריכה. צרכנים פרטיים יכולים להתקין מערכת עד לגודל של 15 קילו-וואט ולקוחות מסחריים או מוסדיים רשאים לייצר עד 50 קילו-וואט. התעריף יהיה תקף לצרכן למשך 20 שנה מיום הצטרפותו.

אריה היילוייל, מנכ"ל לאומי קארד, אמר: "לאומי קארד חרטה על דגלה את נושא איכות הסביבה ומיישמת זאת הן בקרב לקוחותיה והן בפעילות פנים ארגונית. שיתוף הפעולה עם חברת סולארפאוור הינו מאמץ נוסף שלנו לקידום הנושא בישראל, באמצעות מתן פתרון פיננסי נוח, גמיש ותחרותי בשוק האשראי לצרכנים פרטיים שרוצים לקחת חלק במהפכת האנרגיה הנקייה".

אלון תמרי, מנכ"ל משותף בסולארפאוור, אמר אף הוא: "הצעת כרטיס האשראי של לאומי קארד מהווה פתרון גמיש לרוכשי מערכות סולאריות, אשר מעוניינים לשלוט בגובה ההחזר ולהתאימו לתמורה אשר תתקבל מחברת החשמל. זהו צעד נוסף לקראת יישום מערכות סולאריות רבות על גגות ישראל."

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
ארגונים גדולים אינם חוסכים בשום תחום כמעט, גקם לא באנרגיה.
1. בארגונים גדולים נדרשת ומדיניות צמצום נושאת בונוסים ע"מ להגיע להישגים. 2. תמוע מדוע מדובר על תחנת כוח פחמית ולא מבוססת גאז שנמצא בדרום. 3. בנושא החשמל הסולארי, חברת חשמל מחוייבת ל כמות חשמל מסויימת או 7 שנים של רכישת החשמל במחיר 2 ש"ח, כלומר אין ערבות כלשהי להחזר מלא של ההשקעה בתאים הסולריים. מאידך, אם מחיר החשמל יעלה, צריכה עצמית של החשמל המופק, תפחית הוצאות המשפחה על חשמל. שימוש עצמאי בחשמל סולארי, מצריך השקעות נוספות בציוד.
רן , חיפה  |  11.08.08
3.
מכת שמש חלק 3
כמו בפירמידת הצרכים האנושית של מסלו יש ליישם בשלב ראשון את הצרכים הבסיסיים של המבנה (שלבים ביעילות מקסימאלית 5-10) ורק אחריהם להתחיל לטפס בסולם לצרכים מתקדמים יותר שלבים שיעילותם בעייתית יותר (0-4). משרד התשתיות בתוכניתו "מכת שמש" מעודד את הציבור לבנות מגדל באוויר. המשרד מזהיר שינתנו החזרים רק לראשונים שיצטרפו לעסקה. חברים ברצוני להרגיע ולהתריע. מוטב לחשוב בדעה צלולה, בישיבה תחת אותו עץ רענן ללא מזגן ופלאפון האם אנחנו משקיעים בסוס המנצח או שיש פעילות אחרת אותה מומלץ לבצע החודש. כמו כן סביר להניח שבתחום האנרגיה המתחדשת יהיו בעתיד עסקאות מניבות יותר. אנרגיה מתחדשת מרוח בעלות קווט"ש של פחות מעשרת אלפי שקלים או ממערכות לניצול אנרגיה שיורית. במערכות לניצול אנרגיה שיורית כל האנרגיה תתקבל בחינם – כמו בניצול חום תהליכי דחיסה ניתן שבו ניתן לקבל כל השנה אויר ומים חמים ללא השקעה ראשונית מהותית. חברת נידן יכולה לעזור לכל צרכן המעוניין לבחון בצורה אובייקטיבית את הנתונים ולקבל החלטה שקולה ואחראית בתחום האנרגיה. בברכת קיץ נעים ללא הפסקות חשמל, עופר קרן – מנהל הפיתוח בחברת נידן מצורפת השורה התחתונה מדו"ח משנת 2004 בשם חשבון החשמל של מדינת ישראל כפי שנכתב על ידי אט"ד - אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה והוצג בפני מקבלי ההחלטות במדינה כדו"ח התייעלות וחסכון בניהול משק האנרגיה בישראל " ראוי לציין כי מחקר של סקר סיכונים שנעשה בישראל והתמקד באזורי תל-אביב ואשדוד, מעריך שחשיפה כרונית לחלקיקים אנטרופוגניים שקוטרם קטן מ- 2.5 מיקרון תורמת לתמותה עודפת של כ- 8% לשנה. ברי אם כן, הירידה בצריכת אנרגיה וביצור אנרגיה בישראל כתוצאה ממדיניות של שימור אנרגיה וחסכון באנרגיה, מביאה תועלת סביבתית משמעותית אף מעבר לתועלת הכלכלית הברורה. ירידה בצריכה וביצור האנרגיה תגרום לירידה בפליטת מזהמי אוויר ראשוניים לאטמוספרה, לירידה בהיווצרות מזהמים שניוניים ולשיפור איכות האוויר על בסיס מקומי ואזורי".
עופר קרן , צפון  |  10.08.08
2.
מכת שמש חלק 2
בשנים האחרונות ביקר צוות נידן בהרבה מאוד אתרים והציע פרויקטים שהחזר ההשקעה שלהם הוא שנה עד שנתיים. חלק מפרויקטים אלו לא יצא לפועל עקב בעיית מימון. פרויקט סולארי מחזיר את ההשקעה תוך שלוש שנים במקרה הטוב, כאשר לדברי ספקי הציוד אין תקלות "יהיה בסדר" – עוד חלק מהותי בתוכנית "מכת שמש" הרי אין מערכת מכאנית מושלמת ללא תקלות. דעת הקהל בסיוע ממשלתי גורמים לסינור הציבור ולקבלת המידע כתורה מסיני. חברים ברצוני להזכיר שמאחורי ההצעה להתקין מערכות סולאריות עומדות חברות שמעוניינות להתפרנס מהעדר מחשבה מעמיקה וסדר יום ציבורי ברור. בנוסף עומד משרד תשתיות שבמקום להראות התייעלות מהותית במבני ציבור, בתי חולים ומשרדי ממשלה שבאחריותו, מבצע כל שביכולתו להציב במרכז המדינה עוד תחנת כוח מיותרת רק על מנת לפצות על העדר תוכנית אב אמיתית במשק החשמל. מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה תחנות הכוח בארץ אחראיות לכ- 70% מהפליטה הכללית השנתית של גופרית דו-חמצנית. הצעתנו לכל מתעניין להתייעל בצריכת האנרגיה פשוטה – הורדת הילוך בצריכת האנרגיה על בסיס הציוד הקיים. המערכות אצלנו בבית ובעסק תוכננו ליום העמוס ביותר בשנה. יום בו הטמפרטורה קיצונית וכל החדרים מלאים באנשים. פעילות זו תהיה רק פעם בשנה ביום חמסין קיצוני שבו חל גם ליל הסדר ואנחנו מארחים שלושים איש. בכל יתר ימי השנה מערכות התשתית של הבית שלנו עובדות בנצילות חלקית. אנחנו מחממים סלון המיועד לשלושים איש רק כדי שלנו ולחתול יהיה נעים. חשבתם פעם כמה ימים יהיה צורך להפעיל את הפאנלים הסולאריים על מנת לפצות על הפסדי המזגן כתוצאה מהעדר בידוד הולם מסביב לחלונות או אולי יותר פשוט לא לחמם את הסלון בימים שאין אורחים ולבלות את החורף בחדר עבודה שיוסב לסלון חורפי נעים וחם. הבעיה המרכזית שלנו כאמור היא העדר חינוך לחסכון והעדר תכנון לטווח ארוך במשק האנרגיה, העדר תכנון גרם למצוקה אמיתית במשק החשמל. העדר חינוך גרם לנו לחפש את הפתרונות הקלים ביותר – ניצול השמש בצורה הכי פחות משתלמת. במידה והינו מבינים קצת יותר בנושאי שימור אנרגיה, הינו מכינים רשימה זו: פעולות לניצול השמש לטובת חסכון באנרגיה –10 משתלם ביותר 1 לא משתלם כלל 10. פתיחת המבנה לאור יום – הקטנת השימוש בתאורה מלאכותית. 9. הצללה חיצונית של החלונות – הקטנת השימוש בהצללה פנימית 8. הוספת זכוכית בידודית – הקטנת עומס החום שחודר מחלונות המבנה 7. הוספת ציפוי רפלקטיבי על גבי החלון 6. הלבנת גג המבנה – מניעת חדירת חום ישירות לתוך המבנה 5. הצללת מערכות הקירור ובידוד צנרת. מניעת קרינה ישירה על גבי מדחסי מיזוג האוויר 4. דודי שמש - ניצול השמש לחימום ישיר של מים למקלחות. יש לוודא שבחודשי הקיץ . הגיבוי החשמלי של הדוד מופסק!!! 3. צמחיה בחזית המבנה – על מנת להקטין את עומס החום נהוג בעולם לשתול צמחיה . שתקטין את הקרינה הישירה על המבנה. בארץ צריכת המים חייבת להיות משוכללת . בתחשיב עלות תועלת הכולל. 2. מערכות שמש המשלבות ניצול חום וחשמל. קולט שמש חייב לנצל בצורה מלאה את . החום הרב שנבלע בקולט. המערכות הביתיות אינן מנצלות אנרגיה זו ונצילותן נמוכה 1. מערכות ביתיות לניצול אנרגיה השמש המחוברות לרשת הארצית 0. מערכות לניצול אנרגית השמש בעלות מצברי עופרת שאינן ידידותיים לסביבה כלל.
עופר קרן , צפון  |  10.08.08
1.
מכת שמש חלק 1
רגע לפני שהתחיל הקיץ, הסתבר שמאות אנשים בארץ קיבלו מכת שמש או לכל הפחות הסתנוורו. השמש המסנוורת או החלטות תמוהות של גופים ציבוריים הסיטו את דעת הציבור מהבעיות העיקריות שלנו בתחום שימור האנרגיה. במהלך השנה האחרונה, עקב מספר אירועים, התחיל הציבור הרחב להפנים את העובדה שהעולם הולך ומתחמם. אל גור הצליח להסביר לנו את האמת המטרידה – אנחנו מנצלים בצורה צינית וכנראה מאוד אנושית את משאבי כדור הארץ. בחודש הקרוב צריכים להחליט בממשלה האם להקים תחנת כוח חדשה, מהסוג הישן והמזהם ביותר או לנסות למצוא פתרונות מתקדמים יותר. הדרך הפשוטה ביותר לגרום לציבור לשתף פעולה או לפחות לא להתנגד היא לבלבל אותו לחלוטין. התוכנית מכונה בקוד הסתרים "מכת שמש" פשוטה, חודש לפני ההחלטה, על נחיצות הקמת תחנת כוח פחמית מזהמת נוספת, הציג משרד התשתיות לציבור את תוכנית "מכת שמש". התוכנית החלה בהודעה לציבור שכל אדם יכול להפוך לייצרן אנרגיה. ניתן להתקין בכל מקום פאנלים סולאריים וחברת החשמל קבלה הנחייה ברורה לרכוש את האנרגיה מהציבור בשני שקלים לקווט"ש. "מכת שמש" זו אפשרה לאותו משרד תשתיות, שהתחייב להביא בשורה בתחום האנרגיה המתחדשת ולא ביצע כל צעד לקדם את הבטחתו לציבור להגיע לאחוזים מהותיים באנרגיה ממקור מתחדש, להציג לציבור החלטה רק על מנת להכשיר את הדרך לאישור הקמה של תחנת כוח חדשה ומיותרת לחלוטין. יצור חשמל במערכות פוטו-וולטאיות אינו כלכלי. שיטה זו אינה הדרך הנכונה להלחם בהתחממות הגלובלית. בארץ נעזרים במערכת זו רק על מנת לפרנס את היבואנים, לשפר את רווחיות היצרנים ולעזור לפואד להעביר את ההחלטה בנושא תחנת הכוח החדשה. מערכת ביתית שמייצרת 3 קווט"ש עולה יותר מחמישים אלף שקל. צרכן ביתי משלם היום לחברת החשמל כעשרת אלפי שקלים בשנה. החזר ההשקעה יעמוד על יותר מחמש שנים. השקעה בבידוד הבית וציוד חדיש לחימום ומיזוג הבית יביא להחזר מהיר הרבה יותר. משרד התשתיות נעזר בתוכנית "מכת שמש" כדי להעביר את האחריות למחדלים שבוצעו במשק האנרגיה ממנו והלאה. במקום להתמודד עם הצורך האמיתי לחסוך, להתייעל, להטיל כנסות על הצרכנים הלא אחראים הוא משתף פעולה עם מספר יבואנים מבריקים שהצליחו לשחק על דעת הקהל ולהתפרנס (בכבוד?) מהטעות שלנו בחינוך. מפלגת הירוקים בתל אביב לדוגמה מעוניינת שעל כל גגות מבני העירייה יהיו פאנלים סולאריים. ברור לכל מי שמבין בתחום שפאנלים אלו לא יצליחו לפצות על השימוש הלא יעיל באנרגיה במבני העירייה ולא יקטינו את ההוצאה השנתית המופרזת של העיר לספקי החשמל והדלקים. פאנלים סולאריים הם פיתרון מושלם לכל מי שבצע את כל הפעילות ההכרחית שחייבים לבצע על מנת להקטין את חשבונות החשמל. בידוד, הכנסת אור יום למבנים, צמצום השטחים הממוזגים, תחזוקה הולמת לציוד, גריטת ציוד (הפיכה לגרוטאות) ישן בעל נצילות נמוכה ואחריות אישית על כל צרכן אנרגיה מהותי. רשימה חלקית זו חייבת להתבצע אצל כל לקוח יום לפני המחשבה בנושא פתרונות סולאריים. תוכנית "מכת שמש" נועדה לגרום לנו לרוץ לחפש שותפים להקמת חוות סולאריות על גגות הבתים, לפי עיקרי התוכנית נמצא את עצמנו בסוף הקיץ עם אישורי בניה להתקנת הפאנלים הסולאריים ואישורי מדינה להקמת תחנת כוח פחמית נוספת המיותרת לחלוטין. צוות נידן ממליץ לחשוב הרבה לפני חתימה על חוזה בתחום האנרגיה הסולארית. יום לפני חתימת החוזה מומלץ לשבת מתחת עץ רענן ולחשוב בשקט ללא מזגן, מחשב,טלפון סלולארי ותאורת הלוגן. האם בהתקנת קולטי השמש אני באמת משפר את איכות החיים של ילדיי במדינת ישראל. האם למען בריאות משפחתי לא כדאי להחליף את המזגן ליעיל יותר או פשוט לצבוע את הגג בלבן ולהוסיף בידוד לקירות כדי למנוע חדירת עומס חום למבנה. האם בהתקנת קולטי השמש אני באמת אצמצם את טביעת הרגל האקולוגית שלי על כדור הארץ או שביכולתי להשקיע את הכסף במערכות חשובות ומועילות יותר לי ולעתיד הילדים שלי.
עופר קרן , צפון  |  10.08.08