אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפילו קייזמן לא מצליח להחזיר את האמון באסים צילום: בועז אופנהיים

אפילו קייזמן לא מצליח להחזיר את האמון באסים

קייזמן השלים את רכישת השליטה באסים, אבל האג"ח נותרה בתשואת זבל. בכיר בשוק: "יש חוסר תמסורת בין המציאות הכלכלית לשערים בבורסה. קייזמן מייצר מציאות חדשה"

11.08.2008, 07:51 | עומרי כהן

חברת איי.די.או גרופ, שבשליטת איש העסקים עדי קייזמן (76.7%), נהפכה בסוף השבוע האחרון לבעלת השליטה (50%) בחברת הנדל"ן אסים השקעות, לאחר שהשלימה השקעה של 41.6 מיליון שקל תמורת הקצאת 167.6 מיליון מניות חדשות ורכישת 14.3 מיליון מניות מבעלי השליטה הקודמים, אביחי סטולרו ועו"ד ישראל שמעונוב. הקצאת המניות בוצעה באמצעות ניצול זכויות שהוענקו לסטולרו ושמעונוב במסגרת הנפקת זכויות שמבצעת החברה.

בלעדי עדי קייזמן מצטרף לשליטה באסים השקעות אמש נחתמה עסקה בין איי.די.או של קייזמן לאסים, הפעילה בתחום הנדל"ן, במחיר של 18 אג' למניה. השליטה בחברה תהיה משותפת לקייזמן ולבעלי השליטה הנוכחיים, אביחי סטולרו וישראל שמעונוב. קייזמן יזרים לחברה, שרכשה לאחרונה קרקעות במיליוני יורו, כ-40 מיליון שקל גולן חזני, 4 תגובותלכתבה המלאה

קייזמן, בעלה של אשת העסקים עפרה שטראוס, חתם לפני כחודש וחצי על הסכם לרכישת השליטה באסים מידי סטולרו ושמעונוב. השלושה סיכמו אז כי אסים תצא במהלך של הנפקת זכויות, במסגרתו יוצע לבעלי המניות הקיימים לרכוש מהחברה עד 301.8 מיליון מניות במחיר של 18 אגורות למניה. את הזכויות שקיבלו סטולרו ושמעונוב בהיותם בעלי השליטה בחברה (57%), הם המחו לאיי.די.או והיא מימשה אותן והזרימה הון בהיקף של 30.2 מיליון שקל לחברה. שני הצדדים גם סיכמו אז, כי מיד לאחר מימוש הזכויות תרכוש איי.די.או מסטולרו ומשמעונוב כ־14.3 מיליון מניות של אסים ב־11.4 מיליון שקל בעסקה המשקפת מחיר של 80 אגורות למניה.

אלא שהשתלטותו של איש עסקים כמו קייזמן על אסים טרם הצליחה לאושש את מנייתה. אסים אמנם זינקה ביום חמישי ב־16.4%, אלא שהמחיר עדיין נמוך מזה שנקבע בהנפקת הזכויות, כך שכלל לא בטוח ששאר המשקיעים ינצלו את זכותם ויזרימו לאסים את יתרת 24 מיליון השקלים האפשריים. מנגד, לא נרשמה התאוששות באיגרות החוב של החברה מסדרות א' וב', ואלו נסחרות בתשואת זבל של 23% ו־22% בהתאמה.

גורמים בכירים בשוק מתקשים להבין את התשואות הגבוהות של האג"ח, שנגזרות מהתמחור הנמוך שלהן, ובמיוחד לאור כניסתו של קייזמן, שאינו חושש להזרים עשרות מיליוני שקלים לחברה. "יש כאן חוסר תמסורת בין המציאות הכלכלית לשערים בבורסה. משקיע חדש שהולך ונהפך לאיל נדל"ן נכנס לחברה ומייצר מציאות חדשה, אבל העניין לא מתבטא במחיר האג"ח". לדבריו, חוסר השכלול של השוק המקומי במקרה הזה הוא קיצוני. "קייזמן לא פראייר. הוא נכנס לאסים כדי להרוויח כסף. לא מדובר בנידר או בחפציבה חדשה", הוא אומר. אסים עוסקת בייזום פרויקטים נדל"ניים בתחומי המסחר והמגורים. היא מעורבת בהקמת שלושה פרויקטים וקרקעות נוספות בבולגריה וברומניה.

לחברה שתי סדרות אג"ח בהיקף של 141 מיליון שקל, חוב של 1.8 מיליון שקל לבנקים, ומנגד מזומנים בשווי של 24 מיליון שקל וקרקעות בשווי של 34 מיליון שקל.

ההון העצמי שלה הסתכם בסוף מרץ ב-49.7 מיליון שקל (24.4% מסך כל המאזן).

תגיות