אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תוכנית עיר הבהד"ים עברה את המשוכה המרכזית בדרך לאישור סופי צילום: חיים הורנשטיין

תוכנית עיר הבהד"ים עברה את המשוכה המרכזית בדרך לאישור סופי

הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז דרום במשרד הפנים אישרה את עבודות החפירה שצפויות להתחיל בקרוב בקריית ההדרכה של צה"ל שאמורה להיבנות בסמוך לצומת הנגב

11.08.2008, 17:05 | שי פאוזנר

קריית ההדרכה של צה"ל, או בשמה המוכר יותר, עיר הבהד"ים, עברה היום (ב') את המשוכה המרכזית בדרך לאישורה הסופי.

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז דרום במשרד הפנים, החליטה לאשר את תוכנית הקמת עיר הבה"דים ולהעבירה לשלב ההתנגדויות. כמו כן, אישרה הוועדה למערכת הבטחון להתחיל בעבודות העפר בפרויקט. 

הפגנה נגד הקמת עיר הבהדים בצומת הנגב, צילום: חיים הורנשטיין הפגנה נגד הקמת עיר הבהדים בצומת הנגב | צילום: חיים הורנשטיין הפגנה נגד הקמת עיר הבהדים בצומת הנגב, צילום: חיים הורנשטיין

במשרד הפנים אמרו היום, כי האישור ניתן לאחר שהתקבלה חוות דעת של המשרד להגנת הסביבה בעניין סקר הקרקע לאיתור מזהמים פוטנציאליים ולאחר שמערכת הבטחון הציגה את היקף ותכולת עבודות העפר בעיר הבהד"ים.

ההיתר שניתן על ידי הוועדה הינו לביצוע עבודות עפר בלבד, במסגרת החלטת בית המשפט העליון מה-13 במאי שבה נקבע, כי "העבודות המותרות בשטח מוגבלות לעבודות עפר ותשתית בלבד וכי תחילת העבודות בשטח תעשה רק לאחר שהמשרד להגנת הסביבה יתן את אישורו לכך כי בדיקת זיהום הקרקע ותוצאותיה מאפשרים זאת".

עיר הבה"דים מיועדת להיות קריית ההדרכה של צה"ל, ולרכז במקום אחד חלק מבסיסי ההדרכה המפוזרים במחנות במרכז הארץ על שטח של כ-2,561 דונם.

עיר הבה"דים עיר הבה"דים עיר הבה"דים

תכנית העיר פרושה כ"קמפוס" לאורך מרחב פתוח המלווה את מבני ההדרכה, מבני השרות המרכזיים ומבני המגורים וכוללת מערכת דרכים לרכב והולכי רגל. היא משלבת בתוכה שטחים בנויים ופתוחים ברמת אינטסיביות גבוהה.

האופי "העירוני" של הפיתוח, מאפשר יצירת אזורי פעילות אינטנסיביים להולכי רגל בלבד ורחובת מוצלים. מערכת זו כוללת מעברים רציפים בין ובתוך המבנים, היוצרים רצף הליכה, שילוב רחובות במרחב הבנוי ושטחי גינון מנותקים מהסביבה המדברית העוטפת את המתקן ומיועדים לשימוש יומיומי של אוכלוסיית המחנה.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ומה עם התרומה של הבסיס על תושבי הנגב?
מדוע הירוקים לא חושבים על הפיתוח שהבסיס הזה יביא, לאלפי תושבי הנגב. בעינין הזיהום הרי יש ספק.ובהנחה שבאמת יהיה זיהום הרי הוא לא יחריף,יותר ממה שסובלים כיום תושבי באר שבע.אבל דבר אחד בטוח זה שאלפי תושבים מהסביבה יהנו מהפיתוח ובכך יאפשרו לילדים שלהם חיים טובים יותר.ומספיק שילד אחד מדימונה בזכות זה ילך לחוג מדעים במתנס ובכך אולי הוא יפתור את כל בעיות הזיהום הוירטואלים שעליהם מדברים הירוקים.
יהודה , ירוחם  |  13.08.08
4.
מה אוכל אותכם ?
כל הירוקים הם תושבי אנשים דפוקים שרואים רק את עצמם נראה אותם לוקחים את המשפחה ועוברים לגור בנגב בדימונה או ירוחם ועושים שם הפגנות הם לא מבינים כמה פרנסה ועבודה ושיגשוג יביא הדבר לדרום אז כולם לסתום ולהחריש ותמשיכו לגור בסדום ועמורה שלכם בתל אביב ותנו לנו להחליט על חיינו בדרום הרי בסך הכל לא שמעתי שבנו בתי מלון על קו הים שמישהו מההומואים האלה צעק ירוק ירוק
גבי , מרכז  |  12.08.08
3.
מה לגבי המפעלים הפטרוכימיים בחיפה?
מה לגבי תחנות הכח בחדרה ואשקלון? נותרו עוד לא מעט מזבלות חוץ מחירייה, שנותרו במרכז ולא הועברו כמוה אלינו... הנגב אינו פח הזבל של מדינת ישראל השכנה. הפסיקו להעביר אלינו כל מה שלא נוח במרכז (ומפריע למיזמי נדל"ן). לנגב מגיע פיתוח הולם (Clean-tech, תיירות, מרכזים אקדמיים) את הטעות של הקמת בה"דים חווינו כבר על בשרינו (ביסל"חים, מחנה רמון, בה"ד 1 וכו'). האזור "חוזק" בנגדי ועובדי התחזוקה בבה"דים. טעות קונספטואלית משוחזרת, רק גדולה (בהרבה) יותר הפעם.
שי , נגב  |  11.08.08
לכל התגובות