אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השופט כועס על הפרקליטים? שהנאשם יישב בכלא צילום: שאול גולן

השופט כועס על הפרקליטים? שהנאשם יישב בכלא

בית המשפט העליון שוב נימק את הארכת מעצרו של גיא ויסמן בהתנהלות לא תקינה של פרקליטו, עו"ד ילון הכט, הטוען כי נאלץ לרדת למחתרת עקב איומים על חייו. הכט בתגובה: "מקיזים את דמם של סנגורים"

13.08.2008, 08:40 | ענת רואה

ההתקוטטויות בין עו"ד ילון הכט, המייצג את גיא ויסמן בפרשת המעילה בהראל, לבין נציגת המדינה עו"ד אסתי שלאין והשופטים בתיק נמשכות במלוא המרץ גם בחודשים האחרונים.

בהחלטה שמסר שלשום שופט בית המשפט העליון אשר גרוניס הוא הורה בפעם השלישית על הארכת מעצרו של ויסמן ב־90 יום נוספים, תוך שהוא מבהיר כי התנהלותו של הכט היא הסיבה שהוא נעתר לבקשת המדינה להאריך את המעצר. עם זאת, ציין השופט כי הפעם גם המדינה תורמת את חלקה להתמשכות ההליכים בתיק.

הכט אמר בתגובה ל"כלכליסט" כי החלטתו של גרוניס משמעה "הקזת דמם של סנגורים". לדבריו, "מזלי שהלקוח שלי הוא גיא ויסמן ולא מישהו ממשפחת אברג'יל או אבוטבול - אז כבר הייתי מת. אמרתי לבית המשפט שנמאס לי שיורדים עליי רצח".

מהחלטתו של גרוניס עולה כי הוא לא התרשם מטענותיו של הכט, שלפיהן הוא נאלץ בחודשיים האחרונים לרדת למחתרת עקב איומים על חייו, וכי עזב עם בני משפחתו את ביתו ואינו עובד ממשרדו. הכט אמר אתמול ל"כלכליסט" כי הוא מנהל את חייו בימים אלה ממכוניתו וכי הוא נמצא בתנועה מתמדת. זאת לאחר שהוזהר על ידי המשטרה, לדבריו, שבועות אחדים לאחר רצח עו"ד יורם חכם כי אלמוני מאיים לפגוע בו.

לפי החוק, ניתן להחזיק אדם במעצר במשך תשעה חודשים עד לסיום משפטו. כאשר המשפט נמשך מעבר לתשעה חודשים נדרש אישור מיוחד של בית המשפט העליון כדי להאריך את המעצר ב־90 יום נוספים בכל פעם. מקרה שבו בית המשפט מאריך מעצר של נאשם בגלל התנהגות פרקליטו הוא חריג ביותר.

לפני שלושה חודשים פורסם ב"כלכליסט" כי הכט הביא לביטולם של 16 דיונים, תוך שהוא מעלה תירוצים שונים ומעורר את זעמו של השופט עודד מודריק, שהגדיר את התנהלותו של הכט "חסרת תקדים במשפט הפלילי".

בתגובה לבקשה שהגישה המדינה להארכה נוספת של מעצרו של ויסמן, טען הכט כי בשלושת החודשים האחרונים הוא עשה כל שניתן כדי שבית המשפט יבין שהתנהלותו אינה מכוונת למשוך את הדיונים. בין היתר טען כי חרף העובדה שמשפחתו נעה ונדה ברחבי הארץ ומסיבה זו הוא ביטל את כל הדיונים האחרים שהיו קבועים לו, הוא נמנע מלבטל דיונים בתיק זה. לטענת הכט, מחישוב שערך המסתמך על קצב התנהלות הדיונים בתיק עד כה, עולה כי שמיעת פרשת התביעה בלבד תימשך כשלוש שנים.

בינתיים, התקריות בין הכט לשופט מודריק נמשכות, כמו גם התקריות בין השופט לנציגת המדינה. כך, למשל, במהלך דיון בתיק בחודש שעבר, ציין מודריק לפרוטוקול כי התבקש על ידי המתמחה של הכט לאשר לו להיכנס לאולם רק לאחר שויסמן ייכנס אליו. הבקשה באה, ככל הנראה, בעקבות חששו של הכט כי מישהו ינסה לפגוע בו בבית המשפט. מודריק - למוד ניסיון ממקרים שבהם ביטל הכט דיונים כדי להופיע במקביל בדיון אחר - חשד במניעיו של הכט, אך חשדו התבדה כאשר רגעים אחדים לאחר מכן נכנס הכט לאולם כשהוא זועם על האשמות השווא. הכט עצמו הודיע כי אם איש ביטחון לא יהיה נוכח במקום, הוא יעזוב את האולם. הדיון נערך באולם סגור.

במקרה אחר כעס מודריק על מחאותיה החוזרות של נציגת המדינה, עו"ד שלאין, ואמר לה: "תשבי עם אטמי אוזניים אם לא נוח לך לשמוע, זהו".

בהחלטתו של גרוניס שלשום לאשר את הארכת המעצר של ויסמן הוא התייחס לטענה כי גם המדינה גורמת להתמשכות ההליכים בתיק, אך ציין כי אין בכוונתו לשים עצמו "כמורה בבית ספר או כגננת, ולכן לא אתייחס לשאלה 'מי התחיל?'".

תגיות