אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקנות מחמירות לבנייה לגובה בירושלים: עד 8 קומות לבניין שאינו בעיר ההיסטורית צילום: מאיר אזולאי

תקנות מחמירות לבנייה לגובה בירושלים: עד 8 קומות לבניין שאינו בעיר ההיסטורית

כך קבעה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, שמעדכנת בימים אלה, לראשונה מזה 50 שנה, את תוכנית המתאר לעיר. עוד קבעה הוועדה, כי לא תותר בנייה בעמקים, שישמשו כשטחים פתוחים

13.08.2008, 17:28 | דותן לוי

בשכונות ירושלמיות אשר אינן חלק מהעיר ההיסטורית או ממרכז העיר ניתן יהיה לקבל היתרי בנייה עד לגובה של 8 קומות בלבד - זאת רק במקרה בו מדובר בבנייה של מבני מגורים על מגרשים ריקים. כך קבעה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז ירושלים. עוד קבעה הוועדה, כי כאשר מדובר בבנייני מגורים קיימים תתאפשר תוספת של 2 קומות, וזאת עד לגובה בניין מקסימלי של 6 קומות (לפני הבנייה).

התקנות המחמירות לבנייה לגובה הם חלק נוסף ממספר תקנות שנקבעו לאחרונה על ידי הוועדה במחוז ירושלים, כחלק מתוכנית המתאר של הבירה, אשר נותנת לראשונה מאז 1959 מענה לאופי הבנייה בעיר בהתאם לאזורים עם בנייה מוגברת, למיקום מרכזי התיירות, לשטחים הפתוחים ולעורקי התחבורה.

עוד החליטה הוועדה, כי באופן אסטרטגי, לא יינתנו היתרים לבנייה בעמקים, אלא רק בהרים או במורדותיהם, כאשר העמקים ישמשו כשטחים פתוחים.

תוכנית המתאר המתחדשת של העיר חולקה למספר שלבים, אשר אושרו כל אחד בנפרד - זאת כדי לקדם את התוכנית במהירות המקסימאלית. הדיונים החלו לפני כשלושה חודשים והם צפויים לעבור לשלב ההפקדה לקראת חודש נובמבר.

לצורך הגיית התוכנית, חולקה העיר ל-3 אזורים עיקריים, כאשר לכל אחד מהם ניתנו על ידי הוועדה הנחיות שונות. החלק הראשון הוא מרכז העיר - מהכניסה לירושלים ועד לרחוב המלך ג'ורג' במרכז. החלק השני הוא העיר ההיסטורית, כולל את העיר העתיקה ואת שכונות רחביה, טלביה והמושבה הגרמנית, ואילו החלק השלישי, שנידון כעת, כולל את יתר השכונות בעיר.

בהחלטות קודמות של הוועדה נקבע, כי במרכז העיר ניתן יהיה לבנות בנייני מגורים של עד 24 קומות, ואילו בחלקים ההסטוריים תוגבל הבנייה ל-4 קומות בלבד.

תגיות