אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבוצת הרוכשים של גילת דורשת הנחה של 20 מיליון דולר צילום: צביקה טישלר

קבוצת הרוכשים של גילת דורשת הנחה של 20 מיליון דולר

ככל הידוע, ההנחה נדרשת בשל אי עמידה של גילת ביעדי המכירות שהציגה בפני הרוכשים לשנת 2008

14.08.2008, 16:46 | גולן חזני ותומר קורנפלד
קבוצת הרוכשים של גילת לווינים דורשת הנחה של כ-20 מיליון דולר נוספים על המחיר עליו סיכמה בעת הרכישה של החברה, כך נודע ל"כלכליסט". המחיר המוצע משקף למניית גילת מחיר של כ-10.9 דולר למניה, הנחה של 4%-5% על המחיר שבו נקבע העסקה. ככל הידוע, ההנחה נדרשת בשל אי עמידה של גילת ביעדי המכירות שהציגה בפני הרוכשים לשנת 2008, ומכירות נמוכות יותר שנבעו כנראה מביטולו של חוזה משמעותי של החברה.

עם זאת, ניכר כי לאחר שההסכם נחתם ואושר על ידי בעלי המניות, לא תוכל קבוצת הרוכשים לסגת מן ההסכם. על פי תנאי ההסכם, במידה והסכם הרכישה יבוטל, קבוצת הרוכשים צריכה לשלם קנס בהיקף של 47.5 מיליון דולר לחברה. בשלב זה, לא ברור אם אי עמידה ביעד או מכירות נמוכות יותר מהוות עילה לביטול הסכם המכירה, אולם ניכר כי אם הרוכשים יתעקשו, המקרה יגיע להכרעה משפטית.

נזכיר כי קרן יורק, בעלת המניות הגדולה בגילת, ביצעה מהלך דומה לזה שמבצעת כיום קבוצת הרוכשים, כשביקשה לקנות את בית ההשקעות פסגות בשנת 2006. המחיר שנקבע תחילה היה של 1.35 מיליארד שקל אולם יורק דרשה הנחה של 350 מיליון שקל. בסופו של התהליך קיבלה יורק הנחה קטנה בהרבה ולבסוף רכשה את פסגות במחיר של 1.238 מיליארד שקל.

בסוף מרץ נחתמה העסקה לרכישת חברת גילת על ידי קבוצת משקיעים פרטיים תמורת סכום של 475 מיליון דולר המשקף לחברה מחיר מניה של 11.4 דולר, הסכם שהיה עתיד להפוך את גילת לחברה פרטית. קבוצת המשקיעים כוללת את מבטח שמיר, קרן גורס האמריקנית, קבוצת חברות פרטיות בבעלות רועי בן-ימי, עמי לוסטיג ואיתן סטיבה, וכן מנכ"ל חברת וריפון דאגלס ברג'רון.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שום הנחה
11.4$ למניה משקף תמחור נמוך לאחת מחברות הייטק הישראליות הכי טובות שיש בסדר גודל בינוני. גילת מציגה צמיחה ורווחיות לאורך זמן, ולא סיפורי מעשיות ופנטזיות כמו רוב חברות ההייטק הישראליות הנסחרות בת"א ונמכרה במכפיל נוח בצורה מעוררת התפעלות - מה שגם העלה בחודשים האחרונים את מניית מבטח שמיר כתוצאה מהעיסקה המוצלחת, כך שגם שמיר עצמו נהנה לא מעט מהעיסקה המוצלחת. אם כל זה לא מספיק בל נשכח שדקות אחרי ישיבת בעלי המניות דווח כי שמיר מציע את שני הבניינים של גילת למכירה, תמורת 70-80M$, ובהתחשב בקופת המזומנים הדשנה של החברה זה הוריד עוד יותר את הכסף שהוא צריך להביא מהבית. קשה לחשוב על חוצפה גדולה יותר, ואם שמיר וברג'רון לא משלמים יש לתבוע מהם את כל הפיצוי המוסכם של קרוב ל 50M$. שמיר לא יכול לטעון שאינו מכיר מצויין את החברה, שכן הוא בעל עניין בה כבר מספר שנים טובות. לא סתם הוא ביקש למחוק אותה. אפשר להזכיר גם שכנגד ברג'רון כבר עומדת תביעה ייצוגית של בעלי מניות וריפון. מחזיק ולא ממליץ
dw  |  14.08.08