אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: הדירקטורים בבנק למסחר ישלמו מכיסם 2 מיליון שקל צילום: שאול גולן

בלעדי: הדירקטורים בבנק למסחר ישלמו מכיסם 2 מיליון שקל

דירקטורים שכיהנו בבנק למסחר בתקופה שקדמה לקריסתו, ונתבעו אזרחית במאות מיליוני שקלים על אחריותם בפרשה, הגיעו להבנות סופיות עם הכונס שעל פיהן ישלם כל אחד מהם 50–350 אלף שקל לפי זמן כהונתו, בנוסף ל־3 מיליון דולר דמי ביטוח

18.08.2008, 06:48 | הדר קנה

הדירקטורים שכיהנו בבנק למסחר בזמן המעילה שהביאה לקריסתו הגיעו להבנות סופיות עם כונס הנכסים של הבנק בנוגע לסכומים שעליהם לשלם על אחריותם בפרשה. כך נודע ל"כלכליסט". ההסכם עוד טעון אישור של בית המשפט.

ההבנות להסכם הושגו לפני כשבועיים. במסגרת בקשה שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב הודיעו המנהל המיוחד של הבנק למסחר, עו"ד עמית פינס, ובאת כוחו של הכונס הרשמי, עו"ד טובה פריש, כי זה זמן מנהלים הצדדים משא ומתן והגיעו לגיבושו של הסדר פשרה. "לאחרונה התגבש משא ומתן ממושך שהגיע לידי הצעה קונקרטית, שבמסגרתה ניאותו החייבים לשלם לכונס הנכסים סכום מסוים בגין סיום המחלוקת בין הצדדים. הכספים ישולמו הן מכספי הביטוח והן מכספי יתרת החייבים", כתבו פינס ופריש במסגרת הבקשה.

אתי אלון, צילום: טל שחר אתי אלון | צילום: טל שחר אתי אלון, צילום: טל שחר

סכום הביטוח הכולל עבור הדירקטורים ונושאי המשרה בבנק למסחר עומד על 3 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי חברת הביטוח ניו המפשייר אינשורנס שביטחה את נושאי המשרה והדירקטורים תשלם סכום זה עבור הנתבעים. נוסף על כך ישלם כל אחד מהדירקטורים מכיסו סכום כסף עבור מעורבותו בפרשה. בתמורה לכך יסיר הכונס את התביעה נגד הדירקטורים.

"ההסכם רציני וסגור"

הסכומים שישלמו הדירקטורים ייקבעו, על פי ההסכם, על פי זמן כהונתם. אלה שכיהנו זמן מועט בבנק למסחר כדירקטורים ישלמו בין 50 ל־100 אלף שקל כל אחד ואילו הדירקטורים המרכזיים בבנק ישלמו בין 250 ל־300 אלף שקל כל אחד. בסך הכל, כולל סכום הביטוח, יעבירו הדירקטורים כ־3.5 מיליון דולר לכונס.

גורם המקורב לפרשה אמר ל"כלכליסט" כי "ישנן הבנות סופיות שצריכות לקבל את אישורו של בית המשפט, אבל ההסכם בעיקרון הוא רציני וסגור".

‏‏גורם בכיר ממשרד הכונס הרשמי מסר כי "ישנן הסכמות לגבי הדירקטורים, אבל ישנם גם עניינים שעדיין מצריכים בירור מנושאי המשרה".

באפריל 2002 קרס הבנק למסחר בעקבות מעילת ענק של אתי אלון ששימשה פקידה בבנק. אלון גנבה כ־250 מיליון שקל מכספי הלקוחות במשך חמש שנים, והודתה כי העבירה את הכסף לאחיה עופר מקסימוב כדי לכסות את חובותיו בשוק האפור בשל התמכרותו להימורים. ב־2003 נגזרו עליה ועל אחיה 17 שנות מאסר בפועל. על אלון הוטל קנס של 5 מיליון שקל ועל מקסימוב קנס של 3 מיליון שקל.

ביוני 2005 הגיש מפרק הבנק למסחר באמצעות המנהל המיוחד פינס תביעה אזרחית של עשרות ומאות מיליוני שקלים נגד כל אחד מ־22 הדירקטורים ונושאי המשרה של הבנק. המפרק טען כי ברשלנותם הם אפשרו את קריסת הבנק.

ההסכם שנחתם לאחרונה קשור ל־11 דירקטורים שכיהנו בבנק למסחר בתקופת המעילה: מנחם כהן, נעמי לירן, טובה הילמן, יוחנן וינר, ברק קלעני, יעקב פחטר, דורון גרופר, מיכל רייס, אשר שמיר, בועז תמיר ופנחס חורב. חמישה מהדירקטורים מיוצגים על ידי עו"ד אלי זהר ואהרון מיכאלי ממשרד זליגמן ושות'.

השלב הבא: נושאי המשרה

הדיונים בהסכם הפשרה מתקיימים כבר זמן רב בין המנהל המיוחד לעורכי הדין המייצגים את הדירקטורים. כבר באפריל פורסם ב"כלכליסט" כי הסדר פשרה מתגבש בין הדירקטורים, נושאי המשרה בבנק והכונס.

נושאי המשרה בבנק למסחר - בין היתר מנכ"ל הבנק משה ליבוביץ', יו"ר הדירקטוריון שמיל ובר והסמנכ"ל אמיר פרג - נמצאים במגעים מתקדמים, באמצעות עורכי דינם, למציאת הסדר פשרה הולם גם כן.

אחד מהדירקטורים המעורבים בפרשה אמר ל"כלכליסט" כי "ההסדר הזה בעצם גורם לנו להחזיר את כל המשכורות ששילמו לנו מהבנק למסחר במהלך השנים. אבל החתימה על ההסדר משמעותה כי מוותרים על התביעה נגדנו בלי שנודה באחריותנו לפרשה. ההסדר טעון את אישור בית המשפט ואנחנו מחכים לו".

תגיות