אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": וקטור תציע פרמיה של 20% למניות אלדין צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": וקטור תציע פרמיה של 20% למניות אלדין

מהלך ההשתלטות על חברת אבטחת המידע הישראלית עולה מדרגה: מקורבים לאלדין: "וקטור מנצלת את המשבר כדי להפעיל לחץ על בעלי המניות". ינקי מרגלית במכתב הרגעה לעובדים: "אלדין הפכה אטרקטיבית בעיני המשקיעים, אך זה לא ישפיע עלינו"

20.08.2008, 07:31 | גולן חזני, תומר קורנפלד וצמרת פרנט

האם ינקי ודני מרגלית, האחים שהקימו את אלדין לפני יותר מ־20 שנה, מיד לאחר שחרורם מהצבא, ייאלצו להיפרד מהחברה שבשליטתם? ל"כלכליסט" נודע כי לאחר שבחודש האחרון הגיעה קרן וקטור קפיטל לאחזקה של כ־10% בחברה, בכוונתה לבצע צעד נוסף בניסיון ההשתלטות על חברת פתרונות האבטחה אלדין. הקרן צפויה להציע לינקי מרגלית, יו"ר ומנכ"ל החברה (המחזיק ב־13.3%), ולאחיו דני (המחזיק ב־6.6%) לרכוש את השליטה בחברה באמצעות הצעת רכש מוסכמת על כל בעלי המניות. הצעת הרכש תכלול מחיר הגבוה ב־40% מהמחיר שבו רכשה הקרן את מניותיה בשבועות האחרונים. במקרה שמייסדי החברה לא יסכימו להצעה, תנסה וקטור להשתלט על אלדין באמצעות הצעת רכש עוינת.

במכתב ששלחו ראשי וקטור בשבוע שעבר למרגלית צוינה כוונתם להגיש הצעת רכש, אך לא צוין במפורש מהו המחיר שיציעו לבעלי המניות. את מניותיה רכשה וקטור קפיטל מאז 18 ביולי בהשקעה של 13.5 מיליון דולר ובמחיר ממוצע של 9.5 דולרים למניה, כך שהצעת הרכש צפויה להתבצע סביב מחיר של 12.5–13.5 דולר למניה - מחיר הגבוה ב־10%-19% ממחיר הנעילה של המניה שלשום בוול סטריט. במכתב עלתה הצעה נוספת לפיה וקטור תרכוש מאלדין רק את פעילות ה־DRM שלה - פעילות ההגנה על יצרניות תוכנה מפני העתקות לא חוקיות. במקרה כזה תמזג וקטור את פעילות ה־DRM של אלדין לתוך מתחרתה הגדולה, חברת SafeNet, שנרכשה על ידיה בשנת 2007 תמורת 634 מיליון דולר.

כמו כן התבקש מרגלית להעביר את המכתב, על פי חובתו, לשאר בעלי המניות בחברה, וכן למנות מיידית נציג של הקרן לדירקטוריון החברה. וקטור הזמינה את מרגלית לפגישה בימים הקרובים כדי לשמוע את עמדתו ואת עמדת אלדין לקראת ההמשך. לפי ההערכות, מרגלית לא יוותר בקלות על מניותיו בחברה.

קרן וקטור, היושבת בסן פרנסיסקו, היא קרן השקעות שמנהלת יותר מ־2 מיליארד דולר. הקרן החלה את תהליך ההשתלטות על אלדין בעקבות צניחה של 57% במחיר המניה, לשווי חברה של 157 מיליון דולר בלבד, לאחר שבשנת 2008 פרסמה אלדין שתי אזהרות רווח.

בתוך כך, ל"כלכליסט" נודע כי עם היוודע כוונותיה של קרן וקטור להשתלט על החברה סערו הרוחות בהנהלה הבכירה של אלדין וזאת בשל האסטרטגיה האגרסיבית המאפיינת את קרן וקטור בעת רכישת חברות. כדי להתמודד עם מהלך ההשתלטות שכרה אלדין את שירותי משרד עורכי הדין הרצוג־פוקס־נאמן וכן את שירותיו של בנק השקעות גדול כדי לייעץ לה בקונפליקט, ככל הידוע מדובר בבנק ההשקעות השוויצרי קרדי סוויס.

גם עובדי אלדין הגיבו על כוונות ההשתלטות בצורה קשה. גורמים המקורבים לחברה סיפרו ל"כלכליסט" כי מרגלית ניסה להרגיע את העובדים על ידי מכתב שהופץ באימייל שבו הסביר מה קורה בחברה. "לאחרונה נראה כי אלדין הפכה לאטרקטיבית בעיני משקיעים, קרנות הון סיכון וחברות אחרות. וקטור קפיטל הודיעה שהפכה לבעלת עניין, וסביר שתבצע רכישת מניות נוספות. הקרן ביצעה את המהלכים מתוך אמונה כי מניות אלדין מתומחרות בחסר. מבחינתנו, המהלך לא ישפיע על הפעילות של החברה, ואנו נמשיך ונדאג לצמיחתה תוך הסתכלות על השנים הקרובות", כתב מרגלית.

בהתייחסות ראשונה לדברים מסרו ל"כלכליסט" מקורבים לאלדין כי "וקטור מנצלת את המשבר כדי להפעיל לחץ על בעלי המניות. לוקטור יש אינטרס מנוגד לאלדין בגלל האחזקה שלהם ב־SafeNet. אלדין מבקשת להישאר חברה ישראלית, ולהיבנות על ידי רכישת חברות ולא ע"י מכירתה. ינקי מרגלית מעולם לא ניסה לבנות מנגנון שמטרתו שמירה על השליטה בחברה".

תגיות