אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקריאה שנייה ושלישית: קנס של 67 אלף שקל ושנת מאסר לנוהגים בחופים צילום: צביקה טישלר

לקריאה שנייה ושלישית: קנס של 67 אלף שקל ושנת מאסר לנוהגים בחופים

החוק יחול על הנוהגים בטרקטורונים, ג'יפים ואופנועים בשמורות טבע ובחופי הים, במרחק של 100 מטר משפת המים. הוא לא יכלול דיונות חול ונחלים, עקב התנגדות השר להגנת הסביבה, שהודיע כי עם 2 פקחים לתחום, לא יוכל לאכוף את החוק גם שם

20.08.2008, 15:19 | גלית שפיר

ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת אישרה היום (ד') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק, לפיה יוטל קנס של 67 אלף שקל וכן מאסר של עד שנה למי שייתפס נוהג על חוף הים במרחק של מאה מטרים מקו המים, או בשמורות טבע. החוק גם קובע כי בידי השופט תהיה סמכות להחליט האם נהג שיורשע יצטרך לתקן נזק במקרה שנגרם.

החוק יחול על טרקטרונים, ג'יפים ואופנועים אבל לא יכלול אופניים. לאחר אישור החוק במליאת הכנסת יפרסם המשרד להגנת הסביבה צו ובו רשימה של האתרים שייכללו בחוק.

במהלך הדיון בוועדת הפנים והסביבה הודיע השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא (קדימה), תוך שהוא מודה באבסורד, כי הוא מתנגד להרחבת החוק גם לדיונות חול ונחלים, זאת מאחר ולמשרד יש רק שני פקחים לאכיפת החוק. "אם האיסור יורחב גם לנחלים נמצא את עצמנו לא מסוגלים לפקח עליו", הודה השר.

במהלך הדיון הציג משה פרלמוטר, רכז חופים וים בחברה להגנת הטבע נייר עמדה ובו ביקש להעביר את סמכויות האכיפה לידי המשרד להגנת הסביבה. "ריבוי הגורמים המעורבים, שפועלים באותו מרחב לקידום מטרות דומות הוא אינו נכון ומקטין את האפקטיביות של החוק".

ח"כ דב חנין (חד"ש), מיוזמי החוק, אמר: "תמוה שהמשרד האמון על הגנת הסביבה מתנער מאחריות לשמירת ערכי הטבע ומסרב לקבל כלים חוקיים שהכנסת רוצה להעניק לו כדי להילחם בפגיעה בסביבה".

יו"ר ועדת הפנים והסביבה, ח"כ אופיר פינס-פז, אמר: "כמו מדינות מפותחות בעולם, ישראל משלבת לתוך החקיקה הסביבתית גם עונש חינוכי".

תגיות