אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סטודנטית ישראלית זכתה במקום השני בתחרות בינלאומית לעיצוב טרמינל בדאלאס גרפיקה: יעל כהן

סטודנטית ישראלית זכתה במקום השני בתחרות בינלאומית לעיצוב טרמינל בדאלאס

יעל כהן מהפקולטה לארכיטקטורה בטכניון זכתה בפרס של עשרת אלפים דולר במסגרת התחרות, בה השתתפו למעלה מ-150 סטודנטים מכל העולם. השופטים ציינו לטובה את הגישה הירוקה של הפרויקט ואת המענה הבטחוני שסיפק

24.08.2008, 16:47 | אורי חודי

הסטודנטית יעל כהן מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון, זכתה בפרס השני בתחרות בינלאומית לסטודנטים, על תכנון מחדש של טרמינל בשדה התעופה של דאלאס. בתחרות השתתפו מעל 150 סטודנטים מרחבי העולם והפרס בו זכתה כהן עמד על עשרת אלפים דולר.

שדה התעופה הקיים תוכנן בשנות ה-70, ובזמנו נחשב לשדה התעופה הגדול בעולם. למרות זאת, כיום הוא כבר מתקשה לתמוך בכמות הנוסעים הגוברת ולעמוד בהסדרי הביטחון החדשים. שדה התעופה וטרמינל A בפרט הם אחד מן המרכזים הבולטים ביותר של חברת אמריקן-איירליינס כאשר כל יום עוברים בטרמינל A כעשרת אלפים נוסעים.

כהן מסבירה את מה שעומד מאחורי תכנון הטרמינל: "כשהנוסעים עוברים בטרמינל הם נחשפים להשפעות משלל מקורות. שני ההיבטים החשובים ביותר, לדעתי, הם ביטחון וקניות. מצד אחד רשויות הטרמינל מעוניינות לקצר ככל האפשר את הבידוק הביטחוני, ומצד שני הן רוצות לעודד את הנוסעים לשוטט בחופשיות וליהנות מאזור הקניות".

הדמיית פרויקט שדה התעופה בדאלאס. כהן כללה בתכנון גם ניצול של משאבי הטבע בנמל, גרפיקה: יעל כהן הדמיית פרויקט שדה התעופה בדאלאס. כהן כללה בתכנון גם ניצול של משאבי הטבע בנמל | גרפיקה: יעל כהן הדמיית פרויקט שדה התעופה בדאלאס. כהן כללה בתכנון גם ניצול של משאבי הטבע בנמל, גרפיקה: יעל כהן

כהן יצרה תצפית הן לעבר אזור הקניות והן לעבר השערים, על ידי הוספת מפלס נוסף לטרמינל הקיים, באופן היוצר אזור מעבר נוסף, המועיל גם להסדרי הביטחון. התוכנית מושכת את תשומת הלב של הנוסעים לאזור הדיוטי-פרי, שם, לדבריה, הכל קורה, ומפתה אותם לקנות.

היבט נוסף אליו התייחסה כהן בתכנונה עסק בניצול משאבי הטבע הקיימים בנמל, תוך סיוע לנמל ולסביבה. כהן כללה בתוכנית חצרות סגורות, הממלאות תפקיד חשוב בחיסכון באנרגיה. "בחרתי לנצל את אור השמש הרב במקום, הן לתאורה והן לאנרגיה" הסבירה כהן והוסיפה כי: "אזורי הגג הפונה לדרום עוצבו כך שניתן יהיה להציב עליהם משטחים סולאריים שיספקו חשמל לשימוש נמל התעופה. משטחים כאלה הוצבו גם על סוככים הנמצאים בחזיתות הדרומיות, במטרה לנצל כל קרן שמש אפשרית".

השופטים ציינו במיוחד את גישתו הירוקה של הפרויקט ואת תשובותיו הטובות בנושאי ביטחון. שני המנחים של יעל כהן היו הפרופסורים איריס ערבות ומשה צור, מהפקולטה לארכיטקטורה בטכניון.

תגיות