אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה להגנת הטבע: לא לאשר קידוח נפט של דלק אנרגיה וגינקו במדבר יהודה צילום: shutterstock

החברה להגנת הטבע: לא לאשר קידוח נפט של דלק אנרגיה וגינקו במדבר יהודה

טוענת כי הקידוח המתוכנן בצוק תמרור יפגע באוכלוסיות של צמחים ובעלי חיים באזור. מנכ"ל גינקו: "הגשנו חוות דעת אקולוגית שפתרה את כל הבעיות מבחינת קידוח"

24.08.2008, 18:10 | גלית שפיר

החברה להגנת הטבע קוראת שלא לאשר את הקידוחים במדבר יהודה של חברת גינקו וחברת דלק אנרגיה. מסמך עמדה בנושא הועבר לרשות הטבע והגנים, שאמורה לדון בנושא זה במליאה ביום שלישי הקרוב.

לפני כשנתיים, פנו חברת גינקו ודלק אנרגיה לרשות הטבע והגנים, בבקשה לאשר קידוח בעומק של כ-2 קילומטר בצוק תמרור במדבר יהודה. להערכת החברות, במקום קיים פוטנציאל של כ-6.5 מיליון חביות נפט.

דלק אנרגיה גידול של 72% ברווח התפעולי ברבעון השני הגידול נובע מהתייקרות הנפט והגז; בנטרול השפעות חשבונאיות הסתכם הרווח הנקי ברבעון השני ב-19.5 מיליון שקל סיון איזסקולכתבה המלאה

במסמך שהוגש לרשות הטבע והגנים, מבקשים בחברה להגנת הטבע שלא לאשר את התוכנית. "אנו קוראים שלא להיכנע ללחצי היזמים, זאת על מנת למנוע פגיעה מיותרת בשמורות הטבע. מדבר יהודה הוא אחד האזורים היחידים בארץ המקיים מערכת אקולוגית מלאה, הדורשים בית גידול גדול יחסית ובלתי פגוע".

הסכנה העיקרית, לטענתם, היא הפרדה בין אוכלוסיות של צמחים ובעלי חיים מדבריים במדבר יהודה לבין האוכלוסייה העיקרית המצויה בנגב. עוד נטען במסמך, כי הקמת התשתיות תגרום להרס הקרקע, כשההתייחסות היא בעיקר לצינור שקוטרו 15 ס"מ שיגרום להפרעה לבעלי החיים ולצמחים.

רמי קרמן, מנכ"ל גינקו, מסר בתגובה: "הגשנו לרשות הטבע חוות דעת אקולוגית שפתרה את כל הבעיות שהיו מבחינת הקידוח. צינור המים שטענו כי יחייב פריצת דרך יונח על דרכים קיימות, ובנוסף הוא יונח לא באמצעות כלי רכב אלא על ידי גמלים והליקופטרים. הם טוענים שאין במקום נפט, אבל לפי דו"חות שלנו יש במקום הרבה נפט".

תגיות