אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה חדש בתנורי המטבח צילום: shutterstock

מה חדש בתנורי המטבח

תנורים תעשייתיים, כאלה שמנקים את עצמם ואחרים שעובדים בשיטת השגר ושלח. כלכליסט מציג את כל המגמות החמות

25.08.2008, 10:13 | אורית זרובבל

בישראל מחליפים תנור כל שבע שנים בממוצע, והסיבות אינן בהכרח שבר או קלקול, אלא הרצון לעיצוב חדש, מסביר אמיר אורנשטיין, מנהל היחידה העסקית באלקטרה מוצרי צריכה. לדבריו, שוק התנורים הישראלי מוכר כ־160 אלף יחידות בשנה, מתוכן כ־60% תנורי גומחה (Built-In) ו־40% משולבי כיריים. גל הקניות מתרחש בפסח, אז הביקושים צומחים פי שניים, אבל גם לקראת ראש השנה נרשם גידול של 30%–40% במכירות.

את החשיבות העיקרית מייחס הצרכן הישראלי למותג ולעיצוב, בעיקר מפני שהמטבח הישראלי מהווה היום חלק מחלל המגורים. הטרנדים הבולטים הם תנורים משולבי כיריים בעלי לוק תעשייתי - תנורים חצי־מקצועיים ברוחב של 90 ו־100 ס"מ ואפילו 120 ו־150 ס"מ, או תנורי גומחה בגדלים אמריקאיים של 76 על 76 ס"מ.

הנירוסטה ששלטה במטבח הישראלי במשך שנים מפנה את מקומה לקשת צבעים, שבה שולטים שנהב, שחור ואדום, ולצבעוניות חזקה המשתלבת עם עיצוב הרטרו הנוסטלגי. חיסכון באנרגיה פחות מעניין את הצרכן הישראלי, אולי כי התנור פועל רק שעות אחדות בשבוע.

במסגרת האפקטים הטכנולוגיים אפשר למצוא תנורים בעלי מאווררי טורבו כפולים, המאפשרים לבשל שני סוגי מזון במקביל, תנורים משולבים במיקרו וגם תנורים המשלבים אפייה באדים, תחום שעדיין לא ממש צובר תאוצה בארץ.

אורה לוסטיג־הגדיש, מנהלת השיווק של שקם אלקטריק, מוסיפה לרשימה גם את הניקוי העצמי (הפירוליטי) בטמפרטורה של 500 מעלות, ההופך את השומנים והלכלוך לאפר הנאסף בקלות. לדבריה, לא מדובר בטכנולוגיה חדשה, אולם עד היום היא היתה קיימת בעיקר בתנורים מקצועיים ובמספר מצומצם של מותגים, והיום היא מתחילה לחדור לכלל השוק.

החידוש הטכנולוגי המסעיר והחשוב ביותר של העת האחרונה הוא ה־Easy Cook, ה"שגר ושכח" של התנורים. מדובר בטכנולוגיית בישול בלחיצת כפתור, שמאפשרת למשתמש לבחור מתוך רשימה ארוכה של תוכניות בישול המותאמות לסוגי מזון ולמאכלים שונים, להכניס את התבנית לתנור ולהפעיל. זמן הבישול או האפייה ותנאי הבישול נקבעים ונשלטים על ידי התנור, המצויד בחיישנים הבודקים כל העת את הטמפרטורה, את רמת החמצן ואת דרגת הלחות במזון. אין צורך לחמם את התנור מראש או לכוון את מועד סיום הבישול. התנור מחליט הכל בעצמו.

היכולות העל־אנושיות של התנורים הופכות את תפעולם לסוג של אתגר, ולמעוניינים להתמודד מציג "כלכליסט" את התנורים המובילים בשוק.

תנור אפייה. טווח עצום של מחירים, צילום: shutterstock תנור אפייה. טווח עצום של מחירים | צילום: shutterstock תנור אפייה. טווח עצום של מחירים, צילום: shutterstock

הבריאותיים

DGC-5080 של Miele: תנור אדים המשלב טכנולוגיות אידוי ואפייה עם תוכניות בישול אוטומטיות. מחיר: 39,990 שקל.

FL 86 של Scholtes: חסכוני באנרגיה, בעל שלוש תוכניות לבישול בריא בטמפרטורה נמוכה ועשר תוכניות אפייה ממוחשבות. מחיר: 12,800 שקל.

La Cucina קומביסטימר: שילוב בין תנור בישול ואפייה טורבו לתנור אדים. כולל מחולל קיטור המאפשר אידוי ובישול (דגים, בשר, ירקות, קטניות ועוד) במהירות רבה. מחיר: 12,500 שקל.

החכמים

BP5981-H של Miele: תנור גומחה ברוחב 90 ס"מ, בעל חיישני חמצן, לחות, מנגנון להתזת מים על המזון כאשר חסרה לחות בתא האפייה, כ־150 תוכניות בישול ואפייה אוטומטיות וניקוי פירוליטי. מחיר: 69,900 שקל.

BM5080 של Miele: תנור משולב מיקרוגל, בעל מערכת חיישנים המנטרים את תנאי הטמפרטורה, החמצן והלחות. מחיר: 29,900 שקל.

סדרת SFP-770 של Sauter: כוללת תוכנית המחשבת את זמני הבישול והאפייה לפי סוג המזון, שתי תוכניות לניקוי פירוליטי וצג שמורה בין היתר את הטמפרטורה, את מצב הדלת (נעולה או פתוחה), את מיקום התבניות ואת זמני הבישול. מחיר: 5,990 שקל.

ספיד אובן של המותג Viking: מתכנת מראש 100 מתכונים (ובעל אופציה ל־80 נוספים) ומקצר את זמן הבישול לכשליש, בעזרת פיזור אחיד של אוויר חם בתא התנור. הבישול נעשה מהיר מבלי לייבש את המזון. מחיר: 21,000 שקל.

FX 66 של Scholtes: בעל מסך LCD המציג המלצות לטמפרטורה, לרמת הלחות ולמיקום התבנית בתא האפייה, 11 תוכניות ממוחשבות עם כיבוי אוטומטי ושלוש תוכניות לניקוי עצמי. התנור גם ממליץ על עיתוי הניקוי וקובע את התוכנית המתאימה. מחיר: 9,600 שקל.

DOP795XJ של De Dietrich: מצויד בצג LCD, מסך מגע, תפריטים ב־16 שפות, כולל עברית, עם שלל תוכניות מוגדרות מראש, כולל תוכנית להתפחת בצק שמרים, שלוש תוכניות לניקוי עצמי וצריכת אנרגיה חסכונית. התנור לא רק מבקש ניקוי כשמגיע הזמן, הוא גם זוכר את הבישולים השכיחים ביותר, כך שניתן לחזור עליהם בלחיצת כפתור. מחיר: 13,000 שקל.

המשולבים

מערכות Professional של La Cucina: כוללות כמה תאי בישול, מגירות חימום, תאי התפחה, כיורים, משטחי חיתוך, מדיחי כלים, מגירות וארגזי אחסון - והכל במראה הייטק נקי או בעיצוב רטרו. מחיר: 15,800–124,750 שקל.

NDS 3100 של Delonghi: מפלצת נירוסטה בגודל 130 ס"מ, הכוללת שלושה תנורים נפרדים בעלי שלל תוכניות בישול, גרילים חשמליים, מערכות טורבו, גריל עם שיפוד מסתובב, שישה מבערים ושני משטחי בישול חשמליים. מחיר: 25,000 שקל.

IDF486C-LP של WOLF: תנור משולב גז וחשמל ברוחב 122 ס"מ, דו־תאי, בעל שש להבות גז ומשטח גריל, הכולל מנגנון שבת מובנה. מחיר: 85,200 שקל.

PXG96/CV של Sauter: תנור הכולל כיריים בעיצוב תעשייתי ברוחב 90 ס"מ. מחיר: 8,590 שקל.

המיוחדים

MXUD76 של Sauter: תנור המותאם למגזר החרדי ונושא הכשר הלכתי. מחיר: 5,760 שקל.

סדרת EPS של Seimens: תנורים חסכוניים באנרגיה בעלי 24 תוכניות בישול אוטומטיות ותוכנית שבת המאפשרת בישול בטמפרטורה של 85 מעלות עד 73 שעות, ואפשרות לחימום מהיר. מחיר: 5,990 שקל.

995SXL של Zanussi: נפתח לצד, ויש אפשרות להפוך את כיוון הדלת. התנור מופעל באמצעות לחצני מגע, יש לו בורר מתכונים הכולל עשר תוכניות מתוכנתות מראש ומצב חימום מהיר, המאפשר להגיע ל־200 מעלות בתוך 5 דקות. מחיר: 4,490 שקל.

סדרת LB של LG: תנורי גומחה חסכוניים באנרגיה ומבוססים על גופי חימום הלוגן לבישול במחצית מזמן הבישול הרגיל. מחיר: מ־3,790 שקל.

B4780N0 Liftmatic של NEFF: בניגוד לתנורי הגומחה המוכרים, תנור זה מותקן על הקיר, ובמקום דלת קדמית כמקובל יורדת תחתית התנור יחד עם מסילות התבניות אל מתחת לתנור, וחוזרת למעלה לתהליך האפייה, כמו מעלית קטנה. התנור מצויד גם במשטח זכוכית קרמית מחוסמת לאפיית פיצות, לחמים וכדומה. בין התוכניות גם ניקוי עצמי וחימום מהיר. מחיר: 27,990 שקל.

E-Series של Wolf: תנור גומחה בעל מנגנון שבת מובנה וצג דיגיטלי מסתובב המסתיר את המקשים. מחיר: 27,200 שקל. אפשר להוסיף לו מגירת חימום ב־17,800 שקל נוספים.

המעוצבים

קו Tradis של Rosieres: תנורי גומחה בעיצוב כפרי, בעלי ניקוי פירוליטי. מחיר: 8,900 שקל.

סדרת מג'סטיק של La Cucina: תנורים משולבים מגודל 60 עד 150 ס"מ רוחב, שיש בהם אפשרות למשטח היבאצ'י, הלוגן או ברביקיו. מחיר: 14,280–32,400 שקל.

סדרת נוסטלגיה של La Cucina:תנורים בסגנון רטרו מגודל 60 עד 150 ס"מ רוחב וצבעים בגימור עתיק. מחיר: 6,750–12,750 שקל.

The Black Edition של Bosch: באחרונה השיקה קו מוצרים שחור מבריק, הכולל גם תנור גומחה. מחיר: 4,190 שקל.

הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט, ממליץ לבדוק:

רשתות - רצוי שיהיו לפחות שתיים, ועדיף שלוש.

טורבו - טכניקה שכיום היא כבר חובה.

קל לניקוי - חשוב שלתנור יהיה ציפוי פנימי לא רגיש, שיאפשר לנקות אותו מבלי לחשוש מפני נזק. המומלץ ביותר הוא תנור נירוסטה.

כפתור טמפרטורה - עדיפה סקאלה נוחה ורחבה של טמפרטורות. ברתיני שביט עצמו אינו חובב שעונים דיגיטליים, אף שכיום הם מדויקים, הוא אומר.

 תאורה - חשוב מאוד שתהיה תאורה פנימית.

גודל - עדיף תנור רחב, ומומלץ לפחות 90–80 ס"מ 

תגיות