אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט פסק לטובת סאן: אין צורך בהצעת רכש מיוחדת צילום: בלומברג

בית המשפט פסק לטובת סאן: אין צורך בהצעת רכש מיוחדת

משמעותה של החלטה זו היא כי ניתן האישור לחברת סאן לרכוש את כל מניות ההצבעה של מייסדי תרו, ולהגיע לאחזקה של מעל 60% בזכויות אלה. במלים אחרות, לתפוס את השליטה בחברה הישראלית

26.08.2008, 16:06 | שי אספריל

לפני שעה קלה פרסמה שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, מיכל אגמון-גונן, החלטה, לפיה חברת התרופות ההודית סאן יכולה לרכוש את מניות מייסדי תרו, משפחות לויט ומורוס, מבלי לפרסם הצעת רכש מיוחדת.

משמעותה של החלטה זו היא כי ניתן האישור לחברת סאן לרכוש את כל מניות ההצבעה של המייסדים, ולהגיע להחזיקה של מעל 60% בזכויות אלה. במלים אחרות, לתפוס את השליטה בחברה הישראלית.

כזכור, תרו נקלעה לקשיים פיננסיים בשנים 2006-2007. במאי 2007 הזרימה סאן לתרו 59 מיליון דולר וחילצה אותה מקשיי הנזילות בהם היתה שרויה. בתמורה, ביקשה סאן את השליטה בתרו.

שתי החברות חתמו על הסכם מיזוג, אותו ביטלה החברה הישראלית לפני מספר חודשים לאחר שטענה שהמחיר בו עתיד היה להיעשות המיזוג אינו מספיק, כתוצאה מהשיפור בתוצאות הפיננסיות של תרו בתקופה זו. לאחר ביטול ההסכם דרשה סאן לממש את זכותה לרכוש את מניות המייסדים במחיר של 7.75 דולר למניה, אולם תרו טענה כי בשל העובדה שלאחר הרכישה תחזיק סאן ביותר מ- 45% ממניות תרו, היא חייבת בהצעת רכש מיוחדת לפי חוק החברות.

בשל העובדה שבעת חתימת מערך ההסכמים (אשר כוללים, בין היתר, את הסכם המיזוג והסכם האופציה) החזיקו מייסדי תרו ביותר מ- 45%, טענה החברה ההודית כי אין צורך בהצעת רכש מיוחדת, הואיל וזו נדרשת רק בעת שבעל מניות עובר לראשונה אחזקה של 45%.

בתרו, לעומת זאת, טענו כי נכון להיום לא מחזיק איש במעל ל- 45% ממניות תרו, ולכן יש צורך בהצעת רכש מיוחדת, המעוגנת בסעיף 328 לחוק החברות.

כאמור, השופטת אגמון-גונן בחרה לקבל את עמדת סאן, לפיה המועד הקובע הוא בעת חתימת מערך ההסכמים, ואף העבירה ביקורת על תרו, שהגישה את הבקשה. אגמון-גונן ביקרה את טענתם כי אין להם ענין במאבק השליטה על תרו, ורצונם הוא למלא אחר חוק החברות היא "היתממות".

השופטת העבירה ביקורת גם על בעלי המניות, ובראשם קרן טמפלטון שהצטרפה לבקשה. "בעלי המניות אינם רשאים מחד ליהנות מהשקעתה של סאן, ומפריחתה של תרו, ומאידך לטעון כי הם חוששים להפרת חוק החברות".

על רקע ההחלטה, מקבלת בקשת ועד עובדי תרו מאתמול משנה תוקף.

כזכור, אתמול שיגר ועד העובדים במפעל תרו בקרית חיים, מכתב אל יושב הראש של החברה ההודית, דיליפ שנגוואי. במכתב דורש הועד משנגאוי להתחייב בפניהם כי לא תהיה העברה של כל חלק במפעל תרו מחוץ לישראל, חמש שנים לאחר העברת השליטה במפעל. כמו כן, דרש הועד כי לא יבוצעו פיטורי עובדים במשך ארבע שני מהעברת השליטה, אלא אם כן הדבר הכרחי להמשך פעילותו. במקרה כזה, יזכו העובדים המפוטרים לפיצויי פיטורים מוגדלים.

תגיות