אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי: לאחר תשואה שלילית של 44% - קרן סאמיט מאפשרת למשקיעים לצאת צילום: ג'רמי פלדמן

בלעדי: לאחר תשואה שלילית של 44% - קרן סאמיט מאפשרת למשקיעים לצאת

מנהלי הקרן שלחו לאחרונה מכתב למשקיעים שבו הם מודיעים על אפשרות היציאה בדיסקאונט של עשרות אחוזים מסכום ההשקעה המקורי. אייל קורן, ממנהלי סאמיט: "הקרן תמשיך לפעול"

27.08.2008, 07:16 | גולן חזני

קרן סאמיט מאפשרת למשקיעיה לצאת מהשקעתם בדיסקאונט של עשרות אחוזים מהיקף ההשקעה הראשונית, כך נודע ל"כלכליסט". מנהלי הקרן, אייל קורן ומודי אשכנזי, שלחו לאחרונה מכתב למשקיעי הקרן שבו הם מפרטים את ביצועיה של סאמיט, והוסיפו גם את ההצעה החדשה.

ל"כלכליסט" נודע עוד שהקרן סבלה מתשואה שלילית של 44% מאז תחילת השנה. זאת לאחר שבסוף השנה שעברה הצליחה הקרן לשפר את ביצועיה ולהקטין תשואה שלילית גדולה אף יותר מזו שהיתה לה לפני כן. בראשית דרכה גייסה סאמיט כ־50 מיליון דולר ונהנתה מביצועים טובים מאוד במהלך 2007, אולם מאז תחילת 2008 היא סבלה מתשואה שלילית, בעיקר בחודש אפריל. סאמיט לא היתה הקרן היחידה שסבלה מתשואה שלילית בשנה האחרונה, ותשואות כאלה מאפיינות את רוב קרנות הגידור הישראליות שנפגעו מהירידות בשוק המניות.

קרן סאמיט, שהוקמה בספטמבר 2006, עלתה לכותרות בעיקר בזכות מעורבותו של עופר גלזר בהקמתה. בעקבות חשיפת מעורבותו של גלזר, בעלה של בעלת השליטה בבנק הפועלים שרי אריסון, ניתק הבנק את קשריו עם הקרן, זאת לאחר ששקל להשקיע בה סכום שבין 2.5 ל־5 מיליון דולר. בבנק היססו להשקיע בקרן מחשש לעבירה לכאורה על חוקי ניירות ערך ועל נוהלי הפיקוח על הבנקים, עקב המגבלות החלות על בעלי שליטה בבנקים לבצע עסקים משותפים עם הבנק.

בהמשך נסוג גלזר מכוונתו להשקיע בקרן. מנהלי הקרן הודו אז שיציאתו של גלזר מפעילות בקרן גרמה לה נזק חמור. קורן אף העריך את הנזק ב־100 מיליון שקל. "ברור שהפרישה של גלזר פגעה בנו. הייתי שמח מאוד אם הוא היה נשאר", אמר אז אשכנזי.

קורן, שנחשב בזמנו לאחד משחקני הבורסה הבולטים בישראל, הקים את הקרן עם אשכנזי, שמונה למנכ"ל. קורן עבד קודם לכן כמנהל תיקים באלטשולר־שחם, בדוד ברגר ובחברה המרכזית לניירות ערך. לפני הצטרפותו לסאמיט התמחה אשכנזי בשווקים פיננסיים באירופה, ויזם את הקמת הקרן הראשונה של פועלים קרנות נאמנות, שהתמקדה בהשקעות באירופה.

עם הקמת הקרן התחייבו השניים לעבוד בה חמש שנים לפחות ולהשקיע בה מיליון דולר. המינימום שנקבע להשקעה בקרן עמד על מיליון דולר, ובכירים שונים בשוק ההון מימשו את ההצעה והשקיעו בה. במצגת שהציגו מייסדי הקרן עם הקמתה, הם הציגו שורה של עסקאות שביצעו עוד לפני ההקמה. לדבריהם, השקעות אלה הניבו לקרן תשואה של עשרות אחוזים.

אשכנזי מסר בתגובה: "הנתונים לא מדויקים, והקרן תמשיך לפעול עוד הרבה זמן".

תגיות