אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העולם הערבי צפוי להגביר את העניין בחקלאות מדברית  צילום: shutterstock

העולם הערבי צפוי להגביר את העניין בחקלאות מדברית

במדינות ערב ובייחוד אלה שבמפרץ בהן מגזר החקלאות אינו מפותח קיימת דאגה הולכת וגוברת מהמגמות העולמיות בשוק המזון

28.08.2008, 10:44 | דורון פסקין
נוכח גל עליית מחרי המזון בעולם והתרחבות ייבוא המזון, מציעים מומחים בעולם הערבי להפנות יותר ויותר משאבים לפיתוח החקלאות המדברית. אותם מומחים טוענים כי המדבר יכול להוות מקור חשוב למזון ולכן אין להזניחו.

ד"ר מרים אלשנאסי, יועצת השר לענייני סביבה ומים במדינת איחוד האמירויות, הצהירה בעמאן כי החקלאות המדברית יכולה לסייע לפיתוח של העולם הערבי ולהקל על הפער בין תפוקת המזון לצריכתו במדינות ערב. את הדברים היא אמרה בשולי ועידת תעשיות המזון הערביות הנערכת בעמאן בירת ירדן.

לפי אלשנאסי, מחקרים כבר הוכיחו שניתן לנצל את האזורים המדבריים בעולם הערבי לגידולים שונים ובייחוד אלה המשמשים כמספוא לבהמות ומזון לעופות. הגברת תפוקת המספוא באזורים המדבריים, תסייע להגברת תפוקת הבשר והחלב בעולם הערבי, ציינה היועצת.

במדינות ערב ובייחוד אלה שבמפרץ בהן מגזר החקלאות אינו מפותח קיימת דאגה הולכת וגוברת מהמגמות העולמיות בשוק המזון. מדינות אלה נשענות כמעט לחלוטין על ייבוא מזון והעלייה במחירים הביאה להאצת האינפלציה במדינות אלה וחשש ממחסור במוצרים בסיסיים.

הכותב הוא מנהל מחלקת המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים

חלק ממדינות המפרץ כמו סעודיה, האמירויות ובחריין בוחנות ברצינות רכישת שטחים חקלאיים בחו"ל בכדי להבטיח את אספקת מוצרי המזון במחירים סבירים. עתה, כאמור מציעה מדינת איחוד האמירויות להגביר את העניין סביב הגידולים במדבר.

יצוין כי ישראל נחשבת למעצמה בתחום פיתוח הטכנולוגיות לחקלאות מדברית וניצול מקסימאלי של המים לצורך גידולים באזורים צחיחים דוגמת הנגב. בעבר נמסר כי מדינות ערביות, כולל בצפון אפריקה אימצו חלק מהמודלים הישראלים בתחום אך עתה נראה כי הביקוש לטכנולוגיה הישראלית צפוי לגבור.

תגיות