אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד נפגעת של המדד והדולר, גם כלכלית ירושלים עובדת להפסד צילום: שאול גולן

עוד נפגעת של המדד והדולר, גם כלכלית ירושלים עובדת להפסד

החברה הכלכלית ירושלים בשליטת אליעזר פישמן מסיימת את הרבעון בהפסד של 133 מיליון שקל לעומת רווח של 405 מיליון שקל ברבעון המקביל. עוד העיקו על השורה התחתונה הפרשה חד פעמית למס עקב ביטול אמנת המס בין צרפת ולוקסמבורג, ירידה בשווי ההוגן של נדל"ן וירידה ברווח ממכירת דירות

28.08.2008, 18:02 | נעמה סיקולר
ההפסד של מבני תעשייה ברבעון היה האות להפסדים שמציגה כעת גם החברה האם כלכלית ירושלים. החברה שבשליטת אליעזר פישמן כמו חברות רבות בתחום היא נפגעת גדולה של סעיף הוצאות המימון אך גם הפרשה חד פעמית למס עקב ביטול אמנת המס בין צרפת ולוקסמבורג, ירידה בשווי ההוגן של נדל"ן וירידה ברווח ממכירת דירות העיקו על השורה התחתונה וכלכלית ירושלים מסכמת את הרבעון בהפסד של 133 מיליון שקל לעומת רווח של 405 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד במחצית הסתכם ב-155 מיליון שקל לעומת רווח נקי של כ 428 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

ההפסד, המיוחס לבעלי המניות של החברה, הסתכם במחצית ב-144 מיליון שקל לעומת רווח בסך של כ 227 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

שער הדולר הנמוך והריבית גבוהה הביאו הוצאות המימון של החברה לזנק ברבעון ב-112% לרמה של 413 מיליון שקל.

הנקודה האופטימית בדוחות היא רווח גולמי מנכסים מניבים (NOI) שהסתכם במחצית ב-506 מיליון שקל, עליה בשיעור של 21.6%. (מדובר ברווח הכולל הכנסות משכירות ומניהול ואחזקה, בניכוי עלות ניהול ואחזקת המבנים והוא מדד מקובל לבחינת ביצועיהן של חברות נדל"ן מניב).

ההכנסות ירדו ברבעון ב-25% לרמה של 387 מיליון שקל, מרביתן (77%) התקבלו אודות להכנסות מחוזי שכירות. השחיקה המשמעותית בהכנסות נובעת מהכנסות שוליות בלבד ממכירת דירות – 10 מיליון שקל בלבד ברבעון ו-18 מיליון שקל בלבד במחצית, זאת לעומת הכנסות של 186 מיליון שקל ו-391 מיליון שקל ברבעון ובמחצית המקבילים.

עודד שמיר מנכ"ל כלכלית ירושלים אמר היום: "הכנסות החברה ורווחיה מנכסים מניבים המשיכו לגדול בתקופת הדו"ח כמו גם התזרים מהפעילות הרגילה. המעבר להפסד בתקופה נגרם בעיקר מגידול בהוצאות המימון כתוצאה מהתגברות האינפלציה והחלשות השקל ומהפחתות בשווי ההוגן של נכסים מניבים, בעיקר במערב אירופה וקנדה הנובעות בעיקר מהגדלת שיעורי ההיוון על רקע משבר האשראי העולמי ולא כתוצאה מירידה בתזרימי המזומנים מהנכסים".

תגיות